σχολείο
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με απόφαση της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής περικόπηκε ο μισθός σε εκπαιδευτικό που υλοποίησε την απόφαση της απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Πανοράματος και στάθηκε δίπλα στον αγώνα των μαθητών του μέσω του οποίου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που καλεί για το σοβαρό αυτό θέμα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 14:30 στη ΔΔΕ καταγγέλλει επίσης τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος Ξενιτόπουλο Ξενοφώντα που αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο μη τηρώντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη της (Σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων κ.τ.λ. ) «ενημέρωσε» την ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Η ανακοίνωση της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για Αντισυνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού από την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Προκηρύσσουμε από 1 έως 2 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην Παράσταση διαμαρτυρίας

Βρήκε ακόμα μία ευκαιρία η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Βαζούρα Ζωή να μας πει τι εκπαιδευτικό θέλει το Υπουργείο, τι μαθητές να βγάζει.

Θέλει εκπαιδευτικό με σκυμμένο το κεφάλι, να μην αντιδρά, να μην σκέφτεται, να μην συντονίζεται με τις αποφάσεις του κλάδου του για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών. Θέλει μαθητή που να μην ξέρει και πολλά γράμματα, που να “υπακούει” στους νόμους της αγοράς, να μην αμφισβητεί και να μην αγωνίζεται.

Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για τον κλάδο και τους μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί δεν συμμορφώνονται με υποδείξεις που επιτάσσουν να μην είμαστε δίπλα στα παιδιά μας όταν αγωνίζονται, που επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, κάμερα στην τάξη επειδή δεν παίρνουν καθηγητή, να τρέξουμε την ύλη γιατί έλειπε καθηγητής ένα τρίμηνο σε πανελλαδικό μάθημα. Δεν συμμορφωνόμαστε με το σχολείο που θέλει να λειτουργεί με manager και χορηγούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αντιδρούμε έντονα στην απόφαση της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής να περικόψει τον μισθό σε συνάδελφο συνδικαλιστή της ΑΣΕ που υλοποίησε την απόφαση της απεργίας αποχής της ΟΛΜΕ από την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη ΓΕΛ Πανοράματος και στάθηκε δίπλα στον αγώνα των μαθητών του μέσω του οποίου αναδείχθηκαν μείζονα ζητήματα τα οποία οδήγησαν σε εισαγγελική διερεύνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ερωτηματικά δημιουργούνται από την επιμονή της Διευθύντριας Βαζούρα Ζωής να επιβάλλει τώρα την αυθαίρετη περικοπή μισθού στον συνάδελφο.

Καταγγέλλουμε επίσης τον Διευθυντή του ΓΕΛ Πανοράματος Ξενιτόπουλο Ξενοφώντα που αφού πρώτα έσπευσε να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση στο υπό κατάληψη σχολείο μη τηρώντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη της (Σύγκληση του Συλλόγου Διδασκόντων κ.τ.λ. ) «ενημέρωσε» την ΔΔΕ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τηλεκπαίδευση για λόγους ιδεολογίας!

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ να ακυρώσει αυτή την άδικη και παράνομη απόφαση.

Η απεργιακή κινητοποίηση κάθε είδους από συνδικαλιστικό φορέα είναι συνταγματικό δικαίωμα, αναφαίρετο. Δεν μας το χάρισαν. Το κερδίσαμε οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 14:30 στη ΔΔΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία στις 15 Φλεβάρη. Ζητάμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xylo-kavala
Σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου αγοριού από συμμορία νεαρών
Φρίκη και οργή προκαλούν τα βίντεο, που κατέγραψαν με τα κινητά τους αυτόπτες μάρτυρες, που έβλεπαν τον ανηλεή ξυλοδαρμό ενός 17χρονου παιδιού από...
Σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου αγοριού από συμμορία νεαρών