pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Τελευταία μέρα σήμερα Δευτέρα για την υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τη δημιουργία πινάκων κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ, για την πρόσληψη στην Ειδική Εκπαίδευση.

Μέχρι σήμερα πρωί της Δευτέρας δεν έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται να υπάρξει παράταση.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στην Αρχή να τηρήσει τις ημερομηνίες, προκειμένου να βγουν οι πίνακες ειδικής αγωγής στην προβλεπόμενη ημερομηνία και βάσει αυτών να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Ο χρόνος που απαιτείται από τον ΑΣΕΠ είναι μεγάλος καθώς, αφού ελεγχθούν οι αιτήσεις και βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να προβούν σε ενστάσεις για να εκδοθούν στη συνέχεια και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, το ΑΣΕΠ έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στους υποψηφίους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με την έκδοση του παραβόλου των 3 ευρώ, ώστε να μην υπάρξει και πάλι «αλαλούμ» με χιλιάδες αποκλεισμένους, όπως συνέβη την τελευταία φορά.

Βέβαια, όπως σημειώνει σε αναλυτικό της άρθρο στο proson.gr η Μαρία Πλάκα, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει μια μικρή παράταση, λόγω κυρίως του ότι η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ μπορεί να μην «αντέξει» τον μεγάλο φόρτο των υποψηφίων που περιμένουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν την αίτηση τους. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν τελικά υπάρξει παράταση, αυτή θα αφορά λίγες μόνο ώρες και συγκεκριμένα ένα με δύο 24ωρα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προκηρύξεις 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα.

Τα SoS των αιτήσεων της τελευταίας στιγμής

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός της ηλεκτρονικής αίτησης στο ΑΣΕΠ πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά που επικαλούνται κατά την ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Η αίτηση στο ΑΣΕΠ προηγείται της επικαιροποίησης του ατομικού φακέλου στο ΟΠΣΥΔ.

Επίσης, η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ αφορά μόνο νέα έγγραφα που αποδεικνύουν προσόντα των υποψηφίων εκπαιδευτικών και δεν είναι επικαιροποιημένα.

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει και παλαιότερα αίτηση και δεν έχουν να επικαιροποιήσουν ή να προσθέσουν κάποιο προσόν, δεν πραγματοποιούν καμία ενέργεια στο ΟΠΣΥΔ.

Προσοχή εφιστάται, τέλος, για την καταβολή του αντιτίμου του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα αποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως είχαν προκύψει στις προηγούμενες σχετικές διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 122 προσλήψεις στον ΟΔΑΠ του υπ. Πολιτισμού
Πώς θα κάνετε αίτηση για τις θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων 
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 122 προσλήψεις στον ΟΔΑΠ του υπ. Πολιτισμού
Ηγουμενίτσα: Αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία σε λούνα παρκ - Ανεστάλη η λειτουργία του
«Λουκέτο» σε λούνα παρκ στην παραλία της Ηγουμενίτσας μετά από τον τραυματισμό ενός μικρού αγοριού από ηλεκτροπληξία
Ηγουμενίτσα: Αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία σε λούνα παρκ - Ανεστάλη η λειτουργία του