makaronia
Με βασικά υλικά το σκόρδο και το ελαιόλαδο, δημιουργείται ένα πιάτο λιτό αλλά γεμάτο γεύση.

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά για περισσότερο άρωμα:

ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού

δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό

ψιλοκομμένο μαϊντανό

τριμμένη παρμεζάνα (περίπου 150 γρ.)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, περίπου ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που γράφει η συσκευασία.

Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο με την πιπερίτσα.

Προσθέτουμε αν θέλουμε το λεμόνι και το δενδρολίβανο για έξτρα γεύση.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Αν μας αρέσει, ρίχνουμε μαϊντανό για φρεσκάδα.

Μοιράζουμε στα πιάτα και ολοκληρώνουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ένα πιάτο γρήγορο, οικονομικό και ταυτόχρονα πλούσιο σε άρωμα, που δείχνει πώς με τα πιο απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μια αυθεντική ιταλική λιχουδιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες
Ένα ιερό σύμβολο που στόλιζαν οι πρόγονοί μας πολύ πριν εμφανιστεί το χριστουγεννιάτικο έλατο, με βαθιά σημασία και τελετουργικό χαρακτήρα.
Έτσι λεγόταν το "χριστουγεννιάτικο δέντρο" που στόλιζαν οι αρχαίοι Έλληνες