Thumbnail
Όχι στην εξωτερική αξιολόγηση της ενισχυτικής διδασκαλίας

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ανάθεση από το Υπουργείο Παιδείας της αξιολόγησης, της ενισχυτικής διδασκαλίας των ετών 2012-2013 και 2013 – 2014 σε μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Πρόκειται για μια διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που απευθύνει ερωτηματολόγια σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Για την προαναφερόμενη περίπτωση η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της διατυπώνει τις παρακάτω παρατηρήσεις:

  1. Η ενισχυτική διδασκαλία άρχισε 2-3 ημέρες έως μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις του Μαϊου με την αιτιολογία πως δεν υπήρχαν τα χρήματα για αναπληρωτές και υπερωρίες.  Όμως, στη μονοπρόσωπη ΕΠΕ θα καταβληθούν κανονικά τα προβλεπόμενα χρήματα και παρότι είναι ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει ρόλο εξωτερικού αξιολογητή στα πλαίσια της δημόσιας εκπαίδευσης. Εύλογα προκύπτει η εξής ερώτηση: Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το γεγονός ότι 2-3 ημέρες πριν τις εξετάσεις, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας δε νοούνται ως αντισταθμιστική αγωγή; Συνεπώς μόνο ως δικαιολογία μπορεί να εκληφθεί η απόφαση αυτή αφενός, για να εξυπηρετηθούν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες κι αφετέρου, να αναδειχθεί το «κοινωνικό πρόσωπο» της εκάστοτε κυβέρνησης.
  2. Η δράση αποτελεί εξωτερική αξιολόγηση, εμπλέκοντας και τους γονείς, τους οποίους καλεί να αξιολογήσουν την παιδαγωγική επάρκεια των καθηγητών! Όλα αυτά έχουν απορριφθεί από τον κλάδο μας και με αποφάσεις συνεδρίων αλλά και στη συνείδησή του.

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καλεί:

Α.  Τους συναδέλφους που έχουν με οποιοδήποτε τρόπο ανάμειξη, είτε ως διευθυντές – συντονιστές είτε ως διδάσκοντες και όλους τους γονείς να αγνοήσουν την εν λόγω εταιρεία και να αρνηθούν οποιαδήποτε αξιολόγηση – δικαιολογία πλουτισμού σε βάρος των μαθητών του δημόσιου σχολείου.

Β.        Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει άμεσα κάθε ιδιώτη από την δημόσια εκπαίδευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της και να διαθέσει όσα κονδύλια υπάρχουν για εκπαιδευτικούς που θα καλύψουν τα κενά διδασκαλίας, κύριας και ενισχυτικής, όσο το δυνατόν νωρίτερα και όχι 2 μέρες πριν τις εξετάσεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

forologikes_diloseis_taxisnet_doseis.jpg
Αυτόματα και άμεσα τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις: Σε πλήρη λειτουργία το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ
Αυτόματος υπολογισμός και άμεση βεβαίωση προστίμων
Αυτόματα και άμεσα τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις: Σε πλήρη λειτουργία το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ
syneleysi_foitites
ΙΚΥ: Στη Βουλή το θέμα με τις υποτροφίες για ευάλωτους φοιτητές – Ερώτημα για τις καθυστερήσεις
Χιλιάδες φοιτητές σε αβεβαιότητα λόγω αργοπορίας στις προκηρύξεις – Τι ζητούν 16 βουλευτές από το Υπουργείο Παιδείας
ΙΚΥ: Στη Βουλή το θέμα με τις υποτροφίες για ευάλωτους φοιτητές – Ερώτημα για τις καθυστερήσεις
δασκάλα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη
Από το Κιμωλία στο ΑΙ: Το 1ο Πιστοποιητικό Αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας
Από το Πανεπιστήμιο Πατρών έρχεται το πρώτο πανεπιστημιακό πιστοποιητικό ΑΙ για δασκάλους και καθηγητές. Ένα βήμα προς το σχολείο του μέλλοντος.
Από το Κιμωλία στο ΑΙ: Το 1ο Πιστοποιητικό Αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας