Αγρότες με τρακτέρ
Συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι αγρότες την ώρα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Δεν υποχωρούμε, ο αγώνας συνεχίζεται»

Σε κομβική καμπή μπαίνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς στη Γενική Συνέλευση της Νίκαιας προτάθηκε η διοργάνωση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου.

Το συλλαλητήριο προτείνεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τους αγρότες, την ίδια ώρα που έχει προγραμματιστεί η συνάντηση αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν υποχωρούμε»: Το τελεσίγραφο της Νίκαιας

Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν πως η κινητοποίηση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από την έκβαση του διαλόγου με τον πρωθυπουργό. Η απόφαση που ελήφθη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας είναι σαφής: «δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα».

Στην πρωτεύουσα αναμένεται να φτάσουν δεκάδες λεωφορεία από όλη την επικράτεια, ενώ στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι παραγωγοί εμφανίζονται συγκρατημένοι έως απαισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των επαφών, τονίζοντας πως μετά από 40 ημέρες στους δρόμους, δεν περιμένουν «θεαματικά αποτελέσματα» χωρίς περαιτέρω πίεση.

Ο χάρτης των μπλόκων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παρά τη σχετική αποσυμφόρηση κάποιων σημείων για να δοθεί χώρος στον διάλογο, η αγωνιστική ετοιμότητα παραμένει στο «κόκκινο». Η Τροχαία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα και εκτροπές σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου:

  • Θήβα και Κάστρο Βοιωτίας: Εκτροπή της κυκλοφορίας στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. Στο ρεύμα προς Αθήνα, η κίνηση διεξάγεται από τον παράδρομο και μέσω Λιβαδειάς - Θηβών, με κατάληξη στον κόμβο Ριτσώνας.

  • Αταλάντη: Ρυθμίσεις μεταξύ των κόμβων Λιβανατών και Τραγάνας και στα δύο ρεύματα.

  • Λαμία (Κόμβος Μπράλου): Τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία κινούνται από τις εισόδους/εξόδους του κόμβου, ενώ τα φορτηγά προς Αθήνα εκτρέπονται μέσω Θερμοπυλών - Ιτέας και Λιβαδειάς.

Οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι η τωρινή «ανακωχή» με τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος είναι προσωρινή. Η στάση τους θα επανεκτιμηθεί πλήρως στην πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις ανάλογα με τα μηνύματα που θα λάβουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά να σώσουμε την παραγωγή μας», αναφέρουν εκπρόσωποι των μπλόκων, καθιστώντας σαφές ότι η Τρίτη θα είναι η ημέρα της μεγάλης κρίσης για τις σχέσεις Μαξίμου και αγροτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ τονίζει με έμφαση ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», υπογραμμίζοντας πως η σύγκρουση των...
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Γεωργία Ανδρέου, πρόεδρος ΕΛΙΔΕΚ
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου
Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Ανδρέου, νέα πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου
πασοκ εκλογές υποψήφιοι
ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τα 44 πρόσωπα της Επιτροπής Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
Ανάμεσα στα μέλη ξεχωρίζουν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο πρώην υφυπουργός Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην υπουργός Μάρκος...
ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τα 44 πρόσωπα της Επιτροπής Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
m&m
Συναγερμός: Ανάκληση σε πασίγνωστα κουφετάκια σοκολάτας – Κίνδυνος για αλλεργία
Ανάκληση σε περισσότερα από 6.000 κιβώτια με πασίγνωστα κουφετάκια σοκολάτας - Ποιους καταναλωτές αφορά
Συναγερμός: Ανάκληση σε πασίγνωστα κουφετάκια σοκολάτας – Κίνδυνος για αλλεργία