Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι είναι εγγενώς κοινωνικά όντα. Όμως ενώ αυτό είναι ευρέως γνωστό και αποδεκτό, δηλαδή ότι η κοινωνικοποίηση μας κάνει πιο ευτυχισμένους, αυτό ίσως να μην είναι τόσο αληθινό για τους ανθρώπους με υψηλή νοημοσύνη.
Επιστήμονες της εξελικτικής ψυχολογίας από το Singapore Management University και το London School of Economics and Political Science έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού μελέτησαν 15.000 νέους ενήλικες.
Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι ενώ οι άνθρωποι νιώθουν γενικά χαρούμενοι όταν περνούν το χρόνο τους με άλλους ανθρώπους οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι η εξαίρεση του κανόνα.
Η μελέτη συμπεραίνει ότι αυτό μάλλον οφείλεται στην εξέλιξη.
Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν πιο εύκολα να αφομοιώσουν τον περίγυρο του σύγχρονου κόσμο, έτσι δεν χρειάζονται σχέσεις για να βρουν φαγητό και στέγη ή για να το πούμε και στην πιο σύγχρονη ορολογία, δεν χρειάζονται κάποιον άλλον για να βρουν το συνθηματικό (password) ή έναν επιπλέον φορτιστή για το κινητό τους.
Η άλλη θεωρία των επιστημόνων είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο φιλόδοξοι και θέλουν να περνούν περισσότερη ώρα για να επεξεργάζονται τους στόχους τους παρά να καλλιεργούν την κοινωνικοποίησή τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ