Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία: Έπεσε το σύστημα από τη δεύτερη ώρα!
Τηλεκπαίδευση - Κλειστά Σχολεία: Με το καλημέρα κατέρρευσε το webex - Θύελλα αντιδράσεων για το μεγάλο φιάσκο της Υπουργού Παιδείας

Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε πολλές περιοχές περιμένουν την αποκατάστασή του χωρίς να πραγματοποιηθούν τα διαδικτυακά μαθήματα. 

Κατά τις πληροφορίες του alfavita.gr συνεχή ήταν τα προβλήματα στα σχολεία και το σύστημα είτε έχει "κρασάρει" εντελώς είτε εμφανίζει προβλήματα σε δεκαδες περιοχές, οπως Ιλιον, Βόρεια Αττική (Δροσιά, Αγιος Στέφανος) Λυκόβρυση, Παγκράτι, Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο,  περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες πολλές περιοχές. Και φοιτητές ανέφεραν ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το σύστημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα πανεπιστήμια.

Ιδού μια αποκλειστική φωτογραφία που έλαβε το alfavita.gr

124107311_776822259563023_3969475633517014528_n.jpg

Ενδεικτικό είναι το απελπισμένο μέιλ που λάβαμε από εκπαιδευτικό:

"Καλημέρα και καλή εβδομάδα Τελείωσε το webex Δεν μπορεί να λειτουργήσει Δεν μπορούμε να μπούμε Έγιναν δύο πρώτες ώρες και τώρα τίποτα"

124276395_3630154363732837_5863940334749658944_n.jpg

Συστάσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Είναι ενδεικτικό ότι νωρίτερα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε  συστάσεις προς τους χρήστες του διαδικτύου  τονίζοντας την ανάγκη να υποστηριχτεί η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία των ψηφιακών υποδομών της χώρας εν μέσω γενικού lockdown.

Σημειώνεται ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης παρέχεται από την εταιρεία Cisco και έχει κατακριθεί από την αντιπολίτευση

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα οφείλεται στο webex Ευρώπης και μας συμπαρασύρει και εμας. Αναμένεται όμως επίσημη ανακοίνωση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σήμερα δεν θα καταχωριστούν απουσίες εξαιτίας του προβλήματος αυτού.

Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

Έντονα σχολιάζεται η κατάσταση που εμφανίζει η πλατφόρμα του υπ. Παιδείας, καθώς το alfavita.gr έχει γίνει δέκτης δεκάδων καταγγελιών απ΄όλη την Ελλάδα.

Το ζήτημα σχολιάζεται, επίσης, έντονα στα social media. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως τα hashtags που σχετίζονται με την τηλεκπαίδευση «μονοπωλούν» τη συζήτηση στο Twitter:

Tweets

Προβληματισμός για τον Νοέμβριο 

Αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι (τουλάχιστον) τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Μάλιστα, βάσει οδηγιών του ΙΕΠ, η τηλεκπαίδευση οφείλει να συνεχίσει με την κάλυψη της νέας ύλης, σε αντίθεση με το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου του 2020, που αξιοποιήθηκε κυρίως για επαναλήψεις.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες ώρες λειτουργίας η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει... off.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα
«"Σαν να μην πέρασε μια μέρα" η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων», υπογραμμίζει η ΚΝΕ με...
ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα
υππεθ 2410
Υπ. Παιδείας: Υπάρχει ήδη νόμος για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Υπάρχει ήδη νόμος που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και ψηφίστηκε πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την απαλλαγή από το μάθημα των...
Υπ. Παιδείας: Υπάρχει ήδη νόμος για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά