Thumbnail
«Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω»: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νοσούντες εκπαιδευτικοί μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις Κόπτση για την τηλεκπαίδευση και το live streaming

«Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω», σημειώνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Περιστερίου, παρέχοντας συμβουλές προς τους διδάσκοντες, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, ο οποίος κάλεσε τους «ελαφρά νοσούντες» εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση.

«Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ υπογραμμίζουν ότι «εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ]  από κάθε είδους live streaming».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε περιφρούρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και καλούν τους συναδέλφους τους να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ «για κάθε προσπάθεια παραβίασής τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών Περιστερίου:

Επειδή, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση στα σχολεία και μετά την απόλυτη κατάρρευση του "επιτελικού κράτους" τους, γραμματείς, πρόθυμοι, τσιράκια διαφόρων ειδών και τύπων, δηλώνουν ό,τι τους κατέβει, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα εργασιακά δικαιώματά μας βρίσκονται σε ισχύ και πρέπει να τα περιφρουρούμε!

Ως εκ τούτου υπενθυμίζουμε:

1] Καμιά παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου δεν επιτρέπεται! Δεν αναπληρώνουμε κανέναν και πουθενά! Να προσλάβει το κράτος αμέσως όσες χιλιάδες αναπληρωτές πλήρους ωραρίου χρειάζονται!

2] Αναρρωτική άδεια σημαίνει ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχω κανενός τύπου εργασία στην υπηρεσία που ανήκω. Όσα ακούστηκαν για αδειούχους που θα κάνουν τηλεκπαίδευση θα ήταν απλώς φαιδρά αν δεν ήταν επικίνδυνα. Ο ανεκδιήγητος γραμματέας του ανεκδιήγητου υπουργείου επιδιώκει άλλους να τους φοβίσει κι άλλους να τους ρίξει στο φιλότιμο. Δεν πέφτουμε στην παγίδα, δεν σκάβουμε το λάκκο μας!

3] Καμία υπερωρία δεν υποχρεούμαι να κάνω, εκτός αν εγγράφως με ειδική απόφαση δεν μου επιβληθεί από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

4] Εξακολουθούν να είναι σε απόλυτη ισχύ 3 [τρεις] αποφάσεις της ΟΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ: α] από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης, Β] από την τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας, με δικά μας μέσα, Γ]  από κάθε είδους live streaming.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ