Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
xatzidakis-vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ο νόμος Χατζηδάκη εκτοξεύει την απλήρωτη εργασία με κάθε πιθανό τρόπο και μειώνει έμμεσα τους μισθούς καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

«Όλο το νομικό πλαίσιο στην εκπαίδευση, σπρώχνει πελατεία στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, ενώ παράλληλα ψηφίζονται συνέχεια νόμοι που εξοπλίζουν τους εργοδότες για να τσακίσουν το ελεύθερο χρόνο και τις απολαβές μας».

Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, ενώ για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια αναφέρει ότι ο «ο νόμος Χατζηδάκη εκτοξεύει την απλήρωτη εργασία με κάθε πιθανό τρόπο και μειώνει έμμεσα τους μισθούς μας. 

Με την κατάργηση του διαλείμματος, με την επιβολή πρόσθετης απλήρωτης εργασίας για τους μερικώς απασχολούμενους όπως είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων στα κέντρα μελέτης, με το ξεχείλωμα του ωραρίου κατά την τηλεργασία ανά πάσα ώρα και στιγμή, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα βρεθούμε με μειωμένες απολαβές και διάχυτο εργάσιμο χρόνο σε όλη την εβδομάδα, χωρίς δικαίωμα να ορίσουμε την προσωπική μας ζωή» αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε κοινούς αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλά προβλήματα στον κλάδο, αλλά και με δεδομένη τη θέλησή μας να τα παλέψουμε, να βγούμε με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να πετύχουμε μικρότερες και μεγαλύτερες νίκες. Η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει κουβέντα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ούτε έχει προβλέψει για αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς, κανένα μέτρο για τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Αντίθετα έχει ανάγει την προστασία της υγείας μας αποκλειστικά στην ατομική μας ευθύνη. 

Ταυτόχρονα κάνει κάτι ακόμη χειρότερο, μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο της επιστήμης σε αιχμή του δόρατος για τις απειλές των εργοδοτών προς τους εργαζόμενους, προσπαθεί να διχάσει τους ίδιους τους εργαζόμενους.  Εκπαιδευτικοί και μαθητές δε σηκώνουμε άλλη μια χρονιά τηλεκπαίδευσης, με τόση ένταση, με τόσες απλήρωτες ώρες εργασίας στο σπίτι. Τα αναγκαία εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να γίνονται αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών, από συνεργεία του ΕΟΔΥ, προκειμένου να υπάρχει και η κατάλληλη επιτήρηση. Δε θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη.

Μόλις μέσα στο καλοκαίρι έγινε νόμος το κατάπτυστο νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε και η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ανοίγοντας το δρόμο για τις ασφαλιστικές εταιρίες, που θα “παίξουν” τις εισφορές μας στο χρηματιστήριο… ενώ ετοιμάζονται ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια, στο ρεύμα, στον καφέ! Πέρασαν τόσοι νόμοι που αποκλείουν χιλιάδες νέους από την Παιδεία, υποβαθμίζοντας την μόρφωση που παρέχει το σχολείο. Παρά τους διορισμούς με το σταγονόμετρο, υπάρχουν ακόμη χιλιάδες κενά, μεταξύ αυτών και στην παράλληλη στήριξη. 

Όλο το νομικό πλαίσιο στην εκπαίδευση, σπρώχνει πελατεία στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, ενώ παράλληλα ψηφίζονται συνέχεια νόμοι που εξοπλίζουν τους εργοδότες για να τσακίσουν το ελεύθερο χρόνο και τις απολαβές μας. Είναι αντεργατικοί νόμοι, μακριά από τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, με στόχο να μεγιστοποιούν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Για όσους δουλεύουμε στα φροντιστήρια, ο νόμος Χατζηδάκη εκτοξεύει την απλήρωτη εργασία με κάθε πιθανό τρόπο και μειώνει έμμεσα τους μισθούς μας. Με την κατάργηση του διαλείμματος, με την επιβολή πρόσθετης απλήρωτης εργασίας για τους μερικώς απασχολούμενους όπως είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων στα κέντρα μελέτης, με το ξεχείλωμα του ωραρίου κατά την τηλεργασία ανά πάσα ώρα και στιγμή, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα βρεθούμε με μειωμένες απολαβές και διάχυτο εργάσιμο χρόνο σε όλη την εβδομάδα, χωρίς δικαίωμα να ορίσουμε την προσωπική μας ζωή.

Σε αυτά να προσθέσουμε τις επιπτώσεις από την προσφυγή της ΟΕΦΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αν αυτή εγκριθεί. Δηλαδή να συνυπολογίσουμε την άμεση μείωση του ωρομισθίου στο μισό, που κανένας νόμος του κράτους δεν μπορεί να αποτρέψει, εφόσον οι τωρινοί νόμοι και αυτοί της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν την προστασία μιας συλλογικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, δεσμεύοντάς μας από τη γενική εργατική νομοθεσία. 

Ο νόμος Χατζηδάκη αλλάζει ότι ξέραμε έως τώρα και στη δράση των συνδικάτων. Η εγγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κρατικό-εργοδοτικό μητρώο, ως υποχρεωτική προϋπόθεση για την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, σημαίνει πως μόνο με “φακέλωμα” των μελών μας θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε συλλογικά και να υπογράψουμε ΣΣΕ, να συμμετάσχουμε σε απεργίες, να απευθυνθούμε στην επιθεώρηση εργασίας. Ο νόμος Χατζηδάκη θίγει τον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης, απαιτεί την υποταγή μας στην εργοδοσία, τους μηχανισμούς και το κράτος της. Με την υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργία αλλά και για τις αρχαιρεσίες, είναι πιο εύκολο για την εργοδοσία να επέμβει στην ψήφο κάθε εργαζόμενου και να “μαγειρέψει” το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αυτά που με κόπο μηχανεύονταν οι εργοδότες για τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος, όπως με τους πλαστούς εκπροσώπους στα συνέδρια εργατικών κέντρων και της ΓΣΕΕ, με τη συγκρότηση σωματείων-σφραγίδα (όπως είχε γίνει στα ξενόγλωσσα για την υπογραφή ωρομισθίου στα 3,5€), τώρα θα γίνονται εύκολα με ένα κλικ. Η εφαρμογή όμως, του νόμου Χατζηδάκη, όπως και οι σχεδιασμοί ΟΕΦΕ θα κριθούν στην πράξη. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Να οργανωθούμε τώρα στο σωματείο μας να σχεδιάσουμε τις δικές μας απαντήσεις, τη δική μας αντεπίθεση. Το ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση το ξέρει και η κυβέρνηση, γι’ αυτό κατέθεσε τα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι.

Β . Απαιτούμε:

  • Όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς
  • Συγκεκριμένες οδηγίες ιχνηλάτησης και παρακολούθησης των χώρων των φροντιστηρίων και των κέντρων μελέτης, που ακόμη αγνοούνται πλήρως από τον κρατικό σχεδιασμό.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, κατάργηση του ν. Κεραμέως και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Αύξηση ωρομισθίου και κατώτατου μισθού.
  • Μειώσεις τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως το ρεύμα, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες

Διεκδικούμε:

  • Συμβάσεις εργασίας με όλες τις ώρες εργασίας δηλωμένες, που να περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις γονέων, τα meetings και κάθε άλλη ώρα υποχρεωτικής δέσμευσης των εργαζομένων.
  • Αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας. Αύξηση ωρομισθίου. Ειδικές προσαρμογές σε περίπτωση τηλεργασίας για πρόσθετη αμοιβή και υλικοτεχνική υποστήριξη.
  • Σχέδιο επαναλειτουργίας και ιχνηλάτησης. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών, το πολύ 5 μαθητές ανά αίθουσα.

 Με τους εργαζόμενους του κλάδου, παλεύουμε :

1) Για μισθολογική ρύθμιση για τις επιπλέον ώρες με σκοπό την προετοιμασία εκπαιδευτικής ύλης , τη διόρθωση γραπτών και τις ενημερώσεις γονέων εκτός προγράμματος.

2)Για διδακτική ώρα 45 λεπτών και το ωρομίσθιο να αντιστοιχεί σε αυτήν.

3) Οι προγραμματισμένες ώρες διδασκαλίας, που δεν πραγματοποιούνται για λόγους που αφορούν το φροντιστήριο να  αμείβονται κανονικά.

4) Σε περίπτωση αργίας οι εργαζόμενοι να αμείβονται κανονικά.

5)  Καταβολή των επιδομάτων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.

6) Κατά τους μήνες των εξεταστικών περιόδων (π.χ. Μάιο, Ιούνιο) οι καθηγητές να πληρώνονται με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχαν τους προηγούμενους μήνες.

7) Σε περίπτωση δυο ή περισσότερων διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου με τον ίδιο εργοδότη για διάστημα άνω των 18 μηνών, η σχέση εργασίας να θεωρείται αορίστου χρόνου, ακόμη και αν μεσολάβησε χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο ανανεώσεων.

Γ. Προχωράμε σε:

·Μαζικές εξορμήσεις στα φροντιστήρια για εγγραφές μελών και πλατιά καμπάνια ενημέρωσης

·Σταθερή λειτουργία του γραφείου του σωματείου κάθε Δευτέρα και Τρίτη 10 με 13, για καταγγελίες, δια ζώσης ενημέρωση των συναδέλφων και ότι άλλο προκύψει.

·Λειτουργία λαϊκού φροντιστηρίου με ευθύνη του σωματείου και συμμετοχή των συναδέλφων.

·Έμπρακτη αλληλεγγύη στους μαθητές και τις οικογένειες των πυρόπληκτων περιοχών, μέσω συλλογής σχολικών ειδών. Το μάζεμα θα γίνεται στο γραφειάκι του σωματείου, τις προαναφερθείσες ώρες και μέρες λειτουργίας του. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6985760355

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για ουσιαστική μόρφωση για τους μαθητές μας, υγεία, δουλειά με δικαιώματα.

ReplyForwardEdit as new
 
 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kerameos
Τηλεκπαίδευση: Η κ.Κεραμέως καλείται να διασφαλίσει τα δεδομένα χιλιάδων μαθητών
Η 4η εντολή: Η κ.Kεραμέως αποφάσισε τελικά να συνεργαστεί με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και τώρα καλείται να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο...
Τηλεκπαίδευση: Η κ.Κεραμέως καλείται να διασφαλίσει τα δεδομένα χιλιάδων μαθητών
apergia ekpaideutikoi axiologisi
Εβδομάδα κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια και άλλες δράσεις - Τι έχει προγραμματιστεί
Σειρά κινητοποιήσεων και άλλων δράσεων από τους εκπαιδευτικούς αυτή την εβδομάδα - Δύο συλλαλητήρια στην Αθήνα - Τι άλλο έχει προγραμματιστεί
Εβδομάδα κινητοποιήσεων με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και δράσεις
Μουσείο Ακρόπολης
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 172,1% της επισκεψιμότητας στα μουσεία της χώρας τον Σεπτέμβριο
Αύξηση 172,1% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2021 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 172,1% της επισκεψιμότητας στα μουσεία τον Σεπτέμβριο