εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, εκπαιδευτικοί
«Προκαλεί θυμηδία αυτή η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η ιδεολογική αυτοαπομόνωση του Υπουργείου, η οποία εντέλει εντείνει παρά επιλύει προβλήματα»

«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον δρόμο που έχουμε χαράξει, δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ακολουθώντας αταλάντευτα τη συλλογική γραμμή αντίστασης σε κάθε σχολική μονάδα», απαντούν ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων στις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί των νησιών τονίζουν ότι το Υπαιθ και η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο απέναντι στη συλλογική και μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά κι αγωνιστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Το έγγραφο του Υπαιθ, με ημερομηνία 11/3/2022 όπου γνωστοποιεί το άνοιγμα για άλλη μια φορά της πλατφόρμας ως 31 Μαρτίου α) για ανάρτηση των αξιολογήσεων από όσες σχολικές μονάδες βρίσκονται σε απεργία- αποχή , ακολουθώντας τις αποφάσεις των συλλόγων τους και β) για μετατροπή - εξειδίκευση των ενιαίων κειμένων , την ώρα μάλιστα που σύσσωμη η κοινωνία βιώνει μια άκρως δύσκολη κι επικίνδυνη σε πολλαπλά επίπεδα  συγκυρία, αποτελεί μια επιπλέον επιβεβαίωση για την ιδεολογική εμμονή του. Με τις πολεμικές συγκρούσεις να μαίνονται στη γειτονιά της Ευρώπης, την πανδημία σε νέα έξαρση, τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά, την ακρίβεια σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και ενέργεια σε συνεχή άνοδο, τα σχολεία στο "κόκκινο" των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μαθησιακών επιπτώσεων της τηλεκπαίδευσης , με ακάλυπτο ακόμα έναν σεβαστό αριθμό λειτουργικών κενών, είναι τουλάχιστον  πρόκληση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και προκαλεί θυμηδία αυτή η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η ιδεολογική αυτοαπομόνωση του Υπουργείου, η οποία εντέλει εντείνει παρά επιλύει προβλήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, είναι φανερό πως το Υπαιθ και η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο απέναντι στη συλλογική και μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών!

Από την πλευρά μας είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στον δρόμο που έχουμε χαράξει, δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ακολουθώντας αταλάντευτα τη συλλογική γραμμή αντίστασης σε κάθε σχολική μονάδα.

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι  οι παρατηρήσεις των συντονιστών, δεν έχουν καμία δεσμευτική αρμοδιότητα για τις σχολικές μονάδες, αφού ακόμα και η Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20-1-2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» προβλέπει ότι μόνο ο σύλλογος διδασκόντων, αν κρίνει απαραίτητο, μπορεί να τροποποιήσει το σχεδιασμό του. Πιο συγκεκριμένα η παραπάνω Υ.Α. προβλέπει στο άρθρο 2 ότι «Εάν ο Σύλλογος κρίνει απαραίτητο, προβαίνει σε εκ νέου προγραμματισμό, ανασχεδιασμό - ή σε τυχόν αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, αξιοποιώντας και τις παρατηρήσεις ή προτάσεις του Συντονιστή-Εκπαιδευτικού- Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης» και στο άρθρο 4 ότι «Ο Σ.Ε.Ε. Παιδαγωγικής Ευθύνης διατυπώνει παρατηρήσεις και προτάσεις επί του σχεδιασμού των Δράσεων στην ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π. Το σχολείο έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει το σχεδιασμό του με βάση την ανατροφοδότηση αυτή».

Επομένως, επαναλαμβάνουμε, καμία δεσμευτική αξία δεν έχουν οι προτάσεις των Σ.Ε.Ε. και κανέναν απολύτως λόγο δεν έχουμε να τις λάβουμε υπόψη.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να υπερασπιστούν αταλάντευτα τις συλλογικές αποφάσεις τους.

Μαζικά, μαχητικά κι αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου , για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για την παιδαγωγική κι εκπαιδευτική μας υπόσταση, για την ίδια την αξιοπρέπεια μας ως δάσκαλοι κι ως υπεύθυνοι πολίτες!

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δικαστήρια
Μόνιμες προσλήψεις στα Δικαστήρια- Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 311 θέσεις
Τα οριστικά αποτελέσματα για την εισαγωγή 311 εκπαιδευόμενων γραμματέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
Μόνιμες προσλήψεις στα Δικαστήρια- Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 311 θέσεις
aytoktonia_24.jpg
Τραγωδία! Αυτοκτόνησε πατέρας 5 παιδιών – Προηγήθηκε επεισόδιο με τη σύζυγό του
Ο αυτόχειρας έστειλε και ένα μήνυμα σε συγγενικό του πρόσωπο για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη
Τραγωδία! Αυτοκτόνησε πατέρας 5 παιδιών – Προηγήθηκε επεισόδιο με τη σύζυγό του
astynomia (1).jpg
Πυροβολισμοί στον Κορυδαλλό- Μαφιόζικο χτύπημα με δύο νεκρούς
Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν νεκρό μέσα σε IX αυτοκίνητο γαζωμένο από σφαίρες, ενώ δίπλα ήταν άλλο ΙΧ αυτοκίνητο επίσης χτυπημένο από σφαίρες
Πυροβολισμοί στον Κορυδαλλό- Μαφιόζικο χτύπημα με δύο νεκρούς