Ο 9χρονος Έιντεν έγινε ο νεαρότερος φοιτητής νευροεπιστήμης
Ο 9χρονος θαυματοποιός της νευροεπιστήμης – Σπουδάζει στο κολέγιο ενώ είναι… δευτέρα τάξη!

Ο Έιντεν Ουίλκινς, μόλις 9 ετών, έχει καταγραφεί ως ο νεαρότερος φοιτητής που παρακολουθεί μάθημα νευροεπιστήμης στις ΗΠΑ, σε ένα από τα κορυφαία προπτυχιακά κολέγια της χώρας.

Παράλληλα με την εκπαίδευσή του στην δευτέρα τάξη διαδικτυακού σχολείου για χαρισματικούς μαθητές, ο Έιντεν έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης του εγκεφάλου.

Νευροεπιστήμη και STEM από τα 8

Ο Έιντεν παρακολουθεί μαθήματα νευροεπιστήμης στο Ursinus College, στο Κόλετζβιλ της Πενσιλβάνια, και εντάσσεται στο κορυφαίο 15% των προπτυχιακών κολεγίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Princeton Review. Η σχολή του ειδικεύεται στην εκπαίδευση STEM – επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά – και προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες.

Αν και μόλις 9 ετών, ο Έιντεν συνδυάζει τα σχολικά μαθήματα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρακολουθώντας μαθήματα τρεις μέρες την εβδομάδα στο κολέγιο, αναπτύσσοντας δεξιότητες που συνήθως κατακτούν φοιτητές πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

Από τα πρώτα χρόνια: Ένα παιδί με πάθος για τη γνώση

Οι γονείς του Έιντεν, συνειδητοποίησαν νωρίς τη χαρισματική του φύση. Στα 2 του χρόνια διάβαζε οδικές πινακίδες στη Νέα Υόρκη, ενώ στα 3 του απολάμβανε βίντεο ανατομίας στο YouTube, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εγκέφαλο.

Η μητέρα του, Βερόνικα Ουίλκινς, αναφέρει πως ο Έιντεν ήταν αυτοδίδακτος και ανέπτυσσε ήδη ικανότητες που ξεπερνούσαν την ηλικία του. «Πριν βγάλει την πάνα, διόρθωνε τις προτάσεις των ανθρώπων», λέει χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός που ονειρεύεται να γίνει νευροχειρουργός

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Έιντεν έχει ξεκάθαρη πορεία: θέλει να γίνει νευροχειρουργός παιδιών. Η ενασχόλησή του με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και η επιθυμία να βοηθήσει άλλα παιδιά τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

«Είναι λυπηρό να βλέπω παιδιά στην ηλικία μου με νευρολογικές δυσκολίες, γι’ αυτό θέλω να τα βοηθήσω», λέει ο ίδιος. Οι σχολές που ονειρεύεται να φοιτήσει στο μέλλον είναι το Johns Hopkins και το Princeton.

Η καθημερινότητά του: Μελέτη, παιχνίδι και έμπνευση

Παρά την πρωτοφανή του πορεία, στο σπίτι του ο Έιντεν είναι ένα τυπικό 9χρονο παιδί. Παίζει video games, περνά χρόνο με φίλους και, πάνω από όλα, συνεχίζει να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Η μητέρα του τονίζει ότι η πορεία του γιου της είναι οργανική: «Είμαι υπερήφανη για την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή του. Αυτό που κάνει, του ανήκει πλήρως».

Ο Έιντεν ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους νέους: «Αυτό που θέλω να ξέρει ο κόσμος είναι ότι μπορείς να καταφέρεις ό,τι θέλεις με δουλειά και επιμονή. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να πας σε σχολείο για να αγαπήσεις ένα αντικείμενο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

rhythmic gymnastics
ΓΕΛ - ΕΠΑΛ: Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο
Οι αγώνες ενόργανης γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής και τραμπολίνο θα διεξαχθούν την Τρίτη, 28 Απριλίου 2026
ΓΕΛ - ΕΠΑΛ: Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο
πασχαλιδης
Η δημόσια εξομολόγηση του Μίλτου Πασχαλίδη στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στάση σου όταν χάσαμε τον Θάνο Μικρούτσικο»
Με λόγια που έκρυβαν βαθιά ευγνωμοσύνη, ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στη στάση που είχε τηρήσει ο πρώην Πρωθυπουργός κατά την περίοδο της απώλειας του...
Η δημόσια εξομολόγηση του Μίλτου Πασχαλίδη στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στάση σου όταν χάσαμε τον Θάνο Μικρούτσικο»
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Πίνακες αναπληρωτών για τα σχολεία της Αττικής
Οι πίνακες καταρτίστηκαν στο πλαίσιο της 2ης τοπικής πρόσκλησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής
ΥΠΑΙΘΑ: Πίνακες αναπληρωτών για τα σχολεία της Αττικής