Ισπανία: Τουλάχιστον 68 νεκροί στη σύγκρουση τρένων — στο μικροσκόπιο η εντολή μετά το κόκκινο σήμα

Κοινωνία 0

Εύκολο cheesecake χωρίς ζάχαρη για το πρωινό και τον καφέ σας

cheesecake
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για όσους αγαπούν το cheesecake, αλλά αναζητούν μια πιο ελαφριά εναλλακτική, αυτη ειναι η εκδοχή χωρίς ζάχαρη, με απλά υλικά και μόλις 175 θερμίδες ανά μερίδα.

Υλικά:

150 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

50 σταγόνες στέβια

13 γρ. άνθος αραβοσίτου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεται ο φούρνος στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα, ώστε να έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία μέχρι να ετοιμαστεί το μείγμα.


Σε ένα μπολ τοποθετούνται το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Τα δύο υλικά ανακατεύονται καλά με σύρμα χειρός, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.


Στη συνέχεια, προστίθεται το αυγό και το ανακάτεμα συνεχίζεται, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στα υπόλοιπα υλικά.


Προστίθενται οι σταγόνες στέβια, το άνθος αραβοσίτου και το εκχύλισμα βανίλιας. Όλα τα υλικά ανακατεύονται μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα με απαλή και κρεμώδη υφή.


Μια μικρή φόρμα καλύπτεται με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Έπειτα, το μείγμα αδειάζεται στο εσωτερικό της και απλώνεται ομοιόμορφα.


Η φόρμα τοποθετείται στον προθερμασμένο φούρνο. Το cheesecake ψήνεται μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και η επιφάνειά του να αποκτήσει το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα του βασκικού γλυκού. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο και το μέγεθος της φόρμας, γι’ αυτό χρειάζεται έλεγχος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.


Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, το γλυκό απομακρύνεται από τον φούρνο και αφήνεται να κρυώσει. Στη συνέχεια, μεταφέρεται στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει ακόμη πιο κρεμώδη υφή.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία