εκπαιδευση
Παράβολο ΑΣΕΠ: Δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες εγγραφής και e-paravolo την Πέμπτη 30.03.2023 από 18:00 έως 23:00

Προβλήματα ενδέχεται να παρουσιάσει σήμερα, απόγευμα και βράδυ Πέμπτης, η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων του ΑΣΕΠ, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες εγγραφής και σύνδεσης χρηστών μέσω ΓΓΠΣΔΔ, καθώς και οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το e-paravolo (έκδοση, πληρωμή, έλεγχος παράβολου και οριστικοποίηση ηλεκτρονικής αίτησης) ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως και τις 23:00 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αναβάθμισης της ΓΓΠΣΔΔ συμπίπτουν με την προτελευταία ημέρα αιτήσεων των εκπαιδευτικών για τους νέους πίνακες κατάταξης (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία όλης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά. 

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για τους νέους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών λήγουν αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι. 

Στην περίπτωση λοιπόν που υπάρξουν εκτεταμένα προβλήματα σήμερα το βράδυ, δεν αποκλείεται η Αρχή να δώσει αύριο μια μικρή παράταση στους εκπαιδευτικούς για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, μέχρι χτες, Τετάρτη, είχαν υποβληθεί στο ΑΣΕΠ περίπου 130.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών. 

Παράλληλα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες υποψηφίων εκπαιδευτικών που φτάνουν στο alfavita.gr για την αδυναμία υποβολής των δικαιολογητικών τους στον ΟΠΣΥΔ τις ημέρες του προσωπικού τους ΑΦΜ στη πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ.

Η αγωνία όλων περιστρέφεται εάν θα μπορέσουν όλοι οι υποψήφιοι και όλων των ΑΦΜ, να υποβάλλουν απρόσκοπτα στον ΟΠΣΥΔ τα δικαιολογητικά μέχρι τις 3 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό είναι φανερό ότι υπάρχει ανάγκη μιας ολιγοήμερης παράτασης ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στον ΟΠΣΥΔ από τους χιλιάδες υποψηφίους.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι, οι δάσκαλοι και καθηγητές που επιθυμούν να περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες κατάταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να κάνουν δύο διαφορετικές «ενέργειες», θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο ΑΣΕΠ και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ

Οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ θα είναι «ενεργές» έως τις 31 Μαρτίου 2023, ενώ η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ θα «τρέχει» έως τις 3 Απριλίου 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα