Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεκάδες συλλήψεις αρθρογράφων και στελεχών του εντύπου

Μέχρι τέλους θα αγωνιστεί για τη δημοκρατία και την ελευθερία η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριιέτ, όπως διαμηνύει σε κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, με τίτλο "Δεν θα παραδοθούμε". Το κείμενο αναρτήθηκε μετά τη σύλληψη πολλών δημοσιογράφων και στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή, Μουράτ Σαμπουντζού, - με την κατηγορία εμπλοκής σε "τρομοκρατικές ενέργειες".

"Μολονότι τα στελέχη και οι δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ έχουν τεθεί υπό κράτηση, η εφημερίδα μας θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία" επισημαίνεται ακόμη στο κείμενο.

Σήμερα, η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον δώδεκα δημοσιογράφων της εφημερίδας, μεταξύ των οποίων και του διευθυντή Μουράτ Σαμπουντζού, του γελοιογράφου Μούσα Καρτ, του νομικού εκπρόσωπου της και πολλών αρθρογράφων, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει για "τρομοκρατική δράση" που σχετίζεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αλλά και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

"Η Τζουμχουριέτ είναι εφημερίδα και η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα. Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τις ενέργειες που στοχεύουν να βάλουν τέλος στην έκδοση της εφημερίδας μας", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η εφημερίδα, η οποία επικρίνει σφοδρά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πολλαπλασίασε τα τελευταία χρόνια τις έρευνές της που "ενοχλούν" την εξουσία, όπως για παράδειγμα εκείνη που αποκάλυψε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εφοδίασαν με όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας.

Πάνω από 105 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, ενώ 170 ΜΜΕ έκλεισαν, σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGC).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου