Πάνω από 180 καλλιτέχνες υπογράφουν για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου
Σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών «για την υπεράσπιση πανεπιστημιακού ασύλου, ελευθερίας της έκφρασης και του δημόσιου χώρου» προχώρησε η διαδικτυακή πρωτοβουλία Aldebaran - Το κείμενο και οι υπογραφές

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων δηλώνουν πάνω από 180 καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων, συγκεντρώνοντας ηλεκτρονικές υπογραφές για να αρθεί το μέτρο που πέρασε η κυβέρνηση.

Οι υπογράφοντες τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η επίκληση και χρήση του «νόμου και της τάξης» έχει ήδη δημιουργήσει ζώνες σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης"», ενώ 
«είναι καιρός τώρα που ο πανεπιστημιακός χώρος αποτελεί πεδίο άσκησης βίας και εργαλειακής διευθέτησης εκ μέρους μιας  πολιτικής που αντιμετωπίζει ως "ξένο" και "παραβατικό" οτιδήποτε δε χωράει στη λογική της».

Στο κείμενο των υπογραφών σημειώνεται παράλληλα ότι «εκφράζουμε τη θέση μας για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και προάσπιση των κοινών σε κάθε πτυχή της δημόσιας σφαίρας, για πανεπιστημιακά ιδρύματα ζωντανά και ανοιχτά σε όλους και όλες, για υπεράσπιση της άνευ ορίων καλλιτεχνικής και θεωρητικής αναζήτησης και έκφρασης, για μια άνευ όρων δημιουργική αλληλεπίδραση των ανθρώπων».

Η πρωτοβουλία της συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών ανήκει στη διαδικτυακή πρωτοβουλία ALDEBARAN (aldebaran.photo).

ΕΔΩ η φόρμα συλλογής υπογραφών

Αναλυτικά το κείμενο της πρωτοβουλίας και οι έως τώρα υπογραφές:

Ο κόμβος θεωρίας και κριτικής της φωτογραφίας ALDEBARAN (aldebaran.photo) ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντάξει ένα κείμενο με σκοπό να εκφραστεί συλλογικά μία τοποθέτηση υπεράσπισης του πανεπιστημιακού ασύλου, της ελευθερίας της έκφρασης, του δημόσιου χώρου και της απρόσκοπτης δημιουργίας, καθώς και μια κατηγορηματική αντίθεση στην αστυνομική βία και την ένταση του αυταρχισμού που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα.
Το κείμενο υπογράφεται από ανθρώπους σχετιζόμενους με τον ευρύτερο χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, των εικαστικών και οπτικών τεχνών και κατατίθεται δημόσια ως ένα ανοιχτό κάλεσμα σε ευρύτερες κοινότητες και φορείς των τεχνών και των γραμμάτων.
Οι υπογραφές που θα συλλέγονται μέσω της ανοιχτής αυτής πλατφόρμας θα προστίθενται στο αρχικό δημοσίευμα του Aldebaran.photo
Προσθέστε την ιδιότητά/τίτλο σας στο ίδιο πεδίο με το επώνυμό σας.

Είναι καιρός τώρα που ο πανεπιστημιακός χώρος αποτελεί πεδίο άσκησης βίας και εργαλειακής διευθέτησης εκ μέρους μιας  πολιτικής που αντιμετωπίζει ως «ξένο» και «παραβατικό» οτιδήποτε δε χωράει στη λογική της. Εκτός από τα πανεπιστήμια, παρακολουθούμε μία όξυνση της αστυνομικής καταστολής στις πλατείες, τους κινηματογράφους, τα στέκια, σε στέγες προσφύγων, και εισβολές σε σπίτια πολιτών. Η επίκληση και χρήση του «νόμου και της τάξης» έχει ήδη δημιουργήσει ζώνες σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Η επιστροφή στην «κανονικότητα» ταυτίζεται στην πράξη με την παραμονή σε μια μόνιμη «κατάσταση εξαίρεσης», κατά την οποία η ωμή και η συγκαλυμμένη κρατική καταστολή βρίσκει υποδοχή σε ΜΜΕ και θεσμικούς φορείς και εκφράζεται σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων μας, από την εκπαίδευση (βλ. υποχρεωτική παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, επανεξέταση των βιβλίων της Ιστορίας έτσι ώστε να αναπτύσσεται το εθνικό φρόνημα) και την έκφραση λόγου (βλ. πρόθεση επαναφοράς της ποινικοποίησης της βλασφημίας) έως την ψυχαγωγία (βλ. επίθεση της αστυνομίας σε κλαμπ) και την καλλιτεχνική παρέμβαση (βλ. συνέχιση των μαθητικών παρελάσεων και καταδίκη καλλιτεχνικών παρεμβάσεων σε αυτές).

Η «κανονικότητα» αυτή συνιστά μια συνολικότερη ιδεολογική επίθεση που σε μεγάλο βαθμό εδραιώνεται μέσα από την ολοκληρωτική θεαματοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας και επιδιώκει συναίνεση με ένα νέο αυταρχικό παρόν με όρους αισθητικοποίησης της πολιτικής. Η εικόνα αστυνόμων-στρατιωτών που ανοίγουν κεφάλια στις γειτονιές, στις διαδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις επιβάλλεται από τα μίντια ως θεμιτή και αναγκαία. H αισθητική της αστυνομοκρατίας και της επιβολής της βίας από τον δυνατό στον αδύναμο είναι η πολιτική της βαρβαρότητας. Είναι η εικόνα του εκφασισμού της κοινωνίας.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που αποτελεί τη συμβολική αιχμή στην πολύπλευρη ένταση του αυταρχισμού που βιώνουμε, δεν αφορά μόνο στην άρνηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αφορά σε όλους μας, και αφορά και εμάς που ασχολούμαστε με τον οπτικό πολιτισμό και τις εικαστικές τέχνες, καθώς οι χώροι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι χώροι ανοιχτοί και ως προς τις δικές μας ιδέες και έργα, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της έρευνας και της ζύμωσης της καλλιτεχνικής δραστηριότητας με άλλα κομμάτια της κοινωνίας. Η επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο μάς αφορά επιπλέον ως δημιουργούς, καθώς τη θεωρούμε πολιορκητικό κριό στην μετατροπή των ιδρυμάτων σε «παραδείσους» επιχειρηματικής κερδοφορίας και ελεγχόμενης έρευνας, με όλο και στενότερα περιθώρια δημιουργίας και ανάπτυξης του κριτικού λόγου και της φαντασίας. Αν η ίδια η δημιουργική διαδικασία είναι μια κατ’ εξοχήν πολιτική και κοινωνική πράξη, σήμερα -ίσως περισσότερο από ποτέ- η κριτική προσέγγιση της υπάρχουσας κατάστασης, η αναζήτηση νέων αφηγήσεων και η διαλεκτική σχέση του καλλιτεχνικού λόγου και πράξης με όσους και όσες αντιστέκονται καθίστανται αναγκαία. Το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος ανομίας, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά χώρος εκκίνησης και υποδοχής ανθρώπων και ιδεών που τολμούν να θέσουν ζητήματα πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής αλλαγής, προς όφελος όλης της κοινωνίας. Είναι ο τόπος που από τη θέσπισή του ως άσυλο μέχρι σήμερα έχει ταυτιστεί με τα κοινωνικά υποκείμενα που βάλλονται και τους αγώνες τους.

Ως κομμάτι αυτών των υποκειμένων, και όχι ως παρατηρητές, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η επαναδιεκδίκηση και υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι για μας διεκδίκηση και υπεράσπιση του ζωτικού μας χώρου. Ως ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, ως δημιουργοί που παρεμβαίνουμε στα κοινά μέσα από τις καλλιτεχνικές δράσεις μας, ως εργαζόμενοι/ες στο χώρο των τεχνών, δεν μπορούμε να ανεχτούμε καμία πολιτική που δημιουργεί απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, που επιτίθεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, της αυτοδιάθεσης και της δημιουργίας. Εκφράζουμε τη θέση μας για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και προάσπιση των κοινών σε κάθε πτυχή της δημόσιας σφαίρας, για πανεπιστημιακά ιδρύματα ζωντανά και ανοιχτά σε όλους και όλες, για υπεράσπιση της άνευ ορίων καλλιτεχνικής και θεωρητικής αναζήτησης και έκφρασης, για μια άνευ όρων δημιουργική αλληλεπίδραση των ανθρώπων.

  1. Αγγελίδου Στέλλα, Εικαστικός
  2. Αντωνιάδου Παναγιώτα, Φοιτήτρια Θεωρητικού Τμήματος ΑΣΚΤ
  3. Αποστολόπουλος Γιώργος, Σκηνοθέτης
  4. Βαβλιάρας Δημήτρης, Φωτογράφος, Τραγουδοποιός
  5. Βαγιάτας Χρήστος, Εικαστικός
  6. Βακάλη Μαρίνα, Εικονογράφος
  7. Βακάλη Φρόσω/Furasu, Video Performer
  8. Βαρδόπουλος Πάνος, Λέκτορας Εφαρμογών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  9. Βασιλάτος Χαράλαμπος, Διακοσμητής, Σχεδιαστής Φωτισμού
  10. Βασιλείου Παναγιώτης,  Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
  11. Βασιλικός Αλέξης, Φωτογράφος
  12. Βελαώρα Μαρία, Εικαστικός
  13. Βελισσαροπούλου Νίκη, Screenwriter & film director
  14. Βλάχος Σοφοκλής/Marianah Grindr, Drag Performer
  15. Βογιατζής Στρατής, Φωτογράφος, Filmmaker
  16. Βόκαλη Φαίδρα, Κινηματογραφίστρια
  17. Βοργιά Πάσκουα, Καλλιτέχνις, Επιμελήτρια
  18. Βουρλούμη Υπατία, Θεωρητικός της Performance
  19. Barai Aggelos, Φωτογράφος
  20. Γαϊτανίδης Γιάννης, Σκηνοθέτης
  21. Γαλανοπούλου Θάλεια, Φωτογράφος
  22. Γαλανοπούλου Χριστιάνα, Ιστορικός Τέχνης, Καλλιτεχνική διευθύντρια MIR festival
  23. Γερμανάκου Κοψίνη Βούλα, Κινηματογραφίστρια
  24. Γέρου Κάτια, Ηθοποιός
  25. Γεωργοβασίλη Σοφία, Ηθοποιός, Σκηνοθέτις
  26. Γκινοσάτης Δημήτρης, Διδάσκων στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ
  27. Γκρίτσης Αντώνης, Ηθοποιός
  28. Γρηγοριάδης Κώστας, Σκιτσογράφος
  29. Γρυπαίος Γιώργος, Εικαστικός
  30. Δαμοπούλου Γεωργία, Ζωγράφος
  31. Δαμπασίνα Λυδία, Εικαστικός
  32. Δαρβύρης Νίκος, Γραφίστας, Graphic Designer
  33. Δεληγιάννης Χάρης, Φωτογράφος
  34. Δημητρακάκη Άντζελα, Συγγραφέας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιστορία της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου
  35. Δηράκης Γιάννης, Κινηματογραφικός Τομέας Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, Κινηματογραφικός Συντάκτης
  36. Διγενάκη Ιωάννα, Κινηματογραφίστρια
  37. Δουμπενίδης Κωνσταντίνος, Φωτογράφος, Εικαστικός
  38. Δρυγιανάκης Κωστής, Συνθέτης
  39. Εφέογλου Δημήτρης, Εικαστικός
  40. GingerΈλα, Drag Queen, Ακτιβίστρια
  41. Ζαραμπούκα-Χατζημάνου Νιόβη, Αρχιτέκτων, Επιμελήτρια
  42. Ζερδεβάς Απόστολος, Φωτογράφος, Επιμελητής
  43. Ζίγκαρις Δήμητρα, Εικαστικός, Βοηθός Σκηνογράφου
  44. Ζουρούδης Δημήτρης, Καθηγητής ΣΚΤ του ΑΠΘ
  45. Ζώης Γιώργος, Σκηνοθέτης
  46. Ηλίας Ορέστης, Φωτογράφος
  47. Θεοδωρίδης Αντώνης, Φωτογράφος
  48. Θεοδώρου Τάνια, Εικαστικός
  49. Ιατρού Γιώργος, Λυρικός Τραγουδιστής
  50. Ιερόπουλος Φιλ, Καθηγητής στο Buckinghamshire New University
  51. Ιορδανόπουλος Παύλος, Ηθοποιός
  52. Infinik, Performer
  53. Καλακίδου Δώρα, Φωτογράφος
  54. Καλλιγέρη Κλεοπάτρα, Θεωρητικός Τέχνης
  55. Καλλιμικράκης Μάνος, Φωτογράφος
  56. Καλογιαντσίδης  Ευάγγελος,  Content Curator
  57. Κάππας Αλέξανδρος, Εικαστικός
  58. Καραηλίας Γιώργος, Φωτογράφος, Επιμελητής
  59. Καρακέπελης Χρήστος, Σκηνοθέτης
  60. Καραμπάτσος Γιάννης, Διευθυντής Φωτογραφίας
  61. Καρανικολός Νίκος, Φωτογράφος
  62. Καρασεβδάς Παντελής, Διευθυντής Παραγωγής
  63. Καρβούνης Θάνος, Σκηνοθέτης
  64. Καρπούζης Γιάννης, Σκηνοθέτης, Εικαστικός
  65. Καρδουλάκη-Αγγέλη Άρτεμις, Τεχνοκριτικός
  66. Κατερινοπούλου Αλεξάνδρα, Θεωρητικός Τέχνης
  67. Κατζουράκης Κυριάκος, Ζωγράφος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
  68. Κατσής Αλέξανδρος, Φωτογράφος
  69. Καυκαλά Ελεάνα, Ηθοποιός
  70. Καψαλάκης Γιώργος, Εικαστικός
  71. Κεφαλάς Θωμάς, Σκιτσογράφος
  72. Κεχρής Δημήτρης, Φωτογράφος, Επιμελητής MedPhoto Festival
  73. Κιουρτσόγλου Λευτέρης, Εικαστικός
  74. Κολότσιος Βαγγέλης, Κομίστας
  75. Κομπατσιάρης Πάνος, Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας Τέχνης και Μέσων, HSE, Μόσχα
  76. Κόξιας Αλέξανδρος, Γραφίστας, Art Director
  77. Κόξιας Δημήτρης, Web Developer
  78. Κουμπάρου Αλίκη, Φωτογράφος
  79. Κούρτεση Βανέσσα, Μουσικός
  80. Κούρτης Ευθύμης, Μουσικός
  81. Κράλης Άγγελος, Εικαστικός
  82. Κρικώνη Ελίζα, Εικαστικός
  83. Κυργούσιου Ειρήνη, Εικαστικός
  84. Κυριακίδης Κλείτος, Σκηνοθέτης
  85. Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος, Εικαστικός
  86. Κωνσταντινίδης Χρύσανθος, Σκηνοθέτης, Φωτογράφος
  87. Κωνσταντίνου (Καρνιάρης) Ηλίας, Εικαστικός
  88. Κωστή Στυλιανή-Ευσταθία, Φωτογράφος
  89. Λάλα Κωλοπή, Drag Performer
  90. Λάλου Μαρία, Εικαστικός, Ερευνήτρια, Σκηνοθέτης
  91. Λαρδίκου Χριστίνα, Ενδυματολόγος
  92. Λεβίδης Στέφανος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Department of Visual Cultures, Goldsmiths
  93. Λιανός Κωνσταντίνος, Εικαστικός
  94. Λιανός Παναγιώτης, Εικαστικός
  95. Λιατσόπουλος Ηλίας, Φωτογράφος
  96. Λόης Ηλίας, Φωτογράφος
  97. Λόλα  Έλενα, Φωτογράφος
  98. Λούκα Μαρία, Σεναριογράφος, Αρθρογράφος
  99. Λώλος Μάριος, Φωτογράφος, Φωτορεπόρτερ
  100. Μαγκλάρα Ελένη, Φωτογράφος
  101. Μανέτα Μυρσίνη, Εικονογράφος
  102. Μανουσογιαννάκη Λίνα, Φωτογράφος
  103. Μαραγκός Στράτος, Φωτογράφος
  104. Μάτσα Κατερίνα, Ψυχίατρος, Συγγραφέας
  105. Μιχαήλ Σάββας, Συγγραφέας
  106. Μιχαλάκης Δημήτρης, Φωτογράφος, Φωτορεπόρτερ
  107. Μοσχονάς Λουκιανός, Εικαστικός
  108. Μπαλάσκα Αιμιλία, Visual Artist
  109. Μπουραντάς Χρήστος, Research Associate
  110. Νεοφύτου Ιωάννα, Εικαστικός
  111. Νικητάκη Yoko Μαργαρίτα, Φωτογράφος
  112. Νικολοπούλου Δήμητρα, Θεωρητικός Τέχνης, Σκηνοθέτης, Θεατροπαιδαγωγός
  113. Ντάβρης Κωνσταντίνος / 4elements1, Performer
  114. Ξύδη Νατάσσα, Σκηνοθέτης
  115. Ορφανίδου Στεφανία, Φωτογράφος, Αρχιτέκτων
  116. Παγκαλιά Ελένη, Δημοσιογράφος, Performer
  117. Παλαιολόγος Νίκος, Φωτογράφος, Φωτορεπόρτερ
  118. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Δρ Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Φωτογράφος
  119. Πανταζής Παναγιώτης, Κομίστας
  120. Παπαγεωργίου Βασίλης, Εικαστικός
  121. Παπαγεωργίου Φάνης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Ποιητής
  122. Παπαδημούλη Νεφέλη, Εικαστικός
  123. Παπαδογιάννης Θάνος/Space Manifesto, Drag Performer
  124. Παπανικολάου Κυριακή (Κέλλυ), Διακοσμήτρια, Σχεδιασμός φωτισμών
  125. Παπαφωτίου Λεωνίδας, Μοντέρ
  126. Παπιεμιδόγλου Στέλιος, Φωτογράφος
  127. Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Γραφίστρια
  128. Παύλου Αναστασία, Εικαστικός
  129. Πετράκη Αριάδνη, Θεωρητικός Τέχνης
  130. Πετράκη Χαρίκλεια, Ιστορικός Τέχνης, Κινηματογραφίστρια
  131. Πετρανάκη Άντα, Εικαστικός
  132. Πετσίνη Πηνελόπη, Δρ Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, θεωρητικός τέχνης – φωτογραφίας
  133. Πονηράκου Γεωργία, Φωτογράφος
  134. Πουλάς Μιχάλης, Φωτογράφος
  135. Πράσσου Βάνα, Γραφίστρια
  136. Πρίνος Γιώργος, Καλλιτέχνης
  137. Προδρομίδης Θοδωρής, Εικαστικός Καλλιτέχνης, Σκηνοθέτης
  138. Poka - Yio, Εικαστικός, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΣΚΤ, Ιδρυτικός Διευθυντής της Athens Biennale
  139. Ράντο Αντωνία, Εικαστικός
  140. Ραπακούσης Δημήτρης, Φωτογράφος
  141. Ρεβίσιου Μαρία, Αρχιτέκτων, Εικαστικός
  142. Ρεντζής Θανάσης, Σκηνοθέτης, Καθηγητής ΑΣΚΤ
  143. Ροβολής Φώτης, Multidisciplinary Artist, Architect
  144. Ρώτα Αντιγόνη, Παραγωγός Κινηματογράφου
  145. Σαριλάκη Βασιλίκα, Εικαστικός
  146. Σεφέρογλου Ορέστης, Φωτογράφος, Φωτορεπόρτερ
  147. Σιαδήμας Ανδρέας, Κινηματογραφιστής
  148. Σιμόπουλος Αλέξανδρος, Εικαστικός
  149. Σκουλούδης Γιώργος, Φωτογράφος
  150. Σκυλλάκος Χρήστος, Φωτογράφος, Μέλος της Παγκόσμιας  Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
  151. Σοφού Μαρία, Θεωρητικός Τέχνης
  152. Σπανού Κέλλυ, Εικαστικός
  153. Στάβερης Σπύρος, Φωτογράφος
  154. Σταθόπουλος Κοσμάς, Φωτογράφος
  155. Σταφυλίδου Μαριλένα, Φωτογράφος
  156. Στεφανάκις Γιάννης, Εικαστικός
  157. Στεφανιδάκη Κατερίνα, Εικαστικός
  158. Στίγκας Θοδωρής, Αρθρογράφος Φωτογραφίας
  159. Συνοδινός Πάνος, Σκηνοθέτης
  160. Σφαιροπούλου Αθηνά, Θεωρητικός Τέχνης
  161. Salameh Georges, Φωτογράφος, Σκηνοθέτης
  162. Τζουμάκη Σπυριδούλα, Θεωρητικός Τέχνης
  163. Τόλη Δάφνη, Φωτογράφος, Ντοκιμαντερίστρια
  164. Τοσίδης Δημήτρης, Φωτορεπόρτερ
  165. Τραυλού Πέννυ, Λέκτωρ Πολιτιστικής Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου
  166. Τσακίρης Σπύρος, Φωτογράφος
  167. Τσάρη Ζωή, Ηθοποιός, Eμψυχώτρια
  168. Τσέκερη Ελένη, Βοηθός Σκηνοθέτη
  169. Τσεριώνης Γιώργος, Εικαστικός
  170. Τσιφτέλης Θωμάς, Διευθυντής Φωτογραφίας
  171. Τσιόνκη Μαριάννα, Επιμελήτρια, Θεωρητικός Τέχνης
  172. VoxPopuli, Performer
  173. Φίλιος Σπύρος, Αρθρογράφος Φωτογραφίας
  174. Φυσάκης Παύλος, Φωτογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής MedPhoto Festival
  175. Φωκιανάκη Ηλιάνα, Επιμελήτρια, Διευθύντρια State of Concept
  176. Φωτόπουλος Βασίλης, Φωτογράφος
  177. Χαραλαμπίδη Ειρήνη-Αθανασία, Γραφίστρια
  178. Χαρβαλιάς Γιώργος, Εικαστικός Καλλιτέχνης, Καθηγητής στην ΑΣΚΤ, Πρώην Πρύτανης
  179. Χάρου Κατερίνα, Εικαστικός
  180. Χατζηασλάνης Γιάννης, Φωτογράφος, Εικαστικός
  181. Χατζηστεφάνου Παναγιώτης, Καλλιτέχνης, Συγγραφέας
  182. Χρονοπούλου Ιωάννα, Φωτογράφος, Εικαστικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα