κατάληψη
«Ζητούμε τον μόνιμο διορισμό των καθηγητών- Δεν γίνεται να είμαστε στο αέρα κάθε φορά» αναφέρουν οι μαθητές

Υπό κατάληψη τελεί από την Δευτέρα το πρωί το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων "Δημήτρης Χορν", με τους μαθητές να μην σκοπεύουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες για ολόκληρη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του makthes.gr, περίπου 300 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αιτούνται την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 85, που, όπως λένε, εξισώνει τα πτυχία των Δραματικών Σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου και έχει προκαλέσει την αντίδραση καλλιτεχνών ανά την επικράτεια, ζητούν να διοριστούν άμεσα καθηγητές ειδικοτήτων αλλά και να συστεγαστεί το Γυμνάσιο -το οποίο τώρα βρίσκεται στους Αμπελόκηπους- με το Λύκειο, το οποίο βρίσκεται στη Μενεμένη. Οι μαθητές αναφέρουν πως η κατάληψη θα συνεχιστεί ολόκληρη την εβδομάδα.

Ο Γιάννης Σλιουπκίδης, μαθητής και μέλος του 15μελους σημειώνει στο makthes.gr ότι οι μαθητές ζητούν την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που ακυρώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών, των ωδείων και των σχολών χορού, με το οποίο «ισοπεδώνεται η ποιότητα καλλιτεχνικών σχολών», εξηγεί. «Στόχος μας είναι μέσω της κατάληψης να υποστηρίξουμε τις δραματικές σχολές», αναφέρει ο ίδιος.

Οι 300 μαθητές του Λυκείου που στεγάζεται στη Μενεμένη και τελεί υπό κατάληψη ζητούν τον άμεσο διορισμό των καθηγητών ειδικοτήτων καθώς όπως εξηγεί ο Γιάννης Σλιουπκίδης οι καθηγητές που κάνουν τα μαθήματα θεάτρου, χορού και εικαστικών ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου διότι καθυστέρησε ο διορισμός τους. «Ζητούμε τον μόνιμο διορισμό τους δεν γίνεται να είμαστε στο αέρα κάθε φορά», εξηγεί.

Στήριξη των μαθητών στις Δραματικές Σχολές

Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι οι μαθητές ζητούν να έχουν δικό τους, ενιαίο κτήριο. «Θέλουμε το Λύκειο που στεγάζεται στη Μενεμένη και το Γυμνάσιο που συστεγάζεται με τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων, να βρίσκονται σε έναν ενιαίο κτήριο. Αυτήν τη στιγμή οι μαθητές αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με τη μετακίνησή μας και παρότι έχουμε ένα κοινό 15μελες (το Γυμνάσιο και το Λύκειο) δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί που θα έπρεπε μεταξύ των μαθητών», περιγράφει.

Ο μαθητής Α' Λυκείου, Γιάννης Σλιουπκίδης, που είναι μέλος του 15μελούς του Σχολείου, αναφέρει στη Voria.gr πως η κατάληψη γίνεται για να στηρίξουν τις Δραματικές Σχολές αλλά και να ικανοποιήσουν και αιτήματα που ταλανίζουν τη μαθητική κοινότητα. «Στις ειδικότητες υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις: Θέατρο, Χορός, Εικαστικά. Κάθε χρόνο, μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή ακόμα και αρχές Δεκεμβρίου, δεν διορίζονται οι καθηγητές των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε πίσω στην ύλη στα πιο σημαντικά μαθήματα», σχολιάζει ο Γιάννης, λέγοντας πως αρκετοί είναι και οι καθηγητές που στέκονται στο πλευρό τους.

Οι μαθητές προχωρούν και σε δρώμενα, τα οποία στήνονται στο προαύλιο. «Στην αυλή του σχολείου γίνονται πρόβες με σκοπό να παρουσιαστούν στο "Save Art", στην πλατεία Αριστοτέλους, το ερχόμενο Σάββατο στις 18:00». Το «Save Art» είναι μία διαμαρτυρία-δρώμενο που θέλει να αφήσει το στίγμα των καλλιτεχνών για να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iereas
Κοζάνη: Ένοχος ο κληρικός για την κατηγορία κατάχρησης ασέλγειας σε ανήλικο
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στις ασελγείς πράξεις τριών ιερέων σε βάρους του 13 τότε ανηλίκου οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τα έτη από το 2002 έως το...
Κοζάνη: Ένοχος ο κληρικός για την κατηγορία κατάχρησης ασέλγειας σε ανήλικο
ypaith
Εκπαιδευτικοί: «Συστράτευση» ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας για κενά και διορισμούς
Θεατρολόγοι, Εικαστικοί, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής συγκεντρώθηκαν μαζί στο Υπουργείο Παιδείας
Εκπαιδευτικοί: «Συστράτευση» ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας για κενά και διορισμούς
diamantopoulou
Διαμαντοπούλου: Με ποιο τραγούδι ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στην πολιτική (Vid)
Με αυτό το τραγούδι ξεκαθάρισε η Αν. Διαμαντοπούλου ότι δεν επιστρέφει στην ενεργό πολιτική
Διαμαντοπούλου: Με ποιο τραγούδι ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στην πολιτική (Vid)
μνημονιο
Ελληνοτουρκική προσέγγιση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση: Μνημόνιο Πιερρακάκη-Τεκίν
Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για αναγνώριση διπλωμάτων τεχνικής εκπαίδευσης, στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, στην οργάνωση κοινών...
Ελληνοτουρκική προσέγγιση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση: Μνημόνιο Πιερρακάκη-Τεκίν