Σχολική διαμεσολάβηση στον Βόλο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σχολική βία: Νέο μέτρο φέρνει δικηγόρους σε Γυμνάσια και Λύκεια

Πιλοτικά από τη νέα σχολική χρονιά τίθεται σε εφαρμογή στη Μαγνησία ο θεσμός της σχολικής διαμεσολάβησης, με στόχο την πρόληψη και διαχείριση περιστατικών βίας σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

Την πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Στη συμφωνία συμμετείχαν η πρόεδρος του συλλόγου, Ερτζη Χρυσοχού, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μπακαλιάνος, καθώς και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, δικηγόροι θα εισέρχονται στις σχολικές μονάδες προκειμένου να εκπαιδεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς στις πρακτικές διαμεσολάβησης και ειρηνικής επίλυσης διαφορών, με στόχο την αντιμετώπιση εντάσεων και συγκρούσεων χωρίς την ανάγκη επιβολής αυστηρών παιδαγωγικών κυρώσεων.

Η εφαρμογή του μέτρου έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη έξαρση της σχολικής βίας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε σχολεία της Μαγνησίας. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέσα στη φετινή σχολική χρονιά καταγράφηκαν περίπου 30 περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκε το μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, όταν την προηγούμενη χρονιά τα αντίστοιχα περιστατικά δεν ξεπερνούσαν τα πέντε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα