σχολείο
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με απόφαση της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής περικόπηκε ο μισθός σε εκπαιδευτικό που υλοποίησε την απόφαση της απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Πανοράματος και στάθηκε δίπλα στον αγώνα των μαθητών του μέσω του οποίου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που καλεί για το σοβαρό αυτό θέμα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 14:30 στη ΔΔΕ καταγγέλλει επίσης τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος Ξενιτόπουλο Ξενοφώντα που αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο μη τηρώντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη της (Σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων κ.τ.λ. ) «ενημέρωσε» την ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Η ανακοίνωση της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για Αντισυνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού από την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προκηρύσσουμε από 1 έως 2 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην Παράσταση διαμαρτυρίας

Βρήκε ακόμα μία ευκαιρία η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Βαζούρα Ζωή να μας πει τι εκπαιδευτικό θέλει το Υπουργείο, τι μαθητές να βγάζει.

Θέλει εκπαιδευτικό με σκυμμένο το κεφάλι, να μην αντιδρά, να μην σκέφτεται, να μην συντονίζεται με τις αποφάσεις του κλάδου του για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών. Θέλει μαθητή που να μην ξέρει και πολλά γράμματα, που να “υπακούει” στους νόμους της αγοράς, να μην αμφισβητεί και να μην αγωνίζεται.

Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για τον κλάδο και τους μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί δεν συμμορφώνονται με υποδείξεις που επιτάσσουν να μην είμαστε δίπλα στα παιδιά μας όταν αγωνίζονται, που επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, κάμερα στην τάξη επειδή δεν παίρνουν καθηγητή, να τρέξουμε την ύλη γιατί έλειπε καθηγητής ένα τρίμηνο σε πανελλαδικό μάθημα. Δεν συμμορφωνόμαστε με το σχολείο που θέλει να λειτουργεί με manager και χορηγούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αντιδρούμε έντονα στην απόφαση της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής να περικόψει τον μισθό σε συνάδελφο συνδικαλιστή της ΑΣΕ που υλοποίησε την απόφαση της απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Πανοράματος και στάθηκε δίπλα στον αγώνα των μαθητών του μέσω του οποίου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ερωτηματικά δημιουργούνται από την επιμονή της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής να επιβάλλει τώρα την αυθαίρετη περικοπή μισθού στον συνάδελφο.

Καταγγέλλουμε επίσης τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος Ξενιτόπουλο Ξενοφώντα που αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο μη τηρώντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη της (Σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων κ.τ.λ. ) «ενημέρωσε» την ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ να ακυρώσει αυτή την άδικη και παράνομη απόφαση.

Η απεργιακή κινητοποίηση κάθε είδους από συνδικαλιστικό φορέα είναι συνταγματικό δικαίωμα, αναφαίρετο. Δεν μας το χάρισαν. Το κερδίσαμε οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 14:30 στη ΔΔΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία στις 15 Φλεβάρη. Ζητάμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα