Thumbnail
Έρευνα

Το σταφύλι μειώνει τον κίνδυνο απώλειας της όρασης, όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, καθώς προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Το οξειδωτικό στρες είναι μια διαδικασία που σχετίζεται με την απελευθέρωση βλαβερών μορίων που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες συνεισφέρουν στην προστασία των υγιών κυττάρων από τη σταδιακή φθορά του DNA.

Οι εκφυλιστικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς συχνά οδηγούν στην τύφλωση.

Η καθηγήτρια και επικεφαλής της έρευνας Abigail Hackam δήλωσε ότι «η ένταξη του σταφυλιού στη διατροφή φαίνεται να διατηρεί την υγεία του αμφιβληστροειδούς παρά την παρουσία οξειδωτικού στρες».

Το σταφύλι αποτελεί κατά γενική ομολογία υπερτροφή, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και βήτα καροτένιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diamantopoyloy_0.jpg
Διαμαντοπούλου για Ψηφιακό Σχολείο: Εμείς το παρουσιάσαμε το 2010 (Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!)
Άννα Διαμαντοπούλου: «Είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του Π/Θ για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο» και...
Διαμαντοπούλου για Ψηφιακό Σχολείο: Εμείς το παρουσιάσαμε το 2010 (Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!)
σάντουιτς
Σάντουιτς: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη όταν το τυλίγετε
Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη όταν τυλίγετε ένα σάντουιτς
Σάντουιτς: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη όταν το τυλίγετε