Κόσμος 0

Υποχωρεί η Βαλονία για τη CETA - Συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις-θρίλερ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θα βγεί κοινό κείμενο

Τακτική υποχώρησης ακολούθησε η τοπική κυβέρνηση της Βαλονίας στο ζήτημα της Συμφωνίας Ελεύθερους Εμπορίου Καναδά-Ε.Ε (CETA), καθώς ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όλες οι πλευρές συνέναισαν σε ένα κοινό κείμενο, το οποίο αμβλύνει τις ενστάσεις που είχαν εκφραστεί από τους Βαλόνους, σχετικά με τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων και του τρόπου επίλυσης των διμερών διαφορών.

Το τοπικό κοινοβούλιο της Βαλονίας είχε απορρίψει τη συμφωνία, δημιουργώντας ένα διπλωματικό θρίλερ, καθώς, χωρίς τη συμφωνία της γαλλόφωνης αυτής περιοχής του νότιου Βελγίου, δεν μπορούσε να λάβει απόφαση η κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι ενστάσεις σχετίζονταν με τη δυσμενή για τους αγρότες της Ευρώπης κατάσταση που διαμορφώνει η CETA, η οποία δίνει υπερβολικά πολλές εξουσίες στις πολυεθνικές εταιρείες.

Κατόπιν ενός διήμερου πυρετωδών διαβουλεύσεων, τόσο η τοπική κυβέρνηση της Βαλονίας όσο και η ομοσπονδιακή του Βελγίου, ήρθαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα τη «διάσωση» της συμφωνίας. 

Το κείμενο, στο οποίο κατέληξαν οι δύο βελγικές πλευρές θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση και από τα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη της Ε.Ε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος