Thumbnail
Τι δήλωσε η ίδια

Ελπίδες για νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας έδωσε στην επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρλιν Λεπέν, η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ.

Η Μαρίν Λεπέν υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξή της στο BBC ότι η εκλογή του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου ήταν μια νίκη του λαού εναντίον της ελίτ, συμπληρώνοντας πως ελπίζει ότι ο γαλλικός λαός θα κάνει το ίδιο την ερχόμενη χρονιά.

Σε ερώτηση για το εάν η νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ καθιστά πιθανότερη μια δική της εκλογική νίκη, η Λεπέν δήλωσε: «Έτσι, αν μπορώ να κάνω έναν παραλληλισμό με τη Γαλλία, τότε ναι θα ήθελα και στη Γαλλία ο λαός να αναποδογυρίσει το τραπέζι, το τραπέζι γύρω από το οποίο οι ελίτ μοιράζονται αυτό που θα έπρεπε να πάει στον γαλλικό λαό».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου προηγείται, ενώ είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τον πρώτο γύρο τον ερχόμενο Απρίλιο, αλλά χάσει στον δεύτερο γύρο τον Μάιο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της.

Την περασμένη Τετάρτη η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter και να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της στα social media.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΕΣ
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι
Επιστρέφουν οι μαθητές σήμερα στα σχολεία μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις του Ιουνίου και τις καλοκαιρινές διακοπές
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι