Νέα επιχείρηση εκφοβισμού εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση
Εκφοβισμός των εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας για να εξαναγκαστούν να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου καταγγέλλει την Διεύθυνση ΠΕ Β΄Αθήνας που ζήτησε να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρθηκε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από όλους τους εκπαιδευτικούς, τις ημέρες  που  τα σχολεία παρέμειναν κλειστά (10 & 11 Μαρτίου 2022)  λόγω κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είχε ενημερώσει τους γονείς: για την αδυναμία παροχής «τηλεκπαίδευσης» λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και δυσκολίας συνδέσεων από τα σπίτια τους (πολλές οικογένειες εκπαιδευτικών διαθέτουν μόνο ένα λάπτοπ που μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για άλλες εργασίες από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) και για τις δυσκολίες  να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το σχολείο, αφενός διότι τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, αφετέρου διότι δεν υπάρχει σε όλα τα σχολεία ο απαραίτητος  αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών  και η κατάλληλη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                        

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ KAI Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ύστερα από ενημέρωση που λάβαμε από  Δ/ντές – Δ/ντριες & Προϊστάμενες   και συναδέλφους της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, η Δ/νση Π. Ε.  Β΄ Αθήνας ζήτησε να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρθηκε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, τις ημέρες  που  τα σχολεία παρέμειναν κλειστά (10 & 11 Μαρτίου 2022)  λόγω κακοκαιρίας με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, γιατί όπως ισχυρίστηκε υπήρξαν καταγγελίες γονέων σε βάρος των εκπαιδευτικών, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι γονείς που έκαναν τις καταγγελίες αυτές, όπως και το περιεχόμενό τους.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων είχε ενημερώσει τους γονείς: για την αδυναμία παροχής «τηλεκπαίδευσης» λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και δυσκολίας συνδέσεων από τα σπίτια τους (πολλές οικογένειες εκπαιδευτικών διαθέτουν μόνο ένα λάπτοπ που μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για άλλες εργασίες από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) και για τις δυσκολίες  να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το σχολείο, αφενός διότι τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, αφετέρου διότι δεν υπάρχει σε όλα τα σχολεία ο απαραίτητος  αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών  και η κατάλληλη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ κάθε προσπάθεια εκφοβισμού σε βάρος των συναδέλφων  και τονίζει ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει «τηλεκπαίδευση» από το σπίτι του και με τον προσωπικό του εξοπλισμό.  

Το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας ας ασχοληθούν με τα εκπαιδευτικά κενά, με τις δεκάδες άδειες συναδέλφων που δεν μπορούν να αναπληρωθούν όταν ασθενούν, με τα 25άρια τμήματα, με τα ανύπαρκτα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργίας των σχολείων κατά την πανδημία, με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, που τα χρήματα τους δε φτάνουν για να λειτουργήσει η θέρμανση στα σχολεία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με την έλλειψη σε βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ !

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
δημόσιο προσλήψεις
Νομοσχέδιο: Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο
«Σπάει ο πάγος» των προσλήψεων εν μέσω εκλογών (νομοσχέδιο) - Ποιες προκηρύξεις του δημοσίου δεν θα «σκοντάψουν» στο πάγωμα των προσλήψεων που ισχύει...
Νομοσχέδιο: Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο