Η πρώτη σε ζήτηση αναγνωρισμένη επιμόρφωση στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Ενημέρωση για την ειδικότητα της Σχολικής Ψυχολογίας και το σεμινάριο που μοριοδοτεί εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. σε όλη την Ελλάδα για προσλήψεις στα σχολεία

Απόφοιτοι Παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγοί, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και γενικώς εκπαιδευτικοί και πραγματοποιούν μαζί με το σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής και το σεμινάριο της Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ξεκινάει στις 10 Μαΐου και μοριοδοτεί για προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το παρακάτω σεμινάριο στην σχολική ψυχολογία ύστερα και από την ανακοίνωση για  2800 προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών για δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς (νέους αναπληρωτές, αδιόριστους αλλά και μόνιμους) μετά την ειδική αγωγή

Σε όλη την Ελλάδα το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιεί την εξ αποστάσεως εξειδίκευση στην Σχολική Ψυχολογία διάρκειας 440 ωρών (9μηνών) η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας για μοριοδότηση αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Δημόσια Εκπαίδευση για διορισμούς αι προλήψεις στον  ΑΣΕΠ. Το σεμινάριο παράλληλα μοριοδοτεί για προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και μοριοδοτεί για τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης.

Επιστημονικά υπεύθυνη ειναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη και ακαδημαϊκά υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια Ελένη Νικολάου.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πάνω στην Σχολική Ψυχολογία πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ασύγχρονα. 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • Η ψυχολογική αξιολόγηση μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών στο σχολικό περιβάλλον
 • Προβλήματα Προσαρμογής στο σχολείο
 • Θέματα Ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων
 • Η συμβουλευτική στο σχολικό περιβάλλον
 • Επικοινωνία στη σχολική τάξη
 • Επικοινωνία σχολείου- οικογένειας στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας
 • Ψυχολογικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου
 • Επικοινωνιακή διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον
 • Συμβουλευτική διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα
 • Διαχείριση ετερότητας στο σχολικό περιβάλλον
   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σκοπός:

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των επιμορφούμενων στο γνωστικό αντικείμενο της Σχολικής Ψυχολογίας. Οι επιμέρους ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν την περιγραφή του ρόλου και τις αρμοδιότητες του σχολικού ψυχολόγου, τις βασικές αρχές της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων, τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων καθώς και ζητήματα αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας (ΔΕΠ-Υ, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού). Επιπλέον, το πρόγραμμα εμπεριέχει εφαρμογές της συμβουλευτικής στο χώρο της εκπαίδευσης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο σχολείο και το ρόλο της επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται στις σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών, εκπαιδευτικών-γονέων, τη διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων στη σχολική κοινότητα, καθώς και τη διαχείριση παιδιών από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον. Η μεθοδολογία υλοποίησης είναι η απόσταση ηλεκτρονική μάθηση.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της σχολικής ψυχολογίας καθώς και σε ψυχολόγους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο πεδίο.

Απευθύνεται: 

α) σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της σχολικής ψυχολογίας καθώς και σε ψυχολόγους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο πεδίο.

β) σε εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές, αδιόριστους που θέλουν να μοριοδοτηθούν για διορισμούς και προσλήψεις

γ)  Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις διοικητικών στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντές σχολικών μονάδων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές Εκπαίδευσης, κλπ) ή εργάζονται ήδη σε  αυτές τις θέσεις.

δ) Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και απόφοιτους σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

ε) Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ισχυρό πλεονέκτημα στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα ιδιωτικά σχολεία και σε άλλες δομές

Μοριοδότηση

- 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών - προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ - αναπληρωτές και αδιόριστοι υποψήφιοι)
- 10 μόρια για διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
- 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης
- Μοριοδότηση για προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Έναρξη στις 10 Μαΐου
Αιτήσεις: έως 14 Μαΐου

Κατοχυρώστε δίδακτρα έως 395 ευρώ μέσω εκπτώσεων (ΟΛΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ)
 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώστε παρακάτω ενδιαφέρον και εκπρόσωπος του προγράμματος θα επικοινωνήσει μαζί σας

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

istoriki ereuna
Ερευνητικοί φορείς: Απεργία αύριο Παρασκευή 14 Μαΐου για προκηρύξεις θέσεων
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αύριο στις 12.30 για τις προκηρύξεις θέσεων στους υποστελεχωμένους εδώ και χρόνια Ερευνητικούς φορείς
Ερευνητικοί φορείς: Απεργία αύριο Παρασκευή 14 Μαΐου για προκηρύξεις θέσεων
paideia-ypaith
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο
Το υπουργείο Παιδείας έχει ανατρέψει όλο τον προγραμματισμό για αυτονομία των σχολικών μονάδων, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και νέο σύστημα επιλογής...
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο