Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
κιμωλίες
Η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καλεί σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή (Στάση εργασίας 11-2)

Σε συγκέντρωση την Τρίτη 15/12, στις 12μμ στην Κλαυθμώνος καλεί η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των υγειονομικών, των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή.

Η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ σταθερά και προκλητικά υλοποιεί όλη την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της μέσα στην πανδημία και τη 2η καραντίνα, μια από τις σκληρότερες παγκοσμίως!… Τις χουντικές απαγορεύσεις και την άγρια καταστολή και αστυνομοκρατία, ακολουθεί ο νέος αντικοινωνικός προϋπολογισμός.

Αυτός προβλέπει νέες μεγάλες μειώσεις. Τα κρατικά κονδύλια για τη Δημόσια Υγεία, που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, περικόπτονται κατά 572εκ ευρώ. Οι δαπάνες για την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση καταβυθίζονται κι άλλο με περικοπές 2.2δις ευρώ. Φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις, τα επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκαλώντας νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι δαπάνες για τη Δημόσια Εκπαίδευση δέχονται νέα μείωση 1,17%  από πέρυσι. Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να ενισχύσει τα Δημόσια Σχολεία με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με περισσότερα τμήματα και λιγότερα παιδιά στις αίθουσες. Αντίθετα, επιλέγει την πολιτική των κλειστών σχολείων και την απάτη της “τηλεκπαίδευσης”, καταδικάζοντας στην αμάθεια πολλές χιλιάδες παιδιά. Ετοιμάζει νέο συντριπτικό χτύπημα στην επαγγελματική εκπ/ση και το δημόσιο σχολείο με το ν/σ που ψηφίζει, αλλά και τα νέα για αξιολόγηση εκπ/κών, νέα εισαγωγή σε ΑΕΙ κλπ.

Τατόχρονα, η κυβέρνηση αυξάνει ιλιγγιωδώς 62% τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και με γνώμονα τη διαβόητη “έκθεση Πισσαρίδη”, ένα μνημείο εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία προβλέποντας κάθε είδους φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγεί η κερδοφορία τους. Αντίθετα, δίνει ψίχουλα για τον λαό και φέρνει διαιώνιση της άγριας φοροληστείας, της φτώχειας και της ανεργίας, νέα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κυριαρχία των ελαστικών μορφών εργασίας και “τηλεργασίας”, καταδυνάστευση και σκληρή καταπίεση των εργαζομένων για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες

Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική, γιατί επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία οδηγώντας τες στην διάλυση μαζί με τα υπόλοιπα κοινωνικά. Μετά τις κινητοποιήσεις για τα δημοκρατικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα στις 17, τις 26 Νοέμβρη και τις 6 Δεκέμβρη, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να μην περιοριστεί στη συμβολική παρουσία του ΔΣ, αλλά να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση για τον προϋπολογισμό στις 15/12, ημέρα ψήφισής του, αλλά και για τα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας. Να δώσουμε νέα απάντηση ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έρχονται το ένα μετά το άλλο, το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, την βαθμολόγηση των μαθητών μέσω τηλεκπαίδευσης, κ.ά.

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11πμ – 2μμ και συμμετέχουμε με τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ, τα σωματεία της υγείας και άλλα σωματεία στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12μμ, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Καλούμε όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις πανελλαδικά!

• ΟΧΙ στον νέο βαρύ αντιλαϊκό προϋπολογισμό!

• Αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία του λαού μας και όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά!

• Να στηριχθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιταχθεί το ιδιωτικό, όπως προτείνουν τα σωματεία στην υγεία, για τις κατεπείγουσες ανάγκες της πανδημίας.

• Να αποσυρθεί το διαλυτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

• ΟΧΙ στις τηλε-απουσίες, την τηλε-ύλη και την τηλε-βαθμολόγηση των μαθητών!

• ΝΑΙ στα ανοικτά σχολεία με όλα τα ασφαλή μέτρα, που προτείνουν εδώ και μήνες το εκπαιδευτικό, το γονεϊκό και το μαθητικό κίνημα.

• Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές και τη νεολαία μας! Να σταματήσουν οι διώξεις, οι ποινές, τα πρόστιμα, η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο