σαλατες
Οι συσκευασμένες σαλάτες αναμφίβολα μας λύνουν τα χέρια εξοικονομώντας μας πολύτιμο χρόνο τις δύσκολες μέρες της καθημερινότητας

Λαχανικά φρέσκα, κομμένα και πλυμένα, έτοιμα να μπουν από την πλαστική συσκευασία στο μεγάλο μπολ. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτη της υφή και τη γεύση τους για περισσότερο καιρό; Ποια συχνά λάθη οδηγούν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά να χαλάνε από νωρίς μέσα στη σακούλα τους, πολλές φορές μάλιστα πριν καν προλάβουμε να ανοίξουμε τη συσκευασία; Ας δούμε παρακάτω 3 βήματα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εύκολα και αποτελεσματικά.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Γι΄αυτό φροντίζουμε να διατηρήσουμε χαμηλή τη θερμοκρασία της σαλάτας από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα τη βγάλουμε από τα ψυγεία των καταστημάτων. Ιδανικά, θα ήταν καλό να έχουμε μαζί μας μια ισοθερμική τσάντα για να αποθηκεύσουμε σε αυτή όχι μόνο τις σαλάτες, αλλά και οποιοδήποτε άλλο συσκευασμένο προϊόν διατηρείται στο ψυγείο (λαχανικά, τυριά, αλλαντικά κτλ.).

 Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε πως οι συσκευασίες δε θα μείνουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο λόγος; Η εκτεταμένη έκθεση σε θερμοκρασίες υψηλότερες από εκείνες του ψυγείου αυξάνουν την υγρασία στο εσωτερικό της συσκευασίας με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η αλλοίωση των τροφίμων. Γι’ αυτό φροντίζουμε να τα μεταφέρουμε – το συντομότερο δυνατόν – μέχρι στο σπίτι μας μέσα σε μια ισοθερμική τσάντα.

Τις βάζουμε άμεσα στο ψυγείο

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να τις αποθηκεύουμε το συντομότερο δυνατό στο ψυγείο και μάλιστα σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 4°C. Σε περίπτωση που θέλουμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία συντήρησης, ένα θερμόμετρο κοντά στην πόρτα του ψυγείου θα βοηθούσε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Επιπλέον, για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη ασφάλεια των συσκευασμένων λαχανικών, φροντίζουμε να τα αποθηκεύσετε στο ειδικό συρτάρι στο κάτω μέρος του ψυγείου μας, στο οποίο οι συνθήκες για αποθήκευση φρούτων και λαχανικών είναι ιδανικές.

Μια πετσέτα κάνει τη διαφορά

Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο να διατηρήσουμε τη σαλάτα φρέσκια μέσα στο ψυγείο. Σας φαίνεται δύσκολο; Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται είναι να διατηρήσουμε την υγρασία της σε χαμηλά επίπεδα, εφαρμόζοντας ένα πολύ εύκολο κόλπο: βάζουμε ένα καθαρό και στεγνό χαρτί κουζίνας (ή μια καθαρή και στεγνή πετσέτα) μέσα στη σακούλα φροντίζοντας παράλληλα να την κλείσουμε καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να αφαιρέσουμε τα λαχανικά από τη συσκευασία τους και να τα τοποθετήσουμε σε μια ειδική σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Στην περίπτωση αυτή, φροντίζουμε να κρατήσουμε την υγρασία μακριά με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας στη σακούλα δηλαδή μια πετσέτα ή ένα χαρτί κουζίνας κάτω από τη σαλάτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
Ξεκινά πρόγραμμα επιδότησης για 2.500 άτομα με αναπηρία – Επιχορήγηση έως 14.500 ευρώ
Ενισχύεται η ανεξάρτητη διαβίωση – Ποιους αφορά και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για επιδότηση ύψους 14.500 ευρώ
Ξεκινά πρόγραμμα επιδότησης για 2.500 άτομα με αναπηρία – Επιχορήγηση έως 14.500 ευρώ
χανια
Πειθαρχικά σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς εν μέσω καλοκαιριού - Διαμαρτυρία κατά της αξιολόγησης στα Χανιά
Πειθαρχικά σε δασκάλους εν μέσω καλοκαιριού – Αντίδραση από τον ΣΕΠΕ Χανίων
Πειθαρχικά σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς εν μέσω καλοκαιριού - Διαμαρτυρία κατά της αξιολόγησης στα Χανιά
Το μέλος του Ε.Σ. του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσεκούρας, ο Πρόεδρος του Ε.Σ., ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Τσακρής, το μέλος του Ε.Σ., η Καθηγήτρια κ. Γεωργία Ανδρέου και το μέλος του Ε.Σ., ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Βάινος. Σχετικά με το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας δημιουργήθηκε (Ν. 4429/2016) από τη ζωτική ανάγκη υποστήριξης των Ελλήνων και Ελληνίδων Επιστημόνων. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σκοπός του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είναι
Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., προσβλέπει σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής...
Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
παδα
Το ΠΑΔΑ ιδρύει το πρώτο κέντρο τεκμηριωμένης πρακτικής JBI στην Ελλάδα - Σημαντική διάκριση στον τομέα της υγείας
Η Ελλάδα αποκτά το πρώτο JBI Affiliated Group μέσω του ΠΑΔΑ
Το ΠΑΔΑ ιδρύει το πρώτο κέντρο τεκμηριωμένης πρακτικής JBI στην Ελλάδα - Σημαντική διάκριση στον τομέα της υγείας