Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας λάδι
750 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
25 γρ. βούτυρο
2 μικρά πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 ml ζωμός βοδινού
2 κουταλιές σούπας σάλτσα Worcester
1 μικρό σέλερι, κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
2 κουταλιές της σούπας κρέμα χρένου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο πιρέξ και σοτάρετε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (140°C με αέρα).
Στο ίδιο πιρέξ, λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα για λίγα λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ, την πάπρικα και το αλεύρι, ανακατεύοντας για περίπου ένα λεπτό.
Ρίξτε τον ζωμό βοδινού και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τη σάλτσα Worcester, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Επιστρέψτε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση, καλύψτε με καπάκι και βάλτε το στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά έως 2 ώρες.
Προσθέστε το σέλερι, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει για λίγα δευτερόλεπτα, μετά επιστρέψτε το στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας και το σέλερι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε την κρέμα χρένου, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom