ειδικη αγωγή
Thumbnail
Από το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους γονείς, όλους τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, όλο το Σαμιακό λαό να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση. Να γυρίσουν την πλάτη σ' όλες εκείνες τις φωνές που βρήκαν την ευκαιρία και εκτοξεύουν το ξενοφοβικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο ακόμη και στο μυαλό μικρών μαθητών.

Αντιλήψεις και αποφάσεις που θέλουν τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών έξω απ’ τα σχολειά μας, μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους. Έρχονται, εξάλλου, σε αντίθεση και με τα αιτήματα της Πανσαμιακής απεργίας στις 7 Φλεβάρη, όπου χιλιάδες Σαμιώτες και Σαμιώτισσες διαδήλωσαν αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες,  διεκδικώντας να απεγκλωβιστούν απ’ το νησί και τη χώρα.

Τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι και δικά μας παιδιά. Είναι θύματα του πολέμου, και της φτώχειας που επικρατεί στις χώρες τους. Ο πόλεμος τους στέρησε τα σπίτια τους, τους ανθρώπους τους και οδηγήθηκαν μακριά, μέσα σε κακουχίες και εξαθλίωση. Στερούνται στοιχειώδεις ανάγκες τους, εγκλωβισμένα σε hotspot με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που είναι οι υπαίτιοι κι εκεί πρέπει να στρέφονται τα βέλη όποιου δεν ανέχεται την κατάσταση αυτή. Οι πρόσφυγες και μετανάστες και πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά τους, δεν έχουν καμία ευθύνη. Η Ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζουν τον ΝΑΤΟ που μαζί και με την ΕΕ βομβαρδίζουν, δολοφονούν και ξεριζώνουν ανθρώπους μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου.

Απαιτούμε:

 Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών με ευθύνη του κράτους με μόνιμο εκπαιδευτικό, επιστημονικό  και βοηθητικό προσωπικό και όλες τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

  Εμβολιασμούς και ιατρικές βεβαιώσεις (ΑΔΥΜ) με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας και ασφαλή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, με συνοδούς.

  Επιπλέον χρηματοδότηση των σχολείων που φιλοξενούν προσφυγικές δομές.

  Να κλείσει τώρα το Hotspot, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και σίτισης κι από εκεί με ευθύνη του κράτους σε όποια χώρα επιθυμούν.

  Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε. και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα