Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής και η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ

Κοινωνία 0

Σπιτικό παγωτό μπανάνα με δύο υλικά

παγωτο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Η βάση της συνταγής: η παγωμένη μπανάνα

Το μόνο απαραίτητο συστατικό είναι οι ώριμες μπανάνες. Όσο πιο ώριμες είναι, τόσο πιο γλυκό και κρεμώδες γίνεται το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία ξεκινά απλά: οι μπανάνες κόβονται σε κομμάτια και μπαίνουν στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν πλήρως.

Στη συνέχεια, τοποθετούνται σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούνται μέχρι να αποκτήσουν υφή παγωτού. Η υφή αυτή θυμίζει ιδιαίτερα soft ice cream, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών.

Για πιο απαλή σύσταση, μπορεί να προστεθεί μικρή ποσότητα γάλακτος, είτε ζωικού είτε φυτικού τύπου, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

Ιδέες για περισσότερη γεύση

Η βασική εκδοχή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πιο σύνθετη γεύση. Μερικές δημοφιλείς προσθήκες είναι:

κακάο για σοκολατένια εκδοχή

λίγος καφές για πιο έντονο άρωμα

μέλι για επιπλέον γλυκύτητα

ξηροί καρποί για τραγανή υφή

Με αυτόν τον τρόπο, η ίδια βάση αποκτά διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά, χωρίς να απαιτείται επιπλέον χρόνος προετοιμασίας.

Εναλλακτικές με κατεψυγμένα φρούτα

Η συγκεκριμένη τεχνική δεν περιορίζεται μόνο στη μπανάνα. Μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα φρούτα που έχουν καταψυχθεί, όπως φράουλες, μούρα ή μάνγκο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο δροσερό επιδόρπιο ή smoothie με παγωμένη υφή, ιδανικό για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ.

Smoothie-παγωτό για πιο ελαφριά επιλογή

Μια ακόμη εκδοχή είναι ο συνδυασμός κατεψυγμένων φρούτων με γάλα ή γιαούρτι. Το αποτέλεσμα είναι ένα ρόφημα με πιο ρευστή μορφή, που μπορεί να καταναλωθεί είτε με καλαμάκι είτε με κουτάλι.

Η προσθήκη μελιού ή ξηρών καρπών δίνει επιπλέον γεύση και θρεπτική αξία, καθιστώντας το μια εύκολη λύση για πρωινό ή απογευματινό σνακ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία