σχολείο
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με απόφαση της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής περικόπηκε ο μισθός σε εκπαιδευτικό που υλοποίησε την απόφαση της απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Πανοράματος και στάθηκε δίπλα στον αγώνα των μαθητών του μέσω του οποίου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που καλεί για το σοβαρό αυτό θέμα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 14:30 στη ΔΔΕ καταγγέλλει επίσης τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος Ξενιτόπουλο Ξενοφώντα που αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο μη τηρώντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη της (Σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων κ.τ.λ. ) «ενημέρωσε» την ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Η ανακοίνωση της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για Αντισυνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού από την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προκηρύσσουμε από 1 έως 2 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην Παράσταση διαμαρτυρίας

Βρήκε ακόμα μία ευκαιρία η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Βαζούρα Ζωή να μας πει τι εκπαιδευτικό θέλει το Υπουργείο, τι μαθητές να βγάζει.

Θέλει εκπαιδευτικό με σκυμμένο το κεφάλι, να μην αντιδρά, να μην σκέφτεται, να μην συντονίζεται με τις αποφάσεις του κλάδου του για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών. Θέλει μαθητή που να μην ξέρει και πολλά γράμματα, που να “υπακούει” στους νόμους της αγοράς, να μην αμφισβητεί και να μην αγωνίζεται.

Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για τον κλάδο και τους μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί δεν συμμορφώνονται με υποδείξεις που επιτάσσουν να μην είμαστε δίπλα στα παιδιά μας όταν αγωνίζονται, που επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, κάμερα στην τάξη επειδή δεν παίρνουν καθηγητή, να τρέξουμε την ύλη γιατί έλειπε καθηγητής ένα τρίμηνο σε πανελλαδικό μάθημα. Δεν συμμορφωνόμαστε με το σχολείο που θέλει να λειτουργεί με manager και χορηγούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αντιδρούμε έντονα στην απόφαση της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής να περικόψει τον μισθό σε συνάδελφο συνδικαλιστή της ΑΣΕ που υλοποίησε την απόφαση της απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Πανοράματος και στάθηκε δίπλα στον αγώνα των μαθητών του μέσω του οποίου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ερωτηματικά δημιουργούνται από την επιμονή της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής να επιβάλλει τώρα την αυθαίρετη περικοπή μισθού στον συνάδελφο.

Καταγγέλλουμε επίσης τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος Ξενιτόπουλο Ξενοφώντα που αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο μη τηρώντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη της (Σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων κ.τ.λ. ) «ενημέρωσε» την ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ να ακυρώσει αυτή την άδικη και παράνομη απόφαση.

Η απεργιακή κινητοποίηση κάθε είδους από συνδικαλιστικό φορέα είναι συνταγματικό δικαίωμα, αναφαίρετο. Δεν μας το χάρισαν. Το κερδίσαμε οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 14:30 στη ΔΔΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία στις 15 Φλεβάρη. Ζητάμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil
Εκπαιδευτικοί: «Νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αξιολόγηση»
«Πρόκειται για ένα έγγραφο απολύτως παράτυπο καθώς η απεργία αποχή είναι νόμιμη συνδικαλιστική δράση»
Εκπαιδευτικοί: «Νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αξιολόγηση»
peripoliko_56.jpg
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο αδέλφια επειδή πέταξαν 52χρονο από το μπαλκόνι - Ποιος ήταν ο λόγος
35χρονος καβγάδισε με τον πατέρα της 18χρονης που είχε σχέση και τον έριξε από το μπαλκόνι, στη φυλακή 2 αδέλφια
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο αδέλφια επειδή πέταξαν 52χρονο από το μπαλκόνι - Ποιος ήταν ο λόγος