pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας από τρεις ΕΛΜΕ - Ο διευθυντής δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί σε περικοπές μισθών εκπαιδευτικών που πραγματοποιούν αποχή από την τηλεκπαίδευση

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας πραγματοποίησαν οι Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, με αφορμή τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία, τις μαθητικές καταλήψεις και ζητήματα σχετικά με την τηλεκπαίδευση, με τον διευθυντή να μη δεσμεύεται ότι δεν θα περικόψει τους μισθούς εκπαιδευτικών που πραγματοποιούν αποχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, στο αίτημα για πλήρη υγειονομική προστασία των σχολείων, ο διευθυντής της ΔΙΔΕ Γ' Αθήνας αποτίμησε ως «θετικό» το άνοιγμα και τη λειτουργία τους, ενώ, όπως σημειώνεται, «επικαλούμενος αυτολεξεί το "φιλότιμο" των συναδέλφων, μάς κάλεσε ευθέως να γίνουμε χωροφύλακες, τιμωροί και καταδότες των μαθητών μας για να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις τους».

Για την τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «η σιωπή του ΔΔΕ ήταν η μοναδική απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις των συναδέλφων αφενός να αναφέρει συγκεκριμένα πού ορίζονται, βάσει της νομοθεσίας, οι προφορικές εντολές της τηλεκπαίδευσης σε όμορα σχολεία και Δημαρχεία και αφετέρου οι απειλές της μισθολογικής περικοπής, τη στιγμή, μάλιστα, που οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο όπου υπηρετούν και όπου και διαπιστώνεται η κατάληψη».

Αναλυτικά η ενημέρωση για τη συνάντηση των Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας με τον ΔΙΔΕ Γ' Αθήνας:

Την Τρίτη το μεσημέρι, 18/1/’22, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ. των Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ δυτικής Αθήνας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ και αρκετοί συνάδελφοι/-ισσες. Στον ΔΔΕ τέθηκαν το σύνολο των προβλημάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά: η λειτουργία των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας, οι κατ’ εξακολούθηση εκβιαστικές και τρομοκρατικές προφορικές εντολές της Διοίκησης για παροχή τηλεκπαίδευσης στα κατειλημμένα σχολεία, ο μεγάλος ακόμη αριθμός των κενών στο μέσο της σχολικής χρονιάς, καθώς και οι πιέσεις για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Οι απαντήσεις του ΔΔΕ ήταν οι παρακάτω: 

- Στο αίτημά μας για την πλήρη υγειονομική προστασία των σχολείων, ο κ. Αλεξανδρής αποτίμησε ως «θετικό» το άνοιγμα και τη λειτουργία τους με μοναδικό όπλο τις μάσκες, τα ανοιχτά παράθυρα στο καταχείμωνο και τα self tests, ομολογώντας συγχρόνως τον αναντικατάστατο ρόλο της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καμία απάντηση δεν δόθηκε ως προς τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και την κάλυψη των κενών στην περιοχή, ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς. 

- Στο αίτημά μας να παύσουν η αδιαλλαξία και ο αυταρχισμός της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και να εισακουστούν τα αιτήματα των μαθητικών κινητοποιήσεων σε πανελλαδική κλίμακα – τα περισσότερα από τα οποία είναι και αιτήματα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας – ο κ. Αλεξανδρής μετακύλησε την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς! Επικαλούμενος αυτολεξεί το «φιλότιμο» των συναδέλφων, μάς κάλεσε ευθέως να γίνουμε χωροφύλακες, τιμωροί και καταδότες των μαθητών μας για να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις τους, απαλλάσσοντας τη βάρβαρη πολιτική της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ από οποιαδήποτε ευθύνη για τα εκρηκτικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου. 

- Στην απαίτησή μας να δεσμευτεί ο ίδιος ότι δεν θα προβεί σε μισθολογικές περικοπές στους απέχοντες από την τηλεκπαίδευση συναδέλφους, είτε για όσους δήλωσαν απεργία αποχή είτε για όσους παρουσιάστηκαν στο σχολείο τους γιατί αυτή ήταν η μοναδική τους υποχρέωση που πηγάζει από την εργασιακή μας σχέση, απάντησε με μισόλογα ότι η «νομιμότητα είναι νομιμόμητα». Η σιωπή του ΔΔΕ ήταν η μοναδική απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις των συναδέλφων αφενός να αναφέρει συγκεκριμένα πού ορίζονται, βάσει της νομοθεσίας, οι προφορικές εντολές της τηλεκπαίδευσης σε όμορα σχολεία και Δημαρχεία και αφετέρου οι απειλές της μισθολογικής περικοπής, τη στιγμή, μάλιστα, που οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο όπου υπηρετούν και όπου και διαπιστώνεται η κατάληψη. Ο κ. Αλεξανδρής κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, όταν, όλες οι μεθοδεύσεις της προηγούμενης βδομάδας να μετακυλήσει την ευθύνη για την τρομοκράτηση των συναδέλφων στους διευθυντές, χαρακτηρίστηκαν χθες ως υποχρεώσεις των διευθυντών να εκτελούν τον νόμο και τη τάξη. Είναι πλέον δεδομένο, όπως με κατηγορηματικότητα αναφέρεται στις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ, ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαθέτουμε ούτε τεχνικό εξοπλισμό ούτε και το σπίτι μας ως χώρο εργασίας για να υποκρινόμαστε ότι τηλε-«εκπαιδεύουμε», μετακινούμενοι μάλιστα σε οποιοδήποτε χώρο θεωρηθεί κατά το δοκούν «σταθμός τηλεργασίας».

Σε αυτές τις συνθήκες διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να εκτελούμε τις προδήλως παράνομες προφορικές εντολές της Διοίκησης, παραβιάζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, ιδίως έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας που κρατήσαμε όρθιο το δημόσιο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση, και οι τρεις ΕΛΜΕ της δυτικής Αθήνας θα καλύψουμε συνδικαλιστικά και νομικά όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε περίπτωση μισθολογικής περικοπής με κάθε νόμιμο ή ένδικο μέσο, σε περίπτωση που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης διανοηθεί να προβεί σε τέτοια κίνηση. 

Τέλος, δεν υποχωρούμε από τα αναφαίρετα δικαιώματά μας στην υγειονομική προστασία των σχολείων και τη μείωση του αριθμού των μαθητών, την ιχνηλάτηση του κορωνοϊού με ευθύνη του ΕΟΔΥ με την καθολική διενέργεια δωρεάν tests, τις μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των κενών, την απόκρουση της αξιολόγησης-χειραγώγησης για ένα δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς. Με τους συλλογικούς μας αγώνες να αντισταθούμε και να αποκρούσουμε τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής Λυκείου κατηγορείται για βιασμό συμμαθητριών του

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ektakto
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροπλάνο από Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη κατευθύνθηκε στο Ρέικιαβικ
Συναγερμός για αεροσκάφος της United Airlines που απογειώθηκε από Αθήνα - Κατευθύνεται στο Ρέικιαβικ, ενώ είχε προορισμό για Νέα Υόρκη
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αεροπλάνο από Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη κατευθύνθηκε στο Ρέικιαβικ
papathanasiou
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για το θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου
afganistan
Αφγανιστάν: Καλυμμένο πρόσωπο για τις παρουσιάστριες στην τηλεόραση, ζητούν οι Ταλιμπάν
Οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις παρουσιάστριες των τηλεοπτικών εκπομπών να εμφανίζονται με καλυμμένο το πρόσωπο
Αφγανιστάν: Καλυμμένο πρόσωπο για τις παρουσιάστριες στην τηλεόραση, ζητούν οι Ταλιμπάν