εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, εκπαιδευτικοί
«Προκαλεί θυμηδία αυτή η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η ιδεολογική αυτοαπομόνωση του Υπουργείου, η οποία εντέλει εντείνει παρά επιλύει προβλήματα»

«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον δρόμο που έχουμε χαράξει, δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ακολουθώντας αταλάντευτα τη συλλογική γραμμή αντίστασης σε κάθε σχολική μονάδα», απαντούν ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων στις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί των νησιών τονίζουν ότι το Υπαιθ και η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο απέναντι στη συλλογική και μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά κι αγωνιστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Το έγγραφο του Υπαιθ, με ημερομηνία 11/3/2022 όπου γνωστοποιεί το άνοιγμα για άλλη μια φορά της πλατφόρμας ως 31 Μαρτίου α) για ανάρτηση των αξιολογήσεων από όσες σχολικές μονάδες βρίσκονται σε απεργία- αποχή , ακολουθώντας τις αποφάσεις των συλλόγων τους και β) για μετατροπή - εξειδίκευση των ενιαίων κειμένων , την ώρα μάλιστα που σύσσωμη η κοινωνία βιώνει μια άκρως δύσκολη κι επικίνδυνη σε πολλαπλά επίπεδα  συγκυρία, αποτελεί μια επιπλέον επιβεβαίωση για την ιδεολογική εμμονή του. Με τις πολεμικές συγκρούσεις να μαίνονται στη γειτονιά της Ευρώπης, την πανδημία σε νέα έξαρση, τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά, την ακρίβεια σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και ενέργεια σε συνεχή άνοδο, τα σχολεία στο "κόκκινο" των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μαθησιακών επιπτώσεων της τηλεκπαίδευσης , με ακάλυπτο ακόμα έναν σεβαστό αριθμό λειτουργικών κενών, είναι τουλάχιστον  πρόκληση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και προκαλεί θυμηδία αυτή η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η ιδεολογική αυτοαπομόνωση του Υπουργείου, η οποία εντέλει εντείνει παρά επιλύει προβλήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, είναι φανερό πως το Υπαιθ και η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο απέναντι στη συλλογική και μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών!

Από την πλευρά μας είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον δρόμο που έχουμε χαράξει, δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ακολουθώντας αταλάντευτα τη συλλογική γραμμή αντίστασης σε κάθε σχολική μονάδα.

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι  οι παρατηρήσεις των συντονιστών, δεν έχουν καμία δεσμευτική αρμοδιότητα για τις σχολικές μονάδες, αφού ακόμα και η Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20-1-2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» προβλέπει ότι μόνο ο σύλλογος διδασκόντων, αν κρίνει απαραίτητο, μπορεί να τροποποιήσει το σχεδιασμό του. Πιο συγκεκριμένα η παραπάνω Υ.Α. προβλέπει στο άρθρο 2 ότι «Εάν ο Σύλλογος κρίνει απαραίτητο, προβαίνει σε εκ νέου προγραμματισμό, ανασχεδιασμό - ή σε τυχόν αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, αξιοποιώντας και τις παρατηρήσεις ή προτάσεις του Συντονιστή-Εκπαιδευτικού- Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης» και στο άρθρο 4 ότι «Ο Σ.Ε.Ε. Παιδαγωγικής Ευθύνης διατυπώνει παρατηρήσεις και προτάσεις επί του σχεδιασμού των Δράσεων στην ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π. Το σχολείο έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει το σχεδιασμό του με βάση την ανατροφοδότηση αυτή».

Επομένως, επαναλαμβάνουμε, καμία δεσμευτική αξία δεν έχουν οι προτάσεις των Σ.Ε.Ε. και κανέναν απολύτως λόγο δεν έχουμε να τις λάβουμε υπόψη.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να υπερασπιστούν αταλάντευτα τις συλλογικές αποφάσεις τους.

Μαζικά, μαχητικά κι αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου , για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για την παιδαγωγική κι εκπαιδευτική μας υπόσταση, για την ίδια την αξιοπρέπεια μας ως δάσκαλοι κι ως υπεύθυνοι πολίτες!

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης