Ο 9χρονος Έιντεν έγινε ο νεαρότερος φοιτητής νευροεπιστήμης
Ο 9χρονος θαυματοποιός της νευροεπιστήμης – Σπουδάζει στο κολέγιο ενώ είναι… δευτέρα τάξη!

Ο Έιντεν Ουίλκινς, μόλις 9 ετών, έχει καταγραφεί ως ο νεαρότερος φοιτητής που παρακολουθεί μάθημα νευροεπιστήμης στις ΗΠΑ, σε ένα από τα κορυφαία προπτυχιακά κολέγια της χώρας.

Παράλληλα με την εκπαίδευσή του στην δευτέρα τάξη διαδικτυακού σχολείου για χαρισματικούς μαθητές, ο Έιντεν έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης του εγκεφάλου.

Νευροεπιστήμη και STEM από τα 8

Ο Έιντεν παρακολουθεί μαθήματα νευροεπιστήμης στο Ursinus College, στο Κόλετζβιλ της Πενσιλβάνια, και εντάσσεται στο κορυφαίο 15% των προπτυχιακών κολεγίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Princeton Review. Η σχολή του ειδικεύεται στην εκπαίδευση STEM – επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά – και προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες.

Αν και μόλις 9 ετών, ο Έιντεν συνδυάζει τα σχολικά μαθήματα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρακολουθώντας μαθήματα τρεις μέρες την εβδομάδα στο κολέγιο, αναπτύσσοντας δεξιότητες που συνήθως κατακτούν φοιτητές πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

Από τα πρώτα χρόνια: Ένα παιδί με πάθος για τη γνώση

Οι γονείς του Έιντεν, συνειδητοποίησαν νωρίς τη χαρισματική του φύση. Στα 2 του χρόνια διάβαζε οδικές πινακίδες στη Νέα Υόρκη, ενώ στα 3 του απολάμβανε βίντεο ανατομίας στο YouTube, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εγκέφαλο.

Η μητέρα του, Βερόνικα Ουίλκινς, αναφέρει πως ο Έιντεν ήταν αυτοδίδακτος και ανέπτυσσε ήδη ικανότητες που ξεπερνούσαν την ηλικία του. «Πριν βγάλει την πάνα, διόρθωνε τις προτάσεις των ανθρώπων», λέει χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός που ονειρεύεται να γίνει νευροχειρουργός

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Έιντεν έχει ξεκάθαρη πορεία: θέλει να γίνει νευροχειρουργός παιδιών. Η ενασχόλησή του με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και η επιθυμία να βοηθήσει άλλα παιδιά τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

«Είναι λυπηρό να βλέπω παιδιά στην ηλικία μου με νευρολογικές δυσκολίες, γι’ αυτό θέλω να τα βοηθήσω», λέει ο ίδιος. Οι σχολές που ονειρεύεται να φοιτήσει στο μέλλον είναι το Johns Hopkins και το Princeton.

Η καθημερινότητά του: Μελέτη, παιχνίδι και έμπνευση

Παρά την πρωτοφανή του πορεία, στο σπίτι του ο Έιντεν είναι ένα τυπικό 9χρονο παιδί. Παίζει video games, περνά χρόνο με φίλους και, πάνω από όλα, συνεχίζει να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Η μητέρα του τονίζει ότι η πορεία του γιου της είναι οργανική: «Είμαι υπερήφανη για την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή του. Αυτό που κάνει, του ανήκει πλήρως».

Ο Έιντεν ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους νέους: «Αυτό που θέλω να ξέρει ο κόσμος είναι ότι μπορείς να καταφέρεις ό,τι θέλεις με δουλειά και επιμονή. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να πας σε σχολείο για να αγαπήσεις ένα αντικείμενο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρδιοχειρουργός με φακελάκι
Ιπποκράτειο: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει» - Προκαλεί ο γιατρός με το «φακελάκι»
«Ήμουν ο Άγιος Παντελεήμων και με αντιμετωπίζουν σαν φονιά», ισχυρίζεται ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου
Ιπποκράτειο: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει» - Προκαλεί ο γιατρός με το «φακελάκι»
katsonopoylos
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μόλις 4 προσλήψεις αναπληρωτών για 36 κενά στη Γ’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»