Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη σε τέσσερις Περιφέρειες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιμένει ο αέρας και η ζέστη

Έντονη ζέστη τοπικά και μελτέμι στο Αιγαίο συνεχίζουν να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Στη βόρεια Ελλάδα δεν θα λείψει και η αστάθεια με τοπικές καταιγίδες. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή ειδικά στην Μακεδονία με τοπικά μπουρίνια. Ιδιαίτερα ανεμώδες θα είναι το Σάββατο με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι τοπικά νότιοι στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 38 με 39 βαθμούς, έως 34 με 36 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Ο χάρτης για τις πυρκαγιές

Στο μεταξύ για αύριο Τετάρτη όπως ενημερώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τέσσερις περιφέρειες:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
χαρτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ