filis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Η κα Κεραμέως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει ο Νίκος Φίλης

Την... χλιαρή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που ενώ εδώ και μέρες μαίνονται επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με πρωταγωνιστές άτομα του ακροδεξιού χώρου, σχολιάζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Για δεύτερη μέρα σήμερα, ακροδεξιές ομάδες, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιούν ως ορμητήριο σχολεία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και να κατονομάσει τους δράστες. Το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… «της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται»!

Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα «από όπου κι αν προέρχονται» αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
5 τροφές που θεωρούνται απαγορευμένες αλλά τελικά βοηθούν στην αρθρίτιδα
Σύμφωνα με ειδικούς διατροφολόγους, ορισμένες από αυτές τις τροφές όχι μόνο δεν επιδεινώνουν τα συμπτώματα, αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της...
5 τροφές που θεωρούνται απαγορευμένες αλλά τελικά βοηθούν στην αρθρίτιδα
Φαστ φουντ
Απόλυση από γνωστή αλυσίδα fast food «επειδή δεν δούλευε παραπάνω»: Πολύτεκνη μητέρα δούλευε 12ωρα
Γνωστή αλυσίδα fast food απέλυσε πολύτεκνη μητέρα με 12ωρες βάρδιες, επειδή δεν εργαζόταν περισσότερο
Απόλυση από γνωστή αλυσίδα fast food «επειδή δεν δούλευε παραπάνω»: Πολύτεκνη μητέρα δούλευε 12ωρα