Thumbnail

O ΟΗΕ ανακήρυξε την Wonder Woman, πρωταγωνίστρια του γνωστού αμερικανικού κόμικ, πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε από φεμινιστικές οργανώσεις και ενός μέρους του προσωπικού του.

Η Wonder Woman θα εκμεταλλευτεί τις σούπερ δυνάμεις της στο πλαίσιο μιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών διάρκειας ενός έτους υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών.

Η πρωταγωνίστρια των κόμικ ανακηρύχθηκε σήμερα επίτιμη πρέσβειρα των ΗΕ σε μια τελετή όπου ήταν παρούσα η ηθοποιός Λίντα Κάρτερ, η οποία την ενσάρκωσε στην τηλεόραση αλλά και η Νταϊάν Νέλσον, πρόεδρος του DC Entertainment που κατέχει τα δικαιώματα του κόμικ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Kι Μουν ήταν απών, αν και στην αρχή είχε ανακοινωθεί πως θα παραστεί. Η αναπληρώτρια σε θέματα επικοινωνίας Κρίστινα Γκάλας χαιρέτισε από την πλευρά της «τη δέσμευση της Wonder Woman στη μάχη υπέρ της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισότητας».

Στο βάθος της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, βρίσκονταν πολλές δεκάδες διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη προς το βήμα, ορισμένοι εξ αυτών σηκώνοντας την γροθιά τους ψηλά.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία συμπίπτει χρονικά με την 75η επέτειο της πρώτης εμφάνισης της Wonder Woman σε ένα «βιβλίο κόμιξ», κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με μια ταινία παραγωγής της Warner Bros που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Η Σάζια Ράφι, μία από τις επικεφαλής του οργάνωσης She4SG που είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής μιας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΗΕ, έκρινε «γελοίο» το γεγονός ότι επιλέγη ως υπόδειγμα μια φανταστική προσωπικότητα.

«Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που είναι πραγματικά αληθινές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιλεγούν».

Επιπλέον, μια λίστα, την οποία υπέγραψαν 350 υπάλληλοι του ΟΗΕ, κυκλοφόρησε με αίτημα προς τον Μπαν Κι Μουν να εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.

Σε έναν ιστότοπο που έφτιαξαν οι επικριτές, μπορεί κανείς να διαβάσει ότι η Wonder Woman είναι «η ενσάρκωση του pin-up: μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και απίθανες διαστάσεις», που φοράει ένα κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Τα σχόλια που αναρτήθηκαν είναι καυστικά: «προσβολή προς τις γυναίκες», «κακόγουστο αστείο» ή ότι «πρέπει να διορίζονται περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον ΟΗΕ».

Για την Κριστίνα Γκάλας, περισσότερο από την εμφάνισή της, «είναι οι αξίες που ενσαρκώνει η Wonder Woman» η οποίες πρέπει να υπολογίζονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

edra.jpg
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτικούς – Πλήρης οδηγός αποχωρήσεων και εφάπαξ
Όρια ηλικίας, πλασματικά έτη, υπολογισμός κύριας και επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ – Τι πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί πριν την υποβολή αιτήσεων...
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτικούς – Πλήρης οδηγός αποχωρήσεων και εφάπαξ
ΟΠΕΚΕΠΕ
Ελεύθεροι με όρους λογιστής και πατέρας αρχηγού – Τα κενά στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Λογιστής και πατέρας αρχηγού κύκλου επιδοτήσεων αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους – «Ποτέ δεν απέκτησα χρήματα από επιδοτήσεις»
Ελεύθεροι με όρους λογιστής και πατέρας αρχηγού – Τα κενά στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
ρωσία
Απίστευτο περιστατικό: Φοιτήτρια οργάνωσε απόπειρα απαγωγής παίκτη της Ζενίτ
Ο επιθετικός Μοστοβόι γλίτωσε την τελευταία στιγμή χάρη σε περαστικό, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία
Απίστευτο περιστατικό: Φοιτήτρια οργάνωσε απόπειρα απαγωγής παίκτη της Ζενίτ