ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Πρώην αιρετοί ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας: Όχι στη μετατροπή σχολείων σε πρότυπα
Πρώην αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας υπογράφουν κείμενο ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε Πρότυπο

«Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 11-05-2021, η κοινωνία της Πρέβεζας πληροφορήθηκε ότι το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας μετατρέπεται σε Πρότυπο γυμνάσιο. Οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ήρθαν προ μιας τετελεσμένης απόφασης, καθώς κανείς αρμόδιος δε διαβουλεύτηκε μαζί τους για την ιστορικής σημασίας αλλαγή που θα συμβεί στο σχολείο. Η μελανή αυτή σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης της πόλης μας γράφτηκε έπειτα από τη μονοπρόσωπη και εν κρυπτώ εισήγηση του Διευθυντή Δ.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος αγνόησε τη βούληση του εκπαιδευτικού κόσμου, όπως έχει εκφραστεί από τα εκλεγμένα όργανά του, παρέλειψε κάθε είδους διαλογική συζήτηση και εκτέλεσε τη βούληση του υπουργείου, το οποίο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στον αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό διαχωρισμό των μαθητών σε εκλεκτούς και μη» αναφέρουν σε κείμενό τους οι πρώην αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας με το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας/ΣΥΝΕΚ Ντάγγας Δημήτριος και Παπαλέξη Σοφία.

Οι δύο πρώην αιρετοί τονίζουν ότι η μετατροπή του σχολείου σε πρότυπο σημαίνει ότι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις που είχαν στο 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας γεγονός το οποίο επηρεάζει τόσο την υπηρεσιακή τους κατάσταση όσο και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Επίσης, στερήθηκαν του δικαιώματος να προβούν σε αίτηση αλλαγής της οργανικής τους θέσης, όπως ορίζει ο Νόμος 4692/2020 για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολείο που μετατρέπεται σε Πρότυπο. Οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πρέβεζας ολοκληρώθηκαν στις 14-05-2021, όταν δηλαδή ο Διευθυντής Δ.Ε. και το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. είχε στα χέρια του την απόφαση μετατροπής του σχολείου. Παρόλα αυτά, στην πρόταση τοποθέτησης που υπέβαλε στην Π.Δ.Ε. Ηπείρου επέλεξε να αγνοήσει τις διατάξεις του παραπάνω Νόμου που προβλέπουν τη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματά τους. Πρόκειται για καταφανέστατο εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από το υπηρεσιακό συμβούλιο, η ανηθικότητα του οποίου γίνεται σαφής από το γεγονός ότι ο Διευθυντής Δ.Ε. γνώριζε για την επικείμενη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, αφού ο ίδιος είχε υποβάλει τη σχετική εισήγηση από τα τέλη Μαρτίου, ωστόσο επέλεξε να μην περιμένει την έκδοση της απόφασης πριν το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. προχωρήσει στην πρότασή του για τις υπηρεσιακές μεταβολές» τονίζουν οι δύο πρώην αιρετοί, που καταγγέλλουν την ΔΔΕ Πρέβεζας για «υποκρισία» και «αντισυναδελφικότητα».

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται η «σημασία που έχει η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών από αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία έχουν πλέον μετατραπεί σε υποχείρια της διοίκησης, έπειτα από την εκδίωξη των αιρετών από αυτά με τον κατάπτυστο Νόμο 4763/2020 της Υπουργού Παιδείας. Έχει μεγάλη συμβολική σημασία το γεγονός ότι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε., είναι αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πριν οριστεί Διευθυντής, ήταν αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και αιρετός ο ίδιος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πρέβεζας» σύμφωνα με το κείμενο των κ.κ. Ντάγγα και Παπαλέξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βιασμός 8χρονου στη Ρόδο - Ραγδαίες εξελίξεις: Κατέθεσε ο παππούς του κοριτσιού

Τι ισχύει για τις αναθέσεις μαθημάτων στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο - ΕΠΑΛ

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της, η γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της,...
Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
emvolio
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
Διαπιστώθηκε μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στον αριθμό των μελών μιας οικογένειας που είχαν πλέον αποκτήσει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό...
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
πυροσβεστική
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό
Η φωτιά καίει μέσα στο σπίτι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν για να μην επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό