Υπουργείο Παιδείας
Άμεση δια ζώσης συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητά η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής:

Η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας αφορά τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Η εγκύκλιος ορίζει τη σειρά προτεραιότητας κάλυψης των κενών από τις Διευθύνσεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές εκπαίδευσης να αξιολογούν και να ιεραρχούν τα κενά.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν σκοπό να καλύψουν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση από την αρχή της χρονιάς και με μία φάση προσλήψεων και, δεύτερον, ότι οι αναπληρωτές θα παρουσιάζονται στις διευθύνσεις και θα δηλώνουν σχολεία, χωρίς να γνωρίζουν το σύνολο των κενών, κάτι που βέβαια γινόταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδηγούσε σε μεγάλες αδικίες, όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συμβασιούχων.

Επιπροσθέτως κατά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών δεν λαμβάνονται καθόλου τα κοινωνικά κριτήρια, κάτι που ορθώς ισχύει ακόμη στους μόνιμους, ούτε καμία πρόβλεψη ακόμη και για περιπτώσεις ΑΜΕΑ!

Απαιτούμε

1. Να μην αποκλειστούν εκπαιδευτικοί από τους προσωρινούς πίνακες λόγω λαθών που βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο το ΑΣΕΠ.

2. Να ξανατρέξουν εκ νέου άμεσα οι προσωρινοί πίνακες ώστε να διορθωθούν τα λάθη, χωρίς να χρειαστεί η χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων.

3. Να ενταχθούν στους οριστικούς πίνακες όσοι εκπαιδευτικοί είχαν εμπρόθεσμα αποκτήσει το παράβολο, ώστε να μην αποκλειστούν για την επόμενη διετία.

4. Να ληφθεί για όλα αυτά, άμεσα, νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

5. Να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός του Αυγούστου, με τα τωρινά δεδομένα δεν γίνεται αποδεκτή!

6. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Δε γίνεται π.χ. ένας συνάδελφος νεφροπαθής να πάει σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο

7. Οι Διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΔΕ. Τα κενά να καλυφθούν όλα σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος και να μην υπάρξουν αδικίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

8. Να υπάρξει γενναία αύξηση των πιστώσεων για αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων, εν μέσω πανδημίας.

9. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.α.).

10. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου σφαγείο – Γαβρόγλου που διατηρεί άθικτο η Ν.Δ.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ενώ δρομολογείται η λειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, το Υπουργείο απαιτεί από τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να συναντηθούνε μέσω τηλεδιάσκεψης! Οι μαθητές στοιβάζονται με μάσκες σε 27άρια τμήματα και η ηγετική ομάδα το Υπουργείου δεν μπορεί να συναντήσει τα 11 μέλη της ΟΛΜΕ σε μία από τι μεγάλες αίθουσες (των 500 ατόμων) του Υπουργείου;

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα του παραβόλου και των λαθών των πινάκων του ΑΣΕΠ τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 10:30π.μ.

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών ενόψει της νέας χρονιάς στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11:00π.μ.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ δια ζώσης συνάντηση της Υπουργού και με τις δύο Ομοσπονδίες στο Υπουργείο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και προτάσεων.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4