Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω»: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νοσούντες εκπαιδευτικοί μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις Κόπτση για την τηλεκπαίδευση και το live streaming

«Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω», σημειώνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Περιστερίου, παρέχοντας συμβουλές προς τους διδάσκοντες, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, ο οποίος κάλεσε τους «ελαφρά νοσούντες» εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση.

«Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ υπογραμμίζουν ότι «εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ]  από κάθε είδους live streaming».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε περιφρούρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και καλούν τους συναδέλφους τους να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ «για κάθε προσπάθεια παραβίασής τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών Περιστερίου:

Επειδή, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση στα σχολεία και μετά την απόλυτη κατάρρευση του "επιτελικού κράτους" τους, γραμματείς, πρόθυμοι, τσιράκια διαφόρων ειδών και τύπων, δηλώνουν ό,τι τους κατέβει, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα εργασιακά δικαιώματά μας βρίσκονται σε ισχύ και πρέπει να τα περιφρουρούμε!

Ως εκ τούτου υπενθυμίζουμε:

1] Καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν επιτρέπεται! Δεν αναπληρώνουμε κανέναν και πουθενά! Να προσλάβει το κράτος αμέσως όσες χιλιάδες αναπληρωτές πλήρους ωραρίου χρειάζονται!

2] Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω. Όσα ακούστηκαν για αδειούχους που θα κάνουν τηλεκπαίδευση θα ήταν απλώς φαιδρά αν δεν ήταν επικίνδυνα. Ο ανεκδιήγητος γραμματέας του ανεκδιήγητου υπουργείου επιδιώκει άλλους να τους φοβίσει κι άλλους να τους ρίξει στο φιλότιμο. Δεν πέφτουμε στην παγίδα, δεν σκάβουμε το λάκκο μας!

3] Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

4] Εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ]  από κάθε είδους live streaming.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Για τον απολογισμό και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό της ΕΛΜΕ Πειραιά
Πρωτόγνωρη η εικόνα στην εκλογοαπαολογιστική Γενική Συνέλευση του Πειραιά. Για πρώτη φορά δε δόθηκε άδεια με εντολή του ΥΠΑΙΘ, την οποία υλοποιούν...
Για τον απολογισμό και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό της ΕΛΜΕ Πειραιά