Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Μαθητές σε σχολείο με μάσκες
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Γονείς: Η έλλειψη ειδικοτήτων ( μουσικής ,πληροφορικής, καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής κ.α.) οδηγεί αρκετές οικογένειες να στραφούν εκτός του σχολείου. Σοβαρές ελλείψεις καταγράφονται και στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. ενώ καθυστερούν και τα «σχολικά γεύματα»

Τα κενά των εκπαιδευτικών, η έλλειψη ειδικοτήτων και η έλλειψη στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη , οδηγούν τους γονείς σε ανατροπή κάθε προγραμματισμού καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα ενώ παράλληλα τους αναγκάζουν να καταφύγουν σε φροντιστηριακή στήριξη των παιδιών εκτός σχολείου. Επίσης τεράστιο πλήγμα στις οικογένειες των μαθητών μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, επιφέρει η μη υλοποίηση του προγράμματος των «σχολικών γευμάτων».

Ολα αυτά αναφέρουν σε επιστολές τους οι γονείς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη προς τις Διευθύνσεις Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά μέσω των οποίων εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια της για τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και τη μη υλοποίηση του προγράμματος των «σχολικών γευμάτων» στα σχολεία της περιοχής.

Τις επιστολές φέρνει στη Βουλή με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.

Τα κενά των εκπαιδευτικών, η έλλειψη ειδικοτήτων και η έλλειψη στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, οδηγούν τους γονείς σε ανατροπή κάθε προγραμματισμού καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα ενώ παράλληλα τους αναγκάζουν να καταφύγουν σε φροντιστηριακή στήριξη των παιδιών εκτός σχολείου. Οι γονείς βιώνουν την επιβάρυνση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού αλλά και τη δημιουργία μαθητών πολλών ταχυτήτων, καθώς παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της ιδιωτικής εκπαίδευσης βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση έναντι των συμμαθητών τους, με εντονότερο το πρόβλημα στους μαθητές λυκείων και στην προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκτός από τα εκπαιδευτικά κενά όμως, τεράστιο πλήγμα στις οικογένειες των μαθητών μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, επιφέρει η μη υλοποίηση του προγράμματος των «σχολικών γευμάτων». Η Ένωση Γονέων τονίζει τη ζωτική σημασία του προγράμματος σίτισης για πάρα πολλές οικογένειες και ομιλεί για έλλειψη δέσμευσης και ενημέρωσης για το πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη ζητά απαντήσεις από την Υπουργό Παιδείας ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και την κάλυψη των αναγκών των μαθητών ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς φαγητό.

Πρώτη Επιστολή της Ένωσης Γονέων

Κύριε Διευθυντά,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία μας κι ενώ έχουμε φτάσει στο τέλος Νοεμβρίου. Πέρα από τα μαθησιακά κενά που δημιουργούνται στους μαθητές, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη υπάρχουν από την περυσινή χρονιά λόγω της τηλεκπαίδευσης, αυτό το πρόβλημα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κατάρτιση του οριστικού ωρολογίου προγράμματος του κάθε σχολείου και εν συνεχεία δεν επιτρέπει την πλήρη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους γονείς που βρίσκονται σε απόγνωση.

Η έλλειψη ειδικοτήτων ( μουσικής ,πληροφορικής, καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής κ.α.) οδηγεί αρκετές οικογένειες να στραφούν εκτός του σχολείου, για την κάλυψη τέτοιων ειδικοτήτων, καταβάλλοντας αρκετά χρήματα επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Σοβαρές ελλείψεις καταγράφονται και στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης που τόσο έχουν ανάγκη οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Ένα επίσης πολύ σοβαρό ζήτημα παραμένει η καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος για τα «σχολικά γεύματα», ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και καμία δέσμευση, για το χρόνο έναρξης από την πλευρά του Υπουργείου για ένα θέμα ζωτικής σημασίας. Σας γνωρίζουμε πως το παραπάνω πρόγραμμα είναι για εμάς άκρως σημαντικό καθώς λύνει το πρόβλημα πολλών οικογενειών, που αδυνατούν και για τα στοιχειώδη.

Κύριε Διευθυντά, παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως αναλάβετε πρωτοβουλίες για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.

Δεύτερη επιστολή

Κύριε Διευθυντά,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας καθώς και τον προβληματισμό μας, σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών που υπήρχαν μέχρι πριν λίγες μέρες, ενώ κάποια εξακολουθούν ακόμη και τώρα να υφίστανται.

Με τέτοιες πρακτικές οδηγούνται οι γονείς στην φροντιστηριακή στήριξη των παιδιών τους, δαπανώντας χρήματα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, που δυστυχώς δεν περισσεύουν. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κόστος με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι μαθητές να βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση και να ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία έναντι των συμμαθητών τους.

Εντονότερο δε καθίσταται το πρόβλημα για τους μαθητές των λυκείων, που καλούνται να ανταποκριθούν σε αυξημένες απαιτήσεις ( τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής, συντελεστές βαρύτητας ) ενόψει της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρήθηκαν ελλείψεις εκπαιδευτικών που διδάσκουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα! Ως εκ τούτου, δημιουργούνται μαθητές πολλών ταχυτήτων, χωρίς ισότιμη πρόσβαση στην μόρφωση. Κι ενώ η πολιτεία θα έπρεπε να στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους σεβόμενη την αγωνία τους, αντίθετα , με τις επιλογές της, υψώνει διαχωριστικές γραμμές στις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους. Κύριε διευθυντά, αναμένουμε όπως αναλάβετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες στο δικαίωμα της μόρφωσης μέσα από το δημόσιο σχολείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του αρχιβασανιστή της χούντας που αποκάλυψε ο Λιάνης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Κλωτσοπατινάδες στα σχολεία, «τατιανικές» κραυγές, και επιλεκτικές ευαισθησίες

ΑΣΕΠ: Πώς αμείβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με ένα πτυχίο (πίνακας)

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

keri xeria κερί φλόγα χέρια, θάνατος
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Αποχαιρετισμός στη δασκάλα Σέντη Χανιαδάκη
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την οδύνη και την θλίψη όλων των συναδέλφων – μελών του εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή...
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Αποχαιρετισμός στη δασκάλα Σέντη Χανιαδάκη
pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou
Εμβόλιο κορονοϊού - ΕΜΑ: Αποτελεσματική η τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη
Τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19...
Εμβόλιο κορονοϊού - ΕΜΑ: Αποτελεσματική η τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη
ΙΕΠ: Ζητά δύο πτυχιούχους ΑΕΙ για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, που αρχίζει την Παρασκευή 10-12-2021 και ώρα...
ΙΕΠ: Ζητά δύο πτυχιούχους ΑΕΙ για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων