vote εκλογές
«Η συλλογική απόφαση του κλάδου των εκπαιδευτικών να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αποτελεί δύναμη και προοπτική για την δημόσια εκπαίδευση» αναφέρει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σχετικά με τις εκλογές των αιρετών 2020

«Το αποτέλεσμα της επιβαλλόμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Αιρετών, ήταν ένα γερό μάθημα προς το Υπουργείο από τους εκπαιδευτικούς» αναφέρει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σημειώνοντας πως αποτελεί νίκη για όλους τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα.

Προσθέτει επίσης ότι «η συλλογική αυτή απόφαση του κλάδου μας να απέχει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αποτελεί δύναμη και προοπτική για την δημόσια εκπαίδευση»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων:

Το αποτέλεσμα της επιβαλλόμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Αιρετών , ήταν ένα γερό μάθημα προς το Υπουργείο από τους Εκπαιδευτικούς. Αποτελεί νίκη για όλους τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα. Δεν είναι απλά ένα εκπαιδευτικό γεγονός αλλά είναι ένα ευρύτερα πολιτικό γεγονός.

Στην εκπαίδευση ο αυταρχισμός και η θεσμική βία δεν έχουν τόπο.

Στην αντιπαράθεση της 7ης Νοεμβρίου μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τον κλάδο των εκπαιδευτικών - αντιπαράθεση που προβλήθηκε ως μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα από την Υπουργό Παιδείας - το αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφο, ήττα στρατηγικής σημασίας για τις αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις που διακατέχουν την ίδια την Υπουργό και τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μάθημα παιδαγωγικό.

Οι κυβερνητικοί ντιρεκτίβες και σχεδιασμοί απέτυχαν παταγωδώς.

Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετηθεί η εκπαίδευση και η παιδαγωγική και όχι το αντίθετο.

Επειδή και η τηλε-εκπαίδευση εξελίσσεται σε ένα καινούργιο φιάσκο του ΥΠΑΙΘ, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως δεν νοείται τηλε-εργασία χωρίς η υπηρεσία να παρέχει τα μέσα. Δε νοείται υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση για τους μαθητές και τις μαθήτριες χωρίς να έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο τα μέσα και τον εξοπλισμό. γι’ αυτό το λόγο καμία απουσία δεν πρέπει να μπει αν αυτό δεν καταστεί δυνατό.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, συγχαρητήρια σε όλους και όλες για αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα – μάθημα.

Η συλλογική αυτή απόφαση του κλάδου μας να απέχει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αποτελεί δύναμη και προοπτική για την δημόσια εκπαίδευση.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντάξεις
Αυξήσεις και φοροελαφρύνσεις στις συντάξεις: Ποιοι «κερδίζουν» το 2026
Καθαρές ενισχύσεις έως 74 ευρώ τον μήνα και σημαντική μείωση φόρου – Αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες με τα τελικά ποσά
Αυξήσεις και φοροελαφρύνσεις στις συντάξεις: Ποιοι «κερδίζουν» το 2026
σπουδές
Σπουδές με επαγγελματικό ορίζοντα: Οι σχολές που οδηγούν σε δουλειά πριν το πτυχίο
Η «Γαλάζια Οικονομία» ανοίγει νέους δρόμους για μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα, με ειδικότητες σε ναυτιλία, ενέργεια, τουρισμό και βιοεπιστήμες
Σπουδές με επαγγελματικό ορίζοντα: Οι σχολές που οδηγούν σε δουλειά πριν το πτυχίο
mme
Αθέατες πλευρές της "ενημέρωσης των διεθνών ΜΜΕ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν
Τα μεγάλα ΜΜΕ για Βενεζουέλα και Ιράν: Πληροφόρηση ή γεωπολιτική εργαλειοποίηση;
Αθέατες πλευρές της "ενημέρωσης των διεθνών ΜΜΕ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν
διακοπές
Πάσχα 2026: Φθηνές ή και δωρεάν διακοπές με vouchers – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ και νέο «Kythira Pass» δίνουν τη δυνατότητα για διακοπές από 10 έως 13 Απριλίου με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος
Πάσχα 2026: Φθηνές ή και δωρεάν διακοπές με vouchers – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι