Πρόγραμμα Υποτροφιών από τη DAAD για υποψήφιους φοιτητές
Αναλυτικά παρακάτω οι πληροφορίες για τις υποτροφίες από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD

Απευθύνεται σε

Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν επίσης τελειόφοιτοι ή και απόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι, κατά την έναρξη της υποτροφίας θα πρέπει να αποδείξουν ότι θα είναι φοιτητές εν ενεργεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Σκοπός, χρονική διάρκεια, χρηματικό ποσό, παροχές

Συμμετοχή σε θερινά τμήματα γλώσσας και σεμινάρια γνωριμίας με την χώρα και τον πολιτισμό (Landeskunde), όπως επίσης μαθήματα επιστημονικής ορολογίας σε ανώτατα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία. Tη λίστα με τα προσφερόμενα τμήματα θα βρείτε εδώ www.daad.de/hsk-kursliste Μπορείτε να επιλέξετε μόνο προγράμματα που έχουν ένα μπλε αστερίσκο.

Τα τμήματα διαρκούν 3-4 εβδομάδες, κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο έως Οκτώβριο, με τουλάχιστον 25 διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα.

Το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 950 €. Πρόκειται για μερική υποτροφία και οι αιτούντες καλούνται να καλύψουν τα δίδακτρα του τμήματος, τη διαμονή και διατροφή τους καθώς και τα ταξιδιωτικά έξοδα.

Η υποτροφία παρέχει ιδιωτική ασφάλιση ασθενείας κατά τη διαμονή σας στη Γερμανία Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 1 Δεκεμβρίου 2018

Απαιτούμενες προϋποθέσεις

Kατά την έναρξη της υποτροφίας οι αιτούντες δεν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη συνολική διάρκεια των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών τους στην Ελλάδα.

Για τους προπτυχιακούς φοιτητές ισχύει ότι θα πρέπει, κατά την έναρξη της υποτροφίας, να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη σπουδών. Η αίτηση θα γίνει επομένως στο τρίτο εξάμηνο των σπουδών σας.

Πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας: τουλάχιστον επιπέδου Β1 ή TestDaf 3. Τα πιστοποιητικά γλωσσικής επάρκειας επιπέδου Β1 ή TestDaf 3 δεν επιτρέπεται να είναι παλιότερα από 1 έτος. Ο περιορισμός αυτός δεν αφορά τα πιστοποιητικά γλωσσικής επάρκειας ανωτέρου επιπέδου, δηλ. B2 και άνω. Υποψήφιοι διδάκτορες μπορούν να αιτηθούν με πτυχίο ίσο ή υψηλότερο του Α1.

Σε περίπτωση που έχετε γνώσεις της Γερμανικής και δεν μπορείτε να τις πιστοποιήσετε ή δεν έχετε πρόσφατο πιστοποιητικό έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε δωρεάν στο τεστ γλωσσικής κατάταξης onset, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα από το Ενημερωτικό Kέντρο της DAAD, το Goethe Institut Thessaloniki, το Goethe-Zentrum Chania και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η δήλωση συμμετοχής προαπαιτεί την εγγραφή (Registration) σας και γίνετε οnline. Κάντε κλικ εδώ. Παρακαλώ επικοινωνήστε με το αντίστοιχο κέντρο για να μάθετε τις ημερομηνίες

Οι αιτούντες δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν παράλληλα αίτηση για την υποτροφία γλώσσας εντατικών τμημάτων (Intensiv Language Courses) 

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ