Αν και αρχικά είχε διαταχθεί η αποφυλάκισή της από τουρκικό δικαστήριο, η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν θα παραμείνει τελικά στη φυλακή, καθώς τη βαρύνει άλλη μια κατηγορία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
«Θα παραμείνει υπό κράτηση καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, Ερντάλ Ντογάν μπροστά στη φυλακή της Κωνσταντινούπολης όπου παραμένει έγκλειστη η πελάτισσά του.
Η συγγραφέας συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο και κατηγορείται από το τουρκικό κράτος ότι συνεργάστηκε με φιλοκουρδική εφημερίδα.
Η διαταγή της αποφυλάκισης υπό όρους που μεταδόθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αφορούσε μια άλλη κατηγορία, «την επίθεση εναντίον του Κράτους και της ακεραιότητας του Κράτους» εξήγησε ο δικηγόρος της.
Παράλληλα, η 70χρονη μεταφράστρια και συγγραφέας, Νετζμιγιέ Αλπάι, η οποία είχε συλληφθεί τον Αύγουστο, θα παραμείνει και αυτή στη φυλακή, καθώς αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ