κουζίνα

Το κείμενο αυτό, απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν έχουν μεγάλο εξοπλισμό κουζίνας, σε όσους δεν έχουν επαρκή χώρο να αποθηκεύσουν πολλά και όμορφα σκεύη, αλλά και στους φοιτητές ή νέους μάγειρες και μαγείρισσες, που ξεκινούν τώρα, να εξοπλίζονται με τα βασικά κουζινικά, για τα γλυκά και τα φαγητά τους.

Το δίλημμα, γυάλινο/πορσελάνινο (pyrex) ή μεταλλικό σκεύος «παίζει» πολύ στη σκέψη των οικιακών μαγείρων. Πόση σημασία έχει το υλικό όπου θα ψήσουμε το γλυκό μας; Είναι εντάξει να αγνοήσουμε τις οδηγίες της συνταγής;

Διάβασα κάπου την τοποθέτηση του Διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης Ζαχαροπλαστικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Για να μην έχετε αγωνία, η σύντομη απάντηση είναι ότι το μέταλλο νικάει το γυαλί στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.

Πάντως, εάν η συνταγή σας, απαιτεί ένα συγκεκριμένο υλικό ψησίματος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες, γιατί σημαίνει ότι οι δοκιμές έγιναν σε τέτοιο υλικό και οι χρόνοι ψησίματος, όπως και οι βαθμοί, αφορούν το συγκεκριμένου τύπου, σκεύος.

Θετικά και αρνητικά μεταλλικών και γυάλινων σκευών

  • Ο χρόνος ψησίματος στα μεταλλικά, είναι λιγότερος.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο μέταλλο θα ψηθεί πιο ομοιόμορφα το γλυκό ή το φαγητό μας, θα ροδίσει και θα τραγανίσει καλύτερα.
  • Εάν μια συνταγή έχει πολύ όξινα συστατικά, απαιτεί γυάλινο σκεύος
  • Στα περισσότερα γυάλινα ή κεραμικά σκεύη, μπορούμε να βλέπουμε το φαγητό καθώς μαγειρεύεται.
  • Τα γυάλινα ή πορσελάνινα ταψιά, είναι πιο ευπαρουσίαστα για να τα βγάλουμε, όπως είναι, από το φούρνο ή το ψυγείο, στο τραπέζι.
  • Τα μεταλλικά σκεύη, αποθηκεύονται καλύτερα, δεν σπάνε και δεν επηρεάζονται από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Το σκoρ, όπως βλέπετε, είναι 3-3. Ωστόσο αν πρόκειται να αγοράσετε μόνο ένα ταψί, σε ένα μέτριο μέγεθος, ή αν θέλετε να ελαφρύνετε τα ντουλάπια σας και να πάτε προς πιο minimal φάση, τότε κρατήστε τη μεταλλική εκδοχή για τα ταψιά σας.

Το λέει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Πηγή: newsit.gr/Ηλιάνα Σκιαδά

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Φυσικός τρόπος για να διώξετε τα έντομα από τα ντουλάπια της κουζίνας
Λίγοι γνωρίζουν πως το ίδιο υλικό μπορεί να αποτελέσει ένα έξυπνο όπλο για να προστατέψουμε τρόφιμα όπως το ρύζι και το αλεύρι από τα ενοχλητικά...
Φυσικός τρόπος για να διώξετε τα έντομα από τα ντουλάπια της κουζίνας
paidi
Ψυχολόγος αποκαλύπτει τα 6 ψέματα που λένε οι γονείς και επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά
Yπάρχουν ψέματα, που παρόλο που βγαίνουν από καλές προθέσεις, μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση και να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική τους υγεία και...
Ψυχολόγος αποκαλύπτει τα 6 ψέματα που λένε οι γονείς και επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά
sapouni
Οδηγός για σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου
Η δημιουργία σπιτικού σαπουνιού είναι μια υπέροχη εμπειρία για όποιον αγαπά τα φυσικά προϊόντα και θέλει να αποφεύγει τα χημικά συστατικά.
Οδηγός για σπιτικό σαπούνι ελαιολάδου
trofes-stomaxi-512x320.jpg
Τι να φας όταν πονάει το στομάχι σου: Οδηγός για φυσική ανακούφιση
Είτε πρόκειται για απλό φούσκωμα, είτε για ναυτία ή καούρα, υπάρχουν τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην ηρεμία του στομάχου χωρίς τη χρήση...
Τι να φας όταν πονάει το στομάχι σου: Οδηγός για φυσική ανακούφιση