Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2021
Στον προϋπολογισμό του 2021 οι δαπάνες για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση - Προβλέψεις και εκτιμήσεις για την Παιδεία

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2021, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ύφεση 10,5% και ανάπτυξη 4,8%. Επίσης περιλαμβάνονται οι δαπάνες για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενική εκπαίδευση).

Η συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις που θα διεξαχθούν πρωί και απόγευμα την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωσή του.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου με την ψήφισή του.

Προβλέψεις και εκτιμήσεις για την Παιδεία

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Παιδείας, οι προβλέψεις για το 2021 είναι οι εξής:

Ταμειακό Σύνολο: 5.605
Τακτικός Προϋπολογισμός: 4.895
ΠΔΕ: 710  

Σημειώνεται ότι στις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 μεταξύ άλλων δαπανών περιλαμβάνονται και δαπάνες συνολικού ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες διατέθηκαν για δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19, και συγκεκριμένα: 

Για την κάλυψη έκτακτης δαπάνες μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολείων, για την υποστήριξη απομακρυσμένης διδασκαλίας, πρόσθετες αποζημειώσεις εκπαιδευτικών λόγω αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής των πανελλαδικών, για κάλυψη έκτακτων αναγκών το νοσοκομείο Αιγινήτειο και Αρεταίειο (έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού αγορά υγειονομικού υλικού εφημερίες επικουρικών γιατρών).

111proipologismos2021.png


Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ότι η εκτίμηση του προϋπολογισμού του 2020 συνολικά ήταν 5,471 δις ευρώ, αυξημένος κατά τι σε απόλυτο νούμερο από το προηγούμενο έτος, το 2018 (5,401 δις). Από τα 5,5 δις, περίπου το 91% ήταν του Τακτικού Προϋπολογισμού (4,95 δις) και το 9% ήταν από το ΠΔΕ (518 εκατομμύρια). 

02.png

 

Σύμφωνα με περσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η πρόβλεψη του τακτικού προϋπολογισμού για 2020 ανερχόταν στα 4.953.000.000 ευρώ, από 4.850.800.000 ευρώ το 2019 (εκτίμηση). 

 

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2021 περιλαμβάνονται επίσης δαπάνες για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού στα σχολεία:

 

proslipseis.png

 

001screenshot_1.png

 

Στον τακτικό προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την κάλυψη των πολιτικών και δράσεων του υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος, και στις τρεις βαθμίδες, αλλά και στους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης.

Ειδικότερα, έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για:

001.png

Εποπτευόμενοι φορείς 

3proipologismos2021.png

 

Δείτε εδώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πειραιάς: Γονέας-αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα

Κρούσματα στα σχολεία: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την ανησυχία των γονιών

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση - Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ελληνικός PISA στα σχολεία – Θα αξιολογεί τους μαθητές στοχεύοντας... στους εκπαιδευτικούς!
Kατά το τρέχον σχολικό έτος το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να οργανώσει διαγνωστικά τεστ σε μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου, δηλαδή...
Ελληνικός PISA στα σχολεία – Θα αξιολογεί τους μαθητές στοχεύοντας... στους εκπαιδευτικούς!
ΔΙΕΚ, τάξη, μαθητές, σπουδαστές
Α΄και Β΄Λυκείου: Τι αλλάζει στη διδακτέα ύλη, στον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης των μαθημάτων
Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του Λυκείου φέτος θα αντιμετωπίσουν την Τράπεζα Θεμάτων. Στα πλαίσια αυτά παρουσιάζουμε έναν αναλυτικό οδηγό για την...
Α΄και Β΄Λυκείου: Τι αλλάζει στη διδακτέα ύλη, στον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης των μαθημάτων