Ελληνική αστυνομία
George Vitsaras / SOOC
Η ψηφιοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών θα φέρει περισσότερους μάχιμους αστυνομικούς στους δρόμους, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο

Την ψηφιοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης και της γραφειοκρατίας, ώστε να απελευθερωθεί προσωπικό που θα διατεθεί στον δρόμο για περιπολίες και την πρόληψη την εγκληματικότητας, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου, που επισκέπτεται από τις 9 το πρωί, μαζί με το τμήμα Δάφνης.

Παράλληλα, έστειλε και πάλι το μήνυμα ότι τα προβλήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται μέσα από συνεργασία της Αστυνομίας με τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι' αυτό και θα έχει συναντήσεις και με τους δημάρχους των παραπάνω περιοχών.

«Προωθούμε λύσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας, σε πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πολλές δουλειές που σήμερα γίνονται με το χαρτί, θα γίνονται με το διαδίκτυο», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Θα είναι πολύ σύντομα, αλλά προτιμώ να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις με την εφαρμογή, για να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι προτιμάμε τα έργα από τα λόγια».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε τα αστυνομικά τμήματα για να δει αν οι λύσεις που προετοιμάζει το υπουργείο ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στα πράγματα. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, από το Περιστέρι και τον Ασπρόπυργο, ενώ προχτές είχε σύσκεψη για τον ίδιο λόγο με τα στελέχη της ΓΑΔΑ στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και με τους αξιωματικούς στη Θεσσαλονίκη, πριν την ΔΕΘ, όπου «πήγαμε πάρα πολύ καλά», όπως επεσήμανε.

«Στόχος μας είναι να απαλλαγούν οι αστυνομικοί από δουλειές που δεν είναι δικές τους, στη βασική αποστολή τους που είναι η ασφάλεια και η τάξη» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ θα εξασφαλίσουμε περισσότερους μάχιμους αστυνομικούς σε περιπολίες, γιατί αυτός είναι ο πρακτικός δρόμος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην ανάγκη συνεργασίας της Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε: «Το μήνυμα είναι στέρεη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί αστυνομία και τοπικές κοινωνίες είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου και κοινό στόχο έχουμε την ασφάλεια, την ηρεμία, την κοινωνική συνοχή, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ζουν με ασφάλεια και να ευημερούν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
Στην Ελλάδα, η θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένει υψηλή, με τους άνδρες να καταγράφουν 485 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού και τις...
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
anergia.jpg
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα
Οι προσδοκίες απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2025 παραμένουν θετικές, με το ποσοστό να διατηρείται στο 12%, αν και μειωμένο σε σχέση με το...
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα
mathimatika
Πώς το Photomath μεταμορφώνει τα Μαθηματικά: Από «σκράπας» σε «σαΐνι» με λίγα κλικ
Ο λόγος για το Photomath, μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να επιλύσει μαθηματικά προβλήματα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο...
Πώς το Photomath μεταμορφώνει τα Μαθηματικά: Από «σκράπας» σε «σαΐνι» με λίγα κλικ