Διεθνής επιτυχία του ΠΑΔΑ με το συντονισμό προγράμματος Erasmus+
Ένα από τα έξι ελληνικά πανεπιστήμια που μετέχουν ως συντονιστές στα 164 εγκριθέντα για χρηματοδότηση προγράμματα

Tο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) είναι ένα εκ των έξι Ελληνικών Πανεπιστημίων που μετέχουν ως συντονιστές στα 164 εγκριθέντα για χρηματοδότηση προγράμματα “Erasmus+ Capacity Building in Higher Education” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2020. Τα υπόλοιπα πέντε είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα προγράμματα “Erasmus+ Capacity Building in Higher Education” αφορούν στον εκσυγχρονισμό, την προσβασιμότητα και τη διεθνοποίηση της ανωτάτης εκπαίδευσης σε συνεργαζόμενες χώρες με την «ΕΕ-28» ενθαρρύνοντας αποτελεσματικές στρατηγικές συμμαχίες γνώσεων, αναπτύσσοντας και μεταφέροντας σύγχρονη τεχνογνωσία και προάγοντας την επιστημονική κινητικότητα.

Ειδικότερα, το ΠΑΔΑ συντονίζει το Πρόγραμμα με τίτλο “Licence, Master professionnels en formation ouverte et à distance pour le management stratégique de la qualité et la gestion des risques en santé en Russie, au Kazakhstan et en Azerbaïdjan” που αφορά στη στρατηγική διαχείριση της ποιότητας για την υγεία και τη διαχείριση των κινδύνων της στη Ρωσική Ομοσπονδία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν και με ύψος χρηματοδότησης περίπου 1,0 εκατομμύριο ευρώ, τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ο  Πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το Ίδρυμα στη συστηματική διεθνοποίησή του και το σημαίνοντα ρόλο του για την προσφορά επιλεγμένων εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών αιχμής τόσο στη χώρα, όσο και το παγκόσμιο στερέωμα.

Επίσης, ο Πρύτανης συνεχάρη θερμά τον Καθηγητή Παναγιώτη Γιαννακόπουλο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Ιδρύματος, ο οποίος είναι και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, για την εξαιρετική επιτυχία, επισημαίνοντας ότι είναι αποτέλεσμα πολυετούς εποικοδομητικής και συνεκτικής διεθνούς συνεργασίας καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού.

capacity building

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Για την πραξικοπηματική εγκύκλιο για υπηρεσιακές μεταβολές
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Για την πραξικοπηματική εγκύκλιο για υπηρεσιακές μεταβολές
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς – [ΕΡΑ] καταγγέλλουν τη  συγκεκριμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ως  ενέργεια που παραβιάζει την...
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Για την πραξικοπηματική εγκύκλιο για υπηρεσιακές μεταβολές
Άριστα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία από το υπουργείο Παιδείας
Άριστα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία από το υπουργείο Παιδείας
Δήλωση των Αιρετών με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την εγκύκλιο σε σχέση με τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές
Άριστα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία από το υπουργείο Παιδείας