Thumbnail
«Τίποτα δεν θα είχε βρεθεί στην υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου εάν δεν υπήρχε η λίστα Λαγκάρντ, όπου βρέθηκε το πρώτο ποσό που διακινήθηκε από την κ. Κουράκου, τη σύζυγο του κ. Παπαντωνίου, εξού και η προφυλάκισή της», τόνισε η δημοσιογράφος του Alpha, Γιάννα Παπαδάκου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» για την υπόθεση Παπαντωνίου, είπε, ακόμα, πως η Ελένη Τουλουπάκη, σήμερα επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, ήταν αυτή που «ανακάλυψε ότι μέρος των χρημάτων αυτής της μίζας είχαν διοχετευθεί σε τρεις λογαριασμούς στη UPS και τους εντόπισε στη λίστα Μπόργιανς. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους καθώς μετά απ' αυτό τους έκανε και τη δίωξη για το ξέπλυμα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Παπαδάκου, «δεκαπέντε χρόνια μετά την προκαταρκτική εξέταση, που προσπαθούσαν οι εισαγγελείς να βρουν τι έχει γίνει μ' αυτό το σκάνδαλο, η κ. Τουλουπάκη, όταν ανέλαβε, τον Μάιο του 2017, έκανε αυτή τη δίωξη εναντίον του ζεύγους Παπαντωνίου» και τούς απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

Σύμφωνα με την Γιάννα Παπαδάκου, «η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο καταγράφεται στα 400 εκατ. ευρώ διότι εκτός των άλλων κρίνεται από πραγματογνώμονες ότι οι προμήθειες αυτές ήταν και κατάλληλες για τις φρεγάτες».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο κ. Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός Άμυνας που οδηγείται στη φυλακή για προμήθειες που δεν τις έκανε απλώς υπερτιμολογημένες αλλά και για υλικά τα οποία δεν ήταν τα κατάλληλα».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», η κ. Παπαδάκου χαρακτήρισε την προφυλάκιση αναμενόμενη και εξήγησε πως στο κατηγορητήριο (σελ. 322) περιγράφεται «πως σε λογαριασμό που άνοιξε το ζεύγος του 2016 σε ελβετική τράπεζα -και αυτό είναι υπό έρευνα, πώς η Ελβετία δέχθηκε να ανοίξει λογαριασμό σε ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνταν από τότε για παράνομο πλουτισμό και ο ένας κατείχε δημόσιο αξίωμα- υπήρξε κίνηση μέσα στο 2016, από 22 Σεπτεμβρίου, η οποία αφορούσε ένα τεράστιο ποσό, 4.608.773 ελβετικά φράγκα, το οποίο εμπεριέχει αυτή τη μίζα για την οποία κατηγορείται ο κ. Παπαντωνίου, τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα. Αυτή η κίνηση περιλάμβανε ρευστοποίηση μέρους του ποσού σε 200 ουγγιές χρυσού και σε 6.000 ουγγιές ασημιού».

Η κ. Παπαδάκου είπε ακόμα πως στο κατηγορητήριο τονίζεται ότι «οι συγκεκριμένοι θέλουν να δικαιολογήσουν αυτή τη μίζα, αυτό το προϊόν εγκλήματος -όπως ονομάζουν οι ανακριτές, τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα- και αναφέρουν ότι προέρχεται από δωρεές, από αποδοχές κληρονομιάς, από αποταμιεύσεις. Αυτό οι ανακριτές δεν το δέχθηκαν, θεώρησαν ότι ήταν ψέματα και ήταν παράνομη εισδοχή χρημάτων στους λογαριασμούς».

Η κ. Παπαδάκου εκτίμησε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έχει πείσει τους δικαστές ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμες ενέργειες.Υποστήριξε μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός, την πρώτη ημέρα, «ήταν επιθετικός την ώρα της απολογίας του, είχε εκνευρισμό», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη φράση του κ. Παπαντωνίου «πληρώνω το δόγμα Πολάκη», τόνισε πως «ένας κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, η αλήθεια είναι ότι τον έχουν πιάσει με τα χρήματα στους λογαριασμούς του, εκείνου και της γυναίκας του-με "την γίδα στην πλάτη"» όπως λέει ο λαός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Μάγγος
Γιάννης Μάγγος σε Χρυσοχοΐδη: «Γιατί τέτοια στοχοποίηση προς ένα πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη;»
Ο Γιάννης Μάγγος καταγγέλλει πενταετή στοχοποίηση, βία και ψυχολογικό πόλεμο από τις αρχές, με μήνυση από καταδικασμένο αστυνομικό και συστηματική...
Γιάννης Μάγγος σε Χρυσοχοΐδη: «Γιατί τέτοια στοχοποίηση προς ένα πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη;»
newsletters__taste the city new
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων