Επίδομα θέρμανσης αλά Fuel Pass; - Τα πιθανά σενάρια
Αλλαγές προβλέπονται στο επίδομα θέρμανσης για φέτος, καθώς ο προβλεπόμενος δύσκολος χειμώνας δημιουργεί μεγαλύτερες ανάγκες για οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών.

Ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται μακρύς και δύσκολος για τα ελληνικά νοικοκυριά, με το κράτος να αναζητεί λύσεις για να περιορίσει την οικονομική επιβάρυνση και στο κομμάτι της θέρμανσης. Έτσι, αλλαγές θα υπάρξουν και στο επίδομα θέρμανσης, με την αύξηση των ποσών που θα δοθούν στους πολίτες και πιθανώς με την διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων, θυμίζοντας ένα άλλο είδος Fuel Pass.

Τα πιθανά σενάρια

Συγκεκριμένα, το σενάριο το οποίο εξετάζεται στο οικονομικό επιτελείο προβλέπει αύξηση περίπου 20% του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με τη περσινή σεζόν και ταυτόχρονα διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων στην περιοχή των 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Σύμφωνα με το σενάριο που υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι, για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη σεζόν 2022 – 2023 προβλέπονται τα εξής:

  1. Αύξηση του ποσού που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για επίδομα θέρμανσης από 168 εκατ. ευρώ πέρυσι σε επίπεδα πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Για τη σεζόν 2021-2022 το επίδομα θέρμανσης έλαβαν  575 δικαιούχοι, στους οποίους καταβλήθηκαν 166 εκατ. ευρώ περίπου (περίπου 2 εκατ. ευρώ έμειναν αδιάθετα) με τη μέση επιδότηση να ανέρχεται στα 200 ευρώ. Πέρυσι το ελάχιστο ποσό του επιδόματος θέρμανσης είχε οριστεί στα 100 ευρώ και το ανώτερο στα 750 ευρώ.
  2. Άνοιγμα της βεντάλιας των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων έως τις 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Πέρυσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης ήταν όσοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα , ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
  3. Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα ανοίξει νωρίτερα ώστε το επίδομα να έχει δοθεί προκαταβολικά στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσχολική αγωγή
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση του νομοθετικού πλαισίου και των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια...
Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση: Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο και νέες δράσεις ΥΠΑΙΘΑ στο δημόσιο διάλογο
plimmyrise_nipiagogeio
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Προσχολική αγωγή και εκπαίδευση: Παράθεση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του Υπ. Παιδείας
Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου και δράσεων του ΥΠΑΙΘ – Απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Πανελλήνιες: Οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις το 2020
Αυτός είναι ο “πρώτος των πρώτων” στις Πανελλαδικές 2025 με 19.640 μόρια - Στόχος του το ΕΜΠ
Ο κορυφαίος υποψήφιος του 2ου Επιστημονικού Πεδίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025, συγκέντρωσε 19.640 μόρια - Πώς τα κατάφερε και ποιοι είναι οι...
Αυτός είναι ο “πρώτος των πρώτων” στις Πανελλαδικές 2025 με 19.640 μόρια - Στόχος του το ΕΜΠ