υπολογιστής τηλεκπαίδευση μάθημα
«Η απόφαση αυτή της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ\νίκης αποτελεί ακόμα μία απόπειρα αυταρχισμού και δίωξης του δικαιώματός μας να αντιδρούμε στο αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που λειτουργεί το σχολείο»

Τέσσερις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης με κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την απόφαση της για περικοπή μισθού συνάδελφου συνδικαλιστή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο του.

Οι ΕΛΜΕ καταγγέλλουν επίσης την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων γιατί αρνήθηκε να κλείσει ραντεβού με την ΔΔΕ και απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία. «Όταν οι ΕΛΜΕΘ επιμείναμε στο αίτημα μας για συνάντηση αποχώρησε από το γραφείο της και με θράσος μας είπε ότι μας θεωρεί υπεύθυνους για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων», αναφέρουν.

Η ανακοίνωση των ΕΛΜΕ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αυταρχική, απαξιωτική στάση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Βαζούρα Ζωής, η οποία την Πέμπτη 9/02/23 απουσίαζε από την ΔΔΕ ενώ ήδη της είχε κοινοποιηθεί η απόφαση παράστασης διαμαρτυρίας των Α,Γ,Δ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που είχε ως σκοπό την καταγγελία της απαράδεκτης-παράνομης απόφασης της για περικοπή μισθού συνάδελφου συνδικαλιστή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο του. Για το ίδιο ζήτημα οι ΕΛΜΕΘ είχαμε ζητήσει επιμόνως συνάντηση πριν την έκδοση οποιαδήποτε απόφασης και η ΔΔΕ αρνούνταν να ορίσει ημερομηνία συνάντησης.

Καταγγέλλουμε, επίσης, και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Κοντολέτα Μαρία με την οποία συναντηθήκαμε. Αφού πρώτα υπεραμύνθηκε της απόφασης της περικοπής, χωρίς όμως να γνωρίζει τον λόγο που έγινε!!!, αρνήθηκε να κλείσει ραντεβού με την ΔΔΕ και μας απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία. Όταν οι ΕΛΜΕΘ επιμείναμε στο αίτημα μας για συνάντηση αποχώρησε από το γραφείο της και με θράσος μας είπε ότι μας θεωρεί υπεύθυνους για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

Την Δευτέρα 13/2 οι Α,Γ,Δ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης οργανώσαμε απροειδοποίητα νέα παράσταση διαμαρτυρίας με σκοπό την συνάντηση με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Βρέθηκε πρό τετελεσμένων και αναγκάστηκε να μας ακούσει. Η στάση της αδιάλλακτη και κυνική. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που της θέσαμε και μας παρέπεμπε προκλητικά και γενικόλογα στην νομοθεσία κατηγορώντας μας μάλιστα και για υποκινητές καταλήψεων. Αρνήθηκε κάθε διάλογο και επέδειξε για άλλη μια φορά αυταρχική συμπεριφορά που καμία σχέση δεν έχει με την υποχρέωση της διοίκησης να αφουγκράζεται και να ακούει τουλάχιστον τις απόψεις των εκπαιδευτικών της τάξης που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα καθημερινά προβλήματα του σχολείου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και μέλη του ΠΥΣΔΕ λόγω επικείμενης συνεδρίασης του. Αφού πρώτα τους εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους η απόφαση της περικοπής μισθού του συναδέλφου εκτός από παράνομη αποτελεί αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική δίωξη, τους ζητήσαμε να δεσμευτούν ότι θα την ακυρώσουν. Ουσιαστική δέσμευση όμως δεν λάβαμε.

Αντιλαϊκά μέτρα, αυταρχισμός και καταστολή πάνε πακέτο. Έτσι ακριβώς έδρασε και η Διοίκηση της ΔΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε δικαίωμα και παιδαγωγικά ύψιστη υποχρέωση να αγωνιζόμαστε στο πλάι των μαθητών μας. Σε καμία περίπτωση δε θα γίνουμε χαφιέδες των παιδιών μας. Ο χώρος εργασίας μας είναι τα σχολεία και εκεί πρέπει να βρισκόμαστε. Ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να διαθέτουμε ή και να χρησιμοποιούμε δικό μας εξοπλισμό, σύνδεση και το χώρο κατοικίας μας. Η θέση μας είναι στο πλευρό των μαθητών μας και των αγώνων τους.

Ο συνάδελφος μας παρέμεινε στο χώρο του σχολείου του, δηλώνοντας συμμετοχή στην νόμιμη απεργία- αποχή της ΟΛΜΕ, συζήτησε με τους μαθητές του σχολείου  για τα αιτήματα τους και συνέβαλε στον αναγκαίο διάλογο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Να σημειώσουμε ότι από τα αιτήματα-καταγγελίες των μαθητών του υπό κατάληψη σχολείου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα, που οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεγάλη αισιοδοξία μας γέμισε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων ΕΛΜΕ και έγινε ομόφωνη απόφαση της ομοσπονδίας η πάλη για το σχολείο που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας, τον εκπαιδευτικό που χρειάζονται, τη δουλειά μας με διακαιώματα. Το δικαίωμά μας να αντιδράμε οργανωμένα κόντρα στο σχολείο που ετοιμάζουν.

Για αυτό και χαιρόμαστε που έχουμε συναδέλφους που δεν έκαναν webex σε υπό κατάληψη σχολείο και δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε μέχρι τέλους δίπλα τους. Θα σταθούμε στο ύψος μας σαν εκπαιδευτικοί και σαν εργαζόμενοι.

ΥΠΑΙΘ και διοίκηση , εδώ και τρία χρόνια, αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, ενώ έχουν αναδειχθεί ψυχοκοινωνικά ζητήματα που το Υπουργείο δεν “βλέπει”, έχουν θεσμοθετήσει και μέσα στην πανδημία αύξηση των μαθητών, κάμερα στην τάξη, webex σε υπό κατάληψη σχολείο, χορηγούς και με τη βούλα, Λύκειο εξεταστικό κέντρο και τόσα άλλα. Προσπαθούν να φτιάξουν εκπαιδευτικό φοβισμένο, που να ασχολείται με γραφειοκρατεία, πολύ μακριά από τον παιδαγωγικό και επιστημονικό μας ρόλο.

Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για τον κλάδο και τους μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί δεν συμμορφώνονται με υποδείξεις που επιτάσσουν να μην είμαστε δίπλα στα παιδιά μας όταν αγωνίζονται, που επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, κάμερα στην τάξη επειδή δεν παίρνουν καθηγητή, να τρέξουμε την ύλη γιατί έλειπε καθηγητής ένα τρίμηνο σε πανελλαδικό μάθημα.Δεν συμμορφωνόμαστε με το σχολείο που θέλουν να λειτουργεί με manager και χορηγούς.

Η απόφαση αυτή της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ\νίκης αποτελεί ακόμα μία απόπειρα αυταρχισμού και δίωξης του δικαιώματός μας να αντιδρούμε στο αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που λειτουργεί το σχολείο. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικού μας δικαιώματος για συμμετοχή σε απεργιακές δράσεις.

Η ΔΔΕ δε νομιμοποιείται να προβαίνει σε περικοπή μισθού, καθώς καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει στην κείμενη νομοθεσία.

Καμία περικοπή μισθού στον συνάδελφο. Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση από το ΠΥΣΔΕ.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο. Μαζικοποιούμε το “σπίτι” μας.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας

Τα Δ.Σ. των Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα