Thumbnail
«Ο νόμος μπορεί να μείνει στα χαρτιά από ένα ρωμαλέο κίνημα που διεκδικεί πλήρως το δικαίωμα της πάλης μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια»

Το νομοσχέδιο αυτό εντάσσεται «στις διαδοχικές αντιδραστικές, ταξικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες υποτάσσονται αποκλειστικά -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- σε αυτό που λέμε νέο παραγωγικό μοντέλο και νέο παραγωγικό πρότυπο» ανέφερε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου αυτό, είπε έχει περιβληθεί από δύο εμβληματικές -με εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά- διακηρύξεις ή θέσεις-κλειδιά: Πρώτον, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, προκειμένου να χτυπηθεί η ανομία και η εγκληματικότητα που υπάρχει μέσα στα πανεπιστήμια λες και η εγκληματικότητα υπάρχει στα πανεπιστήμια και όχι έξω από αυτά. Δεύτερον, η αναβάθμιση των πανεπιστημίων, ότι τάχα τώρα πια με τα μέτρα της Κυβέρνησης το πτυχίο που θα αποκτά ο φοιτητής ή η φοιτήτρια θα του ανοίγει αμέσως τις πόρτες να βρει δουλειά και ότι θα έχει αντίκρισμα και οι πύλες των επιχειρήσεων θα είναι ανοιχτές.

Απορρίπτουμε την ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε πως εμείς είναι καθαρό 100% ότι την απορρίπτουμε με οποιαδήποτε ακόμα και άλλη μορφή προτάθηκε από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο στόχος της είναι «η παρακολούθηση, το φακέλωμα, η κινδυνολογία και οι εκβιασμοί. Είναι ένα πακέτο με πολλά υποπακέτα» θυμίζοντας ότι από παλαιά υπήρχε το σπουδαστικό της ασφάλειας που οργάνωνε τις παρακολουθήσεις, μέσω πολλών γραμματειών και δυστυχώς και καθηγητών ενώ τώρα έχουμε «ένα πακέτο ολόκληρο, όπου θα λειτουργεί σαν ένα σπουδαστικό της ασφάλειας, με αποστολή καταστολή μέσα στα ίδια τα πανεπιστήμια, σχετικά με τις ανομίες, τις παρανομίες κ.λπ.» Εμείς, είπε η κυρία Αλέκα Παραρήγα «ξέρουμε ότι υπάρχουν συνειδητοί προβοκάτορες ή ενδεχομένως και ασυνείδητοι, οι οποίοι δημιουργούν ορισμένα φαινόμενα» αλλά εσείς «τα χειροκροτείτε αυτά από μέσα σας γιατί σας δίνουν το άλλοθι για να στήσετε έναν τέτοιο μηχανισμό καταστολής και τρομοκρατίας μέσα στα ίδια τα πανεπιστήμια».

Η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Και αυτός που μπορεί να θέσει στα χαρτιά είναι ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα που διεκδικεί πλήρως το δικαίωμα της πάλης μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια και βάζει στο επίκεντρό του την όλη κατάσταση στην κλίμακα της εκπαίδευσης. Ένα κίνημα που βάζει σαν στόχο το επιστημονικό αντικείμενο των πτυχίων, το αντικείμενο της έρευνας και πολύ ευρύτερα ζητήματα» σημειώνοντας ότι «ποτέ κανένας αντιδραστικός νόμος που πέρασε, δεν ολοκληρώθηκε στην εφαρμογή του. Γιατί το πανεπιστήμιο, όπως γενικότερα η παιδεία, δεν είναι μόνο οι νόμοι. Είναι οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές , οι σπουδαστές και οι οικογένειες των παιδιών αυτών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα