Μια πρωτότυπη πρόταση για γεμιστές πιπεριές που ξεχωρίζουν με τη γέμιση τους: αντί για το κλασικό ρύζι, η συνταγή προτείνει κολοκυθάκια, προσδίδοντας μια ξεχωριστή γευστική νότα στο πιάτο. Ιδανική επιλογή για ένα ζεστό οικογενειακό τραπέζι ή ένα εύκολο δείπνο.
Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον κιμά προτιμάτε για τη γέμιση, κάνοντας τη συνταγή ακόμα πιο ευέλικτη.
Τα υλικά της συνταγής
- 4 πιπεριές
- 800 γραμμάρια κιμά
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 ντομάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- λάδι τηγανίσματος
- αλάτι, πιπέρι
- 0,5 φλιτζάνι νερό
- ξινή κρέμα
- βότανα
Η εκτέλεση:
Τρίψτε το κολοκυθάκι σε χοντρό τρίφτη, στύψτε όλο το χυμό και προσθέστε το στον κιμά.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και προσθέστε το μισό στον κιμά, αλατοπιπερώστε τα πάντα και ανακατέψτε.
Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρέστε το κέντρο, γεμίστε τις με κιμά και στείλτε τις σε ένα ταψί.
Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τριμμένα καρότα.
Ψιλοκόβετε την ντομάτα, την στέλνετε στο τηγάνι, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, σιγοβράζετε τα πάντα.
Στέλνετε τη σάλτσα στις πιπεριές, απλώνετε, ρίχνετε λίγο νερό στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Τώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κρατήστε το σκεύος στο φούρνο για ένα λεπτό χυμό ακόμα.
Σερβίρετε με μυρωδικά και ξινή κρέμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ