Thumbnail
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με αφορμή τις εντεινόμενες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες αλλά και Έλληνες εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκια τους, ενέκρινε στη Γενική Συνέλευση της 01/12/2012 το παρακάτω ψήφισμα:

 

Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Νικηταρά 8-10, 10678 Αθήνα, Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Email: [email protected], https://sites.google.com/site/ektaktoiarchaiologoi/

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με αφορμή τις εντεινόμενες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες αλλά και Έλληνες εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκια τους, ενέκρινε στη Γενική Συνέλευση της 01/12/2012 το παρακάτω ψήφισμα:

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, που δεν τα έχει βάλει ποτέ με κανέναν από αυτούς που καταδικάζουν τους "Έλληνες" στη φτώχεια, αλλά τους υμνεί για την "συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας". Ποτέ δεν παρενέβη και δεν κατήγγειλε μεγαλοεπιχειρηματίες που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. Πρόσφατα, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ζήτησε νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Αφήνει στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και Τρόικας, που προκαλεί εκατομμύρια ανέργους, υποσιτισμένα παιδιά, σχολεία χωρίς πετρέλαιο, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας, έτσι ώστε να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αντίθετα τα βάζει με τους μετανάστες, τους "Έλληνες" απεργούς, τους διαδηλωτές και με όποιον αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν Ε.Ε και ΔΝΤ στη χώρα μας. Πρωτοστατεί στους ξυλοδαρμούς μεταναστών, στη δημιουργία δουλεμπορικών "Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας" –με ανασφάλιστους εργάτες των 18 ευρώ την ημέρα. Καταθέτει ερωτήσεις βουλευτών για παιδιά μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς να λέει κουβέντα για το κλείσιμο σχολείων και τις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών. Προπαγανδίζει ότι οι μετανάστες χρεοκοπούν τα νοσοκομεία αλλά δε λέει κουβέντα για την πλήρη διάλυση της Υγείας, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, τη διάλυση του ΕΟΠΠΥ προς όφελος των επιχειρηματιών της Υγείας.

Την ίδια ώρα η κυβερνητική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται, αν δεν υποθάλπει, την εγκληματική δραστηριότητα των νοσταλγών του Χίτλερ, υιοθετώντας τη «θεωρία των άκρων», εξισώνοντας ναζιστικά υβρίδια με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος, για να κτυπήσει τη λαϊκή αντίδραση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας και στην πολιτική ισοπέδωσης των εργαζομένων, για να νομιμοποιήσει την κρατική καταστολή σε όσους αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί όλη την επιστημονική κοινότητα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε συσπείρωση ενάντια στο φασισμό. Για το φασισμό η αιτία της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης είναι ο μετανάστης, ο δημόσιος υπάλληλος, οι απεργοί, και όχι ένα σύστημα που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας.

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια παρά μόνο με οργανωμένη αντίσταση από το λαϊκό κίνημα, με αποκάλυψη του ρόλου του φασισμού ως υπερασπιστή του απάνθρωπου καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, με παρέμβαση μέσα στην κοινωνία για να αποκαλυφθεί ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.

Εμπρός να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για όλο το λαό, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.ΕΚ.Α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Δραστηριότητα διάχυσης επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ σε μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Δράμας
Η δραστηριότητα βασίστηκε στην μέθοδο της δημιουργικής επίλυσης προβλήματος μέσα από χρωματικά φίλτρα σκέψης.
Δραστηριότητα διάχυσης επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ σε μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Δράμας
αστυνομια
Μακελειό σε σχολείο στην Αργεντινή: Νεκρός 13χρονος από πυροβολισμούς (Βίντεο)
Οκτώ μαθητές τραυματίστηκαν – Συνελήφθη 15χρονος δράστης που άνοιξε πυρ μέσα στο σχολικό συγκρότημα
Μακελειό σε σχολείο στην Αργεντινή: Νεκρός 13χρονος από πυροβολισμούς (Βίντεο)
Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν
Το νέο ιμπεριαλιστικό μενού!
«Πως και πότε θα τελειώσουν οι πόλεμοι και οι περιπέτειες με το νέο ιμπεριαλιστικό μενού, δεν το γνωρίζουν ούτε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτής...
Το νέο ιμπεριαλιστικό μενού!