Υλικά:
2 λίτρα γάλα
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
8 γεμάτες κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ (η μία με επικάλυψη σοκολάτας)
2 γκοφρέτες σε κομματάκια
6 κ.σ. λικέρ με γεύση κρέμα ή σοκολάτα
Για το σερβίρισμα: τριμμένη γκοφρέτα και τρούφα
Εκτέλεση:
Κρατάμε μισό λίτρο γάλα στην άκρη και μέσα σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στο καυτό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μόλις πήξει, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ: στη μία προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα και στην άλλη τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μαζί με τη γκοφρέτα, τα ραντίζουμε με το λικέρ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Αναμειγνύουμε τα μισά μπισκότα με την κρέμα σοκολάτας και τα απλώνουμε σε πυρέξ.
Ενώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα με τη λευκή κρέμα και τα στρώνουμε από πάνω.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ