Η ομελέτα θεωρείται ένα από τα πιο απλά πιάτα της κουζίνας. Κι όμως, όπως αποδεικνύεται, η τελειότητα κρύβεται στη λεπτομέρεια. Ένα βίντεο του δημοφιλούς καναλιού ChefSteps στο YouTube δείχνει έναν πρωτότυπο τρόπο παρασκευής που υπόσχεται την πιο αφράτη και ανάλαφρη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει — και μάλιστα χωρίς τηγάνι.
Το «κόλπο» που κάνει τη διαφορά
Αντί να ψήσετε τα αυγά στο τηγάνι, βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το μείγμα των αυγών. Το βραστό νερό μεταφέρει τη θερμότητα γρήγορα και ομοιόμορφα, κάνοντας τα αυγά να «φουσκώσουν» και να γίνουν απίστευτα αφράτα σε ελάχιστο χρόνο.
Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα, αφήστε τα να στραγγίξουν για λίγο σε σουρωτήρι και στη συνέχεια πατήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
Λίγο αλάτι, πιπέρι ή φρέσκα μυρωδικά αρκούν για να ολοκληρώσουν αυτό το διαφορετικό, σχεδόν «γαστρονομικό» αποτέλεσμα.
Ένα τόσο απλό πιάτο, με μια τόσο έξυπνη και απρόσμενη τεχνική, δείχνει ότι ακόμη και η καθημερινή ομελέτα μπορεί να γίνει ένα μικρό θαύμα της κουζίνας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση