κατάληψη
«Ζητούμε τον μόνιμο διορισμό των καθηγητών- Δεν γίνεται να είμαστε στο αέρα κάθε φορά» αναφέρουν οι μαθητές

Υπό κατάληψη τελεί από την Δευτέρα το πρωί το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων "Δημήτρης Χορν", με τους μαθητές να μην σκοπεύουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες για ολόκληρη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του makthes.gr, περίπου 300 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αιτούνται την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 85, που, όπως λένε, εξισώνει τα πτυχία των Δραματικών Σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου και έχει προκαλέσει την αντίδραση καλλιτεχνών ανά την επικράτεια, ζητούν να διοριστούν άμεσα καθηγητές ειδικοτήτων αλλά και να συστεγαστεί το Γυμνάσιο -το οποίο τώρα βρίσκεται στους Αμπελόκηπους- με το Λύκειο, το οποίο βρίσκεται στη Μενεμένη. Οι μαθητές αναφέρουν πως η κατάληψη θα συνεχιστεί ολόκληρη την εβδομάδα.

Ο Γιάννης Σλιουπκίδης, μαθητής και μέλος του 15μελους σημειώνει στο makthes.gr ότι οι μαθητές ζητούν την άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που ακυρώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών, των ωδείων και των σχολών χορού, με το οποίο «ισοπεδώνεται η ποιότητα καλλιτεχνικών σχολών», εξηγεί. «Στόχος μας είναι μέσω της κατάληψης να υποστηρίξουμε τις δραματικές σχολές», αναφέρει ο ίδιος.

Οι 300 μαθητές του Λυκείου που στεγάζεται στη Μενεμένη και τελεί υπό κατάληψη ζητούν τον άμεσο διορισμό των καθηγητών ειδικοτήτων καθώς όπως εξηγεί ο Γιάννης Σλιουπκίδης οι καθηγητές που κάνουν τα μαθήματα θεάτρου, χορού και εικαστικών ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου διότι καθυστέρησε ο διορισμός τους. «Ζητούμε τον μόνιμο διορισμό τους δεν γίνεται να είμαστε στο αέρα κάθε φορά», εξηγεί.

Στήριξη των μαθητών στις Δραματικές Σχολές

Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι οι μαθητές ζητούν να έχουν δικό τους, ενιαίο κτήριο. «Θέλουμε το Λύκειο που στεγάζεται στη Μενεμένη και το Γυμνάσιο που συστεγάζεται με τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων, να βρίσκονται σε έναν ενιαίο κτήριο. Αυτήν τη στιγμή οι μαθητές αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με τη μετακίνησή μας και παρότι έχουμε ένα κοινό 15μελες (το Γυμνάσιο και το Λύκειο) δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί που θα έπρεπε μεταξύ των μαθητών», περιγράφει.

Ο μαθητής Α' Λυκείου, Γιάννης Σλιουπκίδης, που είναι μέλος του 15μελούς του Σχολείου, αναφέρει στη Voria.gr πως η κατάληψη γίνεται για να στηρίξουν τις Δραματικές Σχολές αλλά και να ικανοποιήσουν και αιτήματα που ταλανίζουν τη μαθητική κοινότητα. «Στις ειδικότητες υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις: Θέατρο, Χορός, Εικαστικά. Κάθε χρόνο, μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή ακόμα και αρχές Δεκεμβρίου, δεν διορίζονται οι καθηγητές των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε πίσω στην ύλη στα πιο σημαντικά μαθήματα», σχολιάζει ο Γιάννης, λέγοντας πως αρκετοί είναι και οι καθηγητές που στέκονται στο πλευρό τους.

Οι μαθητές προχωρούν και σε δρώμενα, τα οποία στήνονται στο προαύλιο. «Στην αυλή του σχολείου γίνονται πρόβες με σκοπό να παρουσιαστούν στο "Save Art", στην πλατεία Αριστοτέλους, το ερχόμενο Σάββατο στις 18:00». Το «Save Art» είναι μία διαμαρτυρία-δρώμενο που θέλει να αφήσει το στίγμα των καλλιτεχνών για να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα