Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι
Επικαλούμενος λοιπόν μια μελέτη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας -όπου και εργάζεται- ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι δεν είναι χρήσιμα τα αντιβιοτικά στους ασθενείς που βρίσκονται σπίτι τους και έχουν ήπια συμπτώματα και κυρίως δεν είναι χρήσιμη η λήψη της κορτιζόνης.

Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να τα ερμηνεύει ως θετικά. Το γεγονός ας πούμε ότι η Μετάλλαξη Όμικρον είναι μια πολύ «χαλαρή» εκδοχή του κορονοϊού, που οι πάσχοντες την βιώνουν σχετικά ελαφρά διαμορφώνει τις συνθήκες για μια ανώδυνη εκδοχή μιας «ανοσίας της αγέλης». Αυτό σημαίνει πως οδεύουμε σε μια συνθήκη «φυσικής» ανοσίας, η οποία συνεπικουρούμενη από τους εμβολιασμούς μας οδηγεί σε καλύτερες μέρες.

Το κλίμα αισιοδοξίας αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού ήρθε πρόσφατα να ενισχύσει με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως ακόμα και αν η Όμικρον δεν είναι η τελευταία εκδοχή του κορονοϊού, η πορεία του ιού θα συνεχιστεί σε αυτό το μοτίβο: νέες πιο μεταδοτικές αλλά ταυτόχρονα, πιο ελαφρές εκδοχές μέχρι να μην υφίσταται πια πανδημία.

«Δεν θα έχουμε μηδενισμό κρουσμάτων, αλλά πολύ μικρό αριθμό. Θα περάσουμε την άνοιξη με κρούσματα. Όταν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα συνεχίσουν να μπαίνουν στα νοσοκομεία με κορονοϊό. Ωστόσο, θα γυρίσουμε κι εμείς στην κανονική μας ιατρική ζωή. Άρα, νομίζω ότι την άνοιξη οι κλινικές μας θα γυρίσουν όπως ήταν και πριν», ήταν τα λόγια του όσον αφορά την προσεχή Άνοιξη.

Επίσης, ξεκαθάρισε: «Για να γίνει μια μετάλλαξη, θα πρέπει να γίνεται σε πολυκατοικημένες περιοχές ανεμβολίαστων ανθρώπων. Στον πλανήτη, βεβαίως, υπάρχουν τέτοιες περιοχές. Αλλά, πάντα θεωρώ ότι θα είναι στην κατεύθυνση να γίνει περισσότερο μεταδοτική, αλλά λιγότερο θανατηφόρα. Έτσι τελειώνουν οι πανδημίες. Δεν θα είναι το τέλος η “Ο”, μπορεί να είναι η “Χ”, η “Ψ”, λίγο αργότερα δηλαδή».

Ταυτόχρονα ωστόσο, σε αυτές του τις δηλώσεις, ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης έκανε και ορισμένες κρίσιμες διευκρινήσεις αναφορικά με την μετάλλαξη Όμικρον. Για την ακρίβεια, γνωστοποίησε τα δυο μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και αναγκαστικά μένουν σπίτι. Δύο λάθη που παρατείνουν την ταλαιπωρία τους και δεν θα μπορούσε κανείς να αναλογιστεί πως υφίστανται αν δεν τα επισήμαιναν δυο θεσμικά χείλη.

Επικαλούμενος λοιπόν μια μελέτη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας -όπου και εργάζεται- ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι δεν είναι χρήσιμα τα αντιβιοτικά στους ασθενείς που βρίσκονται σπίτι τους και έχουν ήπια συμπτώματα και κυρίως δεν είναι χρήσιμη η λήψη της κορτιζόνης. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα έρευνα, οι άνθρωποι που έλαβαν κορτιζόνη στο σπίτι τους είχαν πεντέμισι ημέρες περισσότερο τον ιό στη μύτη τους! Με άλλα λόγια, «καθυστέρησε η κάθαρση του ιού από τον οργανισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γουργουλιάνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα